Dr. Kökény Zoltán
sebész

Sebészet

1990-ben szereztem általános orvosi diplomámat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Két évig a Mezőtúri Városi Kórház Sebészeti osztályán dolgoztam. Ma is szívesen járok oda vissza a barátaimhoz. Onnan a SOTE. II. sz. Sebészeti Klinikájára vitt a szerencsém. Kiváló kollégáktól tanulhattam a szakmai fortélyait. 1994-ben szereztem általános sebész szakképesítést. Egy évvel később a klinika bezárása miatt Csepelre kerültem, ahol 8 évig dolgoztam a sebészeti osztályon, és kaptam adjunktusi kinevezést. 2003 nyara, ismételt kórházbezárás - nem, nem miattam! -, újabb munkahelyváltás. Jelenleg a Szent Imre Kórház általános sebészetén dolgozom.

Négy éve rendszeresen írok felvilágosító cikkeket különböző újságokban, elsősorban a Patika Tükör Magazinban. Emellett szakmai könyvek és folyóiratok írásával, illetve kiadásával is foglalkozom (www.dictum.hu). Gyakran veszek részt hazai és külföldi kongresszusokon, továbbképzéseken. Így 4 éve például Strassbourgban tanultam meg a kóros elhízás műtéti (laparoszkópos) megoldásának lehetőségeit, míg nemrégiben Bécsben jártam egy, az emlőrák korszerű sebészi kezelését oktató kurzuson.

Az általános sebészet körébe tartozó betegségek közül leggyakrabban a lágyék- és hasfali sérvek, aranyeres és egyéb végbéltáji panaszok, visszerek, emlődaganatok, székelési és egyéb gyomor-, bélrendszeri panaszok kivizsgálását és (nem feltétlenül) műtéti megoldását végzem. Emellett az epekövesség úgynevezett laparoszkópos műtétét (apró lyukakon keresztül a hasüregbe vezetett videókamera és speciális műszerek segítségével távolítjuk el a beteg epehólyagot) is szívesen vállalom, mert ez a sebész számára újra és újra kihívást jelenthet, ugyanakkor a betegnek gyors és csekély fájdalommal járó gyógyulási lehetőséget biztosít. Régóta foglalkozom cukorbetegek lábgondozásával és lábszárfekélyek gyógyításával is.

Lőrinci magánrendelőmben elsősorban visszerek injekciós kezelését, végbélpanaszok orvoslását végzem, emlővizsgálat és az emlőrák kialakulási kockázatának számítógépes felmérése mellett. Érszűkületvizsgálat, cukorbetegek lábgondozása, lábszárfekélyes betegek szoftlézeres kezelése és korszerű sebellátása is megoldott. Várom kérdéseit e-mailben, de szívesen látom Önt személyesen is! Bejelentkezés: 0630-970-61-59.

Cikkajánló

Témakör: Lélek

Nemcsak a húszéveseké a világ

Jaj, dehogynem! - sóhajt fel ötvenéves barátnőm, aki hosszabb ideje egyedül él, és már a sokadik társkereső próbálkozása is kudarcot vallott. Tényleg ennyire nehéz bizonyos életkor felett társra találni?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.


Szponzorált hirdetések