Dr. Kostic Szilárd
sebész, mellkassebész

Tüdő- és légúti megbetegedések
Műtétek, vizsgálatok

A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1971-ben végeztem. Egyetemi éveim után a János Kórház II. Sebészeti és Mellkassebészeti osztályára kerültem. 1982 óta dolgozom jelenlegi munkahelyemen az Országos Korányi Tbc. és Pulmonológiai Intézet mellkassebészeti osztályán. Két szaktárgyból, általános sebészetből és mellkassebészetből van szakvizsgám. Pályafutásom során emellett a mellkassebészeti traumatológiában szereztem jártasságot, de áttekintésem van az idegsebészet és a gerincsebészet mellkassebészettel érintkező területeire is.

Az általános mellkassebészeti munkán belül két olyan területtel foglalkozom szívesen, amelyek bár szorosan a mellkassebészettel vannak kapcsolatban, mégis az egyik valahol a plasztikai sebészethez, a másik a sebészet új irányvonalához az un. endoscopos sebészethez áll közel.

Az első csoport a mellkasi deformitások kérdésköre. Mit értünk ez alatt? A leggyakoribbak a szegycsont elváltozásai, ismert néven a tölcsérmell és a tyúkmell. Előfordulnak ezek kombinációi, a bordaporcok elváltozásai, vagyis az esztétikailag előnytelen elodomborodások vagy asszimetriák is. Sok éves, e területen szerzett tapasztalattal véleményt lehet mondani arról, hogy szükséges-e a műtét, mi az ideális életkor a beavatkozás szempontjából, és a műtéti típus kiválasztásáról is. A plasztikai sebészettel ölelkező terület még a lengőbordák szükség szerinti teljes vagy részleges eltávolítása.

A második csoportba azok a műtétek tartoznak, amelyeket a mellkas felvágása nélkül, több kis nyílást ejtve, ezek egyikén át bevezetett, "tükör" és hozzá kapcsolható videokamera segítségével végzünk. A műtét képernyőn nagyítva látható és video-magnetofonnal rögzíthető.

Ennek a módszernek egy, hazánkban új javallati területe a kóros hónalji és igen sok lelki zavart okozó tenyérizzadás megszüntetése. A műtét a mellkas belso oldalán futó, akaratunktól független idegrendszerhez tartozó szimpatikus ideg átvágását jelenti.

Természetesen a sok éves tapasztalat alapján véleményt tudok formálni a többi, a mellkassebészet tárgykörébe tartozó, az előbbieknél gyakoribb, műtétet igénylő mellkasi megbetegedésekről és állapotokról, és - amennyiben szükséges, valamint a páciens úgy kívánja - a műtétet is elvégzem.

Elérhető vagyok: magánrendelésen a II. kerület Margit körút 44. I. emelet 4. Sz. alatt. Rendelési idő: Hétfő - csütörtök 17-19 óráig. Bejelentkezés rendelési időben a 30/3970-760, e-mail címem: drkostic@hazipatika.com.

Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!


Szponzorált hirdetések