Dr. Elek Csaba
szülész-nőgyógyász, humángenetikus

Nőgyógyászat

1958-ban született, nős, két gyermek apja. 1983-ban végezte el a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karát kitűnő ("summa cum laude") eredménnyel.

1984-1988 között a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán dolgozott segédorvosként. 1988-ban szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát tett.

1989-1993 között a WHO Családtervezési Központ szakorvosa Budapesten. Két jelentős nemzetközi együttműködés magyarországi programigazgatója.

1993-ban humángenetika képesítést szerez, majd a prágai Közép-Európai Egyetemén szülészeti és nőgyógyászati epidemiológiát tanult.

1994-től a gyógyszeriparban tölt be különböző menedzseri pozíciókat - A Richter-Wyeth Közös Marketing Iroda vezetője, nemzetközi termékmenedzser Bécsben, majd a Horizon-Multiplan Kutatási és Fejlesztési Rt. vezérigazgatója. Jelenleg egy sikeres horvátországi gyógyszergyár, a Pliva d.d. Zagreb budapesti képviseletének a vezetője.

Munkássága alatt számos tudományos közleménye jelent meg világszerte, irt három könyvet, számos tudományos előadása közül legfontosabbat a Sydney Egyetemen, Ausztráliában tartotta.

Jelenleg már csak egy kicsi praxist tart fenn, fő szakterülete a férfi és női fogamzóképességzavarok, női cikluszavarok kórismézése és gyógyítása, a női változókor gondozása, valamint a genetikai tanácsadás.

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Felfekvés

A felfekvés (latinul: decubitus) igen nagy fájdalommal járó szövetkárosodás, amely jellemzően hosszasan ágyban fekvő, keveset vagy alig mozgó betegeknél alakul ki. Hogyan előzhető meg és mit tehetünk, ha már kialakult?

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Egészség témájú olvasnivalók a weben


Szponzorált hirdetések