Gyetvai Viktória
transzperszonális pszichológiai terapeuta, mentor

A transzperszonális pszichológia, a nyugati pszichológiát ötvözi a keleti bölcselettel. Többek között, azokra a krízisekre, élethelyzetekre koncentrál, melyek időnként megterhelik, megnehezítik az ember életét.

Hitem és tapasztalatom szerint az ilyen kríziseket, nehézségeket érdemes megragadni, és saját hasznunkra, ill. fejlődésünkre fordítani. A jelentkező testi-lelki-szellemi problémák mélyére hatolva, megtalálható a megoldásuk is. Hasonlattal élve olyan ez, mint ahogy vízbe merül az ember. Egyre mélyebbre szeretne lejutni, ám egy idő után a víz felhajtó ereje nem engedi a további süllyedést, és a víz felszínére, sőt a fölé repíti az embert.

Ugyanez működik akkor is, ha elakadunk valamilyen betegség vagy nehéz élethelyzet esetén. Ha vesszük a bátorságot és lemerülünk a problémák mélyére, ha válaszokat keresve kérdéseket teszünk fel saját magunk számára, ha bevállaljuk önmagunk vizsgálatát, akkor lehetőségünk adódik egy teljesebb élet megélésére, gyógyulásra, személyiségfejlődésre. Adott esetben az elénk gördülő problémák mögött megtalálható életünk értelme is.

Terápiás munkámban segítem, hogy a kliens belső öngyógyító ereje felébredhessen, illetve, hogy észre vegye, mekkora erő lakozik benne arra nézve, hogy kiteljesedjen az élete. Óriási gyógyító erők lakoznak minden egyes emberben. Vétek feladni a küzdelmet az egészségért, a lelki békéért. Ám e munkában én csak segíthetek, a fontos lépéseket, feladatokat a gyógyulni akaró embernek kell megtennie.

Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, az alábbi módszerekkel dolgozom:
- szimbólumterápia (a tudattalanban működő konfliktusok szimbólumok formájában jelennek meg)
- légzésterápia (a légzés tudatos aktivizálásával vagy lecsendesítésével módosult tudatállapotba jutunk, melynek következtében érzelmi blokkok oldódnak fel, felébred a belső gyógyító erőközpont, valamint választ kaphatunk aktuális kérdéseinkre is)
- sorsterápia (a családi generációkon átívelő sorsok feltárásával lehetőség adódik egy egészségesebb, ill. teljesebb élet megélésére)
- álomelemzés (az álmokból nyert információk választ hordoznak saját lényünkről, belső valónkról)
- relaxációs tréningek (a szorongás, ill. a feszült életmód ártalmait hivatott gyógyítani)

Az önismereti munkán keresztül nyert személyiségfejlődéssel az alábbi területeken igyekszem a hozzám fordulókat segíteni: - meddőség lelki okainak feltárása,
- nőgyógyászati megbetegedések lelki okainak feltárása,
- fejfájás, ill. migrén lelki okainak feltárása,
- gyászélmény feldolgozása,
- párkapcsolati problémák kezelése,
- életvezetési problémák segítése,
- krízisintervenció. Munkám esetenként kiegészül hospice-ban való tevékenységgel, mint "halálig való lelki kísérő", ill. lelki gondozó.

Várom kérdéseiket, örömmel válaszolok!
www.szimbolumterapia.com

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Tippek:

Bár még nem teljesen tisztázott a hatásmechanizmus, az azonban biztos, hogy a fokhagyma vérnyomáscsökkentő. A megfelelő hatáshoz azonban napi 2 nyers gerezdet kell elfogyasztani! Időnként megéri, de az orvosi kezelést nem helyettesíti!


Szponzorált hirdetések