Gyetvai Viktória
transzperszonális pszichológiai terapeuta, mentor

A transzperszonális pszichológia, a nyugati pszichológiát ötvözi a keleti bölcselettel. Többek között, azokra a krízisekre, élethelyzetekre koncentrál, melyek időnként megterhelik, megnehezítik az ember életét.

Hitem és tapasztalatom szerint az ilyen kríziseket, nehézségeket érdemes megragadni, és saját hasznunkra, ill. fejlődésünkre fordítani. A jelentkező testi-lelki-szellemi problémák mélyére hatolva, megtalálható a megoldásuk is. Hasonlattal élve olyan ez, mint ahogy vízbe merül az ember. Egyre mélyebbre szeretne lejutni, ám egy idő után a víz felhajtó ereje nem engedi a további süllyedést, és a víz felszínére, sőt a fölé repíti az embert.

Ugyanez működik akkor is, ha elakadunk valamilyen betegség vagy nehéz élethelyzet esetén. Ha vesszük a bátorságot és lemerülünk a problémák mélyére, ha válaszokat keresve kérdéseket teszünk fel saját magunk számára, ha bevállaljuk önmagunk vizsgálatát, akkor lehetőségünk adódik egy teljesebb élet megélésére, gyógyulásra, személyiségfejlődésre. Adott esetben az elénk gördülő problémák mögött megtalálható életünk értelme is.

Terápiás munkámban segítem, hogy a kliens belső öngyógyító ereje felébredhessen, illetve, hogy észre vegye, mekkora erő lakozik benne arra nézve, hogy kiteljesedjen az élete. Óriási gyógyító erők lakoznak minden egyes emberben. Vétek feladni a küzdelmet az egészségért, a lelki békéért. Ám e munkában én csak segíthetek, a fontos lépéseket, feladatokat a gyógyulni akaró embernek kell megtennie.

Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, az alábbi módszerekkel dolgozom:
- szimbólumterápia (a tudattalanban működő konfliktusok szimbólumok formájában jelennek meg)
- légzésterápia (a légzés tudatos aktivizálásával vagy lecsendesítésével módosult tudatállapotba jutunk, melynek következtében érzelmi blokkok oldódnak fel, felébred a belső gyógyító erőközpont, valamint választ kaphatunk aktuális kérdéseinkre is)
- sorsterápia (a családi generációkon átívelő sorsok feltárásával lehetőség adódik egy egészségesebb, ill. teljesebb élet megélésére)
- álomelemzés (az álmokból nyert információk választ hordoznak saját lényünkről, belső valónkról)
- relaxációs tréningek (a szorongás, ill. a feszült életmód ártalmait hivatott gyógyítani)

Az önismereti munkán keresztül nyert személyiségfejlődéssel az alábbi területeken igyekszem a hozzám fordulókat segíteni: - meddőség lelki okainak feltárása,
- nőgyógyászati megbetegedések lelki okainak feltárása,
- fejfájás, ill. migrén lelki okainak feltárása,
- gyászélmény feldolgozása,
- párkapcsolati problémák kezelése,
- életvezetési problémák segítése,
- krízisintervenció. Munkám esetenként kiegészül hospice-ban való tevékenységgel, mint "halálig való lelki kísérő", ill. lelki gondozó.

Várom kérdéseiket, örömmel válaszolok!
www.szimbolumterapia.com

Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Még ez is?!

Ötven felett nem változik semmi..., ami addig ne lett volna változóban. Nem arról van szó, hogy ha elfújod azt az 50. gyertyát, akkor valami átbillen, mint a libikóka a játszótéren. (x)

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések