Fórum főoldalFórum főoldalFórum főoldalFórum főoldal


 Időrend: növekvő
Megjelenítve (db/oldal): 
Hozzászólások száma: 4 
 
Cikk betűmérete:

305698.2016.07.29. 11:47
   tudatosbeteg
 
Úgy látom itt mindenki nagy Prolia használó Ezek szerint már mindenki végigjárta a csontritkulás "szamárlétráját".

Találtam egy friss cikket a témában, ami érdekes lehet: Amennyiben jól tudom, hogy a Prolia hatóanyaga a Denosumab.
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2016/06/01/mar_letezo_gyogyszerrel_megelozheto_az_oroklott_mellrak/

De nem is ezért jöttem fel a fórumra, csak magával ragdtak a többiek kommentjei.
Kérdésem az lenne, hogy az egyéb étrendkiegészítőkkel mi a tapasztalat?
kurkuma, K2 vitamin, tejtermékek, mákolaj, máktej.
Használ valaki hosszútávon valamilyen egyéb kiegészítőt amire esküszik?


305697.2016.07.29. 11:41
   kisssmarkia
Kedves Kutyaúr!

Úgy tudom nincs különbség férfi és női csontritkulás terápiák között, de engem is érdekelne a tapasztalatod, mert férjemnek is csökkent a magassága az évek alatt és feltételezhető, hogy már neki is kialakúlt csontritkulása van, de nem tudom rávenni, hogy menjel el orvoshoz. Kiváncsi lennék, hogy ha majd visszamegy kontrollra, milyen javulást mutat a Proliával önnél mint férfinél. Egyszerűbb dolgom lenne rávenni az öreget, hogy félévente 1szer menjen el az orvoshoz. Sokat dolgozik a kertben, nem szeretném, hogy törés legyen a vége. De ahogy olvastam a mozgás már fél siker, már csak egy hatásos terápia kell mellé.


305678.2016.07.26. 15:30
   kisssmarkia
Kedves Margó!

Köszönöm a rövid és tömör tapasztalatod, Én is hasonló esetről tudok beszámolni. 60 éves koromban diagnosztizálták a csontritkulásomat, akkor még egyáltalán nem volt súlyos az állapotom, nem is történt törés. Elkezdtem az orvosom javaslatára szedni kálciumot és D vitamint, és az étrendemet is inkább a kálciumbevitelre kezdtem kihegyezni. Múltak a hónapok és fél évvel később, már nem volt elég a Kálcium és D vitamin, mert tovább romlottak az eredményeim. Ekkor az orvosom aki egyébként egy tündér és nagyon türelmes, felírta Nekem az egyik tabblettás biszfoszfonát készítményt. Több mint egy évig szedtem, kiegészíve a szokásos Kálcium és D vitaminnal. Sajnos egy téli napon, hatalmasat estem az utcán és eltört a csuklóm. Ami viszont jobban megijesztett, hogy ekkor diagnosztizálták, hogy pár csigolyám beroppant. Akkor szinte halál félelmem volt, miaz, hogy beroppan a csigolyám? Aztán megnyugtatott a Dr.NŐ, hogy ez nem olyan mint egy gerinctörés. Ekkor jutottunk el arra a pontra, hogy kellene valami hatékonyabb terápia. 2 dolog közül választhattam, egy napi injekciós terápia és a 6 havonta egy injekciós terápia. Ráadásul a napi injekció havi 10.000 ft volt míg a hathavi terápia 3.000 ft-os költségre jön ki. Prolia a hatvai terápia mellett döntöttünk, és azóta törésmentesen, és javuló állapotban vagyok immár 2 és fél éve. Vajon ha rögtön ezt a hathavi terápiát kaphattam volna, megúszhattam volna a törést és a csigolyaroppanást is. Ajánlom én is mindenkinek, hogy kérdezze meg orvosát a Proliáról, mert nem ajánlják fel rögtön.
Kiss MArika


305676.2016.07.26. 14:53
   tudatosbeteg
 
Kedves Mindenki!
Édesanyám is komoly mozgásbiztonsági gondokkal küzdött, elég súlyos volt már a csontritkulása mire diagnosztizálták. Később, sajnos nálunk egy csípőtörés is rontotta a mozgás szabadságát. Ilyenkor az orvos még nem adhatja a legmodernebb terápiát, végig kell várni eg ykét kevésbé hatékony gyógyszer hatását, mire elkezheted azt ami valószínű hogy használni fog. Hiába szedtünk biszfoszfonátokat egy évig, plusz kálciumot és d-vitamint, és minden házi praktikát kiprobáltunk a kurkumától a K2vitaminig, de sajnos nem javúlt a helyzet. Tavaly végre új kezelést ajánlott az orvosunk, aki végig nagyon odafigyelő volt velünk, csakhát neki is be kell tartania a terápiás protokolt. Édesanyám új terápiát kapott, 1 injekciót kell 6 havonta csak kapnia kálcium D vitamin szedése mellett. A gyógyszer neve Prolia, de az orvosok vagy nővérek úgy is ismerik, mint a 6 havi injekció. Édesanyám sokkal jobban, van, tényleg működök, nem volt azóta törés, és a fájdalmai is csökkentek. És nem kell, csak 6 havonta látogatni az orvost. Nekünk bevállt, érdemes megkérdezni az orvost, hogy mi a vélemánye a Proliáról.
Üdvözlettel: Margó

Szponzorált hirdetések