dr. Daróczy Judit
bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest, Általános Orvosi szakán végeztem.
A Bőrgyógyászati szakvizsgán kívül 1981-ben kórbonctani és kórszövettani szakvizsgát is tettem.
Alexander von Humboldt ösztöndíjasként 2 évet töltöttem Németországban.
Tudományos munkáim közül kiemelendő a "Nyirokerek működéséről és betegségéről" készített angol és magyar nyelvű könyvem. Több mint 200 tudományos közleményem jelent meg magyar, angol és német nyelven. A nyiroködéma kezelését külföldi tanulmányutakon sajátítottam el. 1989 óta vagyok a Fővárosi Szent István Kórház Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. 1991-ben beadott tudományos értekezés alapján a Magyar Tudományos Akadémia "tudományok doktora" címét kaptam. 1992-ben neveztek ki címzetes egyetemi tanárnak. Orvostanhallgatók oktatását és orvosok továbbképzését végzem.
2003-ban a Bőrgyógyászati Osztály mellett kialakítottuk a Nyiroködémás betegek Rehabilitációjával foglalkozó részleget, ahol fekvőbetegek ellátását és járóbeteg rendelést végzünk.
Osztályunk címe: Fővárosi Szent István Kórház, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. Tel: 455-5700
A Nyiroködémás Betegek Rehabilitációjáért Alapítvány címe: 1096 Bp. Nagyvárad tér 1.
Az Alapítvány honlapja, melyen betegeknek szóló tájékoztatás és felmerülő problémák megbeszélésére fórum is működik: www.nyirok.hu

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A csigolyatörés ára

A csigolyatörés következménye lehet hátfájás, mozgás-korlátozottság, testsúly-csökkenés, a megbetegedési, illetve halálozási arány növekedése.

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

A sport és testedzés a legjobb immunrendszer-erősítő! Mozogjon rendszeresen! Csak arra ügyeljen, hogy megizzadt állapotban ne menjen hidegre, és vegyen magára pulóvert, míg lehűl! Még jobb egy meleg zuhanyozás!


Szponzorált hirdetések