dr. Daróczy Judit
bőrgyógyász-venerológus-kozmetológus szakorvos

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Budapest, Általános Orvosi szakán végeztem.
A Bőrgyógyászati szakvizsgán kívül 1981-ben kórbonctani és kórszövettani szakvizsgát is tettem.
Alexander von Humboldt ösztöndíjasként 2 évet töltöttem Németországban.
Tudományos munkáim közül kiemelendő a "Nyirokerek működéséről és betegségéről" készített angol és magyar nyelvű könyvem. Több mint 200 tudományos közleményem jelent meg magyar, angol és német nyelven. A nyiroködéma kezelését külföldi tanulmányutakon sajátítottam el. 1989 óta vagyok a Fővárosi Szent István Kórház Bőrgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. 1991-ben beadott tudományos értekezés alapján a Magyar Tudományos Akadémia "tudományok doktora" címét kaptam. 1992-ben neveztek ki címzetes egyetemi tanárnak. Orvostanhallgatók oktatását és orvosok továbbképzését végzem.
2003-ban a Bőrgyógyászati Osztály mellett kialakítottuk a Nyiroködémás betegek Rehabilitációjával foglalkozó részleget, ahol fekvőbetegek ellátását és járóbeteg rendelést végzünk.
Osztályunk címe: Fővárosi Szent István Kórház, 1096 Budapest, Nagyvárad tér 1. Tel: 455-5700
A Nyiroködémás Betegek Rehabilitációjáért Alapítvány címe: 1096 Bp. Nagyvárad tér 1.
Az Alapítvány honlapja, melyen betegeknek szóló tájékoztatás és felmerülő problémák megbeszélésére fórum is működik: www.nyirok.hu

Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább


Szponzorált hirdetések