Dr. Végh Miklós
plasztikai sebész, pszichotherapeuta

Sebészet
Terápia, lelki gyógyulás

1942 08. 30.-án születtem Budapesten. Háromgyerekes családban, középsőként, egyetlen fiúként nőttem fel, meleg családi légkörben.

Gyermekkorom a II. Világháború utáni évekre esik. A családi vagyon jelentős részének államosítása, a család egy részének kitelepítése és vagyonuk elkobzása azzal a következménnyel járt, hogy családunk egyik kulcsmondata ez volt: "a tudás az egyetlen dolog, amit nem lehet az embertől elvenni!" Valószínűleg ez a magyarázata annak, hogy, ha bemutatkozót írok magamról, akkor képesítéseimet igazoló vizsgák soráról szól az életem (és most jó néhányat ki is hagytam).

1968-ban végeztem Budapesten, a SOTE általános orvosi karán. Szakvizsgáim:

- 1973. Gyermekgyógyászat - 1976. Gyermeksebészet - 1979. Anaesthesiológia - 1988. Plasztikai sebészet - 2006. Pszichoterápia

A Mentőszolgálatnál, mint vizsgázott mentőtiszt kezdtem szigorló orvosként dolgozni, majd a Heim Pál Gyermekkórházban kaptam szerződéses állást. A gyermekgyógyászati szakvizsga letételét követően, gyermeksebészeti osztályon, intenzív terápiás részlegen dolgoztam és szereztem további szakvizsgákat és gyakorlatot csecsemő és gyermeksebészeti esetek sebészeti és intenzív terápiás ellátásában. Ezen idő alatt, többek között kézsebészeti kurzuson vettem részt.

A kórházi elfoglaltságom (havi 6-10 éjszakai ügyelettel!) és a családi élet (5gyermekem van) mellett, 5éven át jártam a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetemére is. Ezt persze ma már magyarázattal kell ellátni. A mindenkiben osztályellenséget szimatoló Hatalommal szemben, mivel soha nem voltam párttag, ez biztosította legegyszerűbben a viszonylagos nyugalmamat. És még itt is találtam számomra érdekes témát! 2 évig vallástörténet-valláskritikát, 3 évig esztétikát tanulmányoztam.

A Péterfy Sándor utcai Kórház gyermeksebészetén tevékenykedtem 3 éven át, majd miközben gyermekgyógyász körzeti orvosként dolgoztam Pomázon, plasztikai sebészeti szakvizsgára szereztem gyakorlati időt, 1985.-től a Magyar Néphadsereg Központi Honvédkórházának plasztikai sebészeti osztályán, ahol a szakvizsga letétele után állást kaptam.

Megérte a fáradtságot. Csodálatos területre kerültem. "Éjjel-nappal" foglalkozhattam plasztikai sebészeti feladatok ellátásával, részben a munkahelyemen, ahol később főorvosi kinevezést kaptam (esztétikai és rekonstruktív esetek), részben a Heim Pál kórházban (gyermekplasztikai problémák), és az Art-Medic Magánklinikán (főleg esztétikai estek).

Plasztikai sebészeti beavatkozások iránti igény mögött gyakran búvik meg, legtöbbször tudattalanul ható önképzvar, önértékelési probléma. Ez a felismerés ösztökélt arra, hogy pszichoterápiás képzésben vegyek részt. Ennek hasznát először a plasztikai sebészeti pácienseim ellátásában láttam, majd manapság, tevékenységemet egyre inkább megosztom pszichoterápiát kérők ellátására is (A "Nő Ezer Arca" Humán Oktatási, Tanácsadó, Egészségügyi Szolgáltató Kft.).

Társaságok:

- A Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság rendes tagja, volt vezetőségi tag. - Az MPHEST Magánorvosi Szekció rendes tagja. Alapító és volt vezetőségi tag. - Az International Confederation for Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery rendes tagja. - Az Aktív-analitikus Pszichoterápeuták Egyesülete tagja.

Elérhetőség (legkönnyebben): K-P: 14-19óráig 06-30-507-67-18 -Art Medic Magánklinika: 375-34-83 -A Nő Ezer Arca Humán Oktatási, Tanácsadó, Egészségügyi Szolgáltató Kft.: 395-32-25 További információ:www.anoezerarca.hu, www.plasztikaibeavatkozas.hu, www.artmedic.hu

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Az esti étkezések - főleg az esti nassolás - sokkal jobban hizlalnak, mintha ugyanennyi kalóriát reggelire vagy ebédre fogyasztunk.

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések