Dr. Elek Csaba
szülész-nőgyógyász, humángenetikus

Nőgyógyászat

1958-ban született, nős, két gyermek apja. 1983-ban végezte el a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karát kitűnő ("summa cum laude") eredménnyel.

1984-1988 között a Kiskunfélegyházi Városi Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán dolgozott segédorvosként. 1988-ban szülészet-nőgyógyászat szakvizsgát tett.

1989-1993 között a WHO Családtervezési Központ szakorvosa Budapesten. Két jelentős nemzetközi együttműködés magyarországi programigazgatója.

1993-ban humángenetika képesítést szerez, majd a prágai Közép-Európai Egyetemén szülészeti és nőgyógyászati epidemiológiát tanult.

1994-től a gyógyszeriparban tölt be különböző menedzseri pozíciókat - A Richter-Wyeth Közös Marketing Iroda vezetője, nemzetközi termékmenedzser Bécsben, majd a Horizon-Multiplan Kutatási és Fejlesztési Rt. vezérigazgatója. Jelenleg egy sikeres horvátországi gyógyszergyár, a Pliva d.d. Zagreb budapesti képviseletének a vezetője.

Munkássága alatt számos tudományos közleménye jelent meg világszerte, irt három könyvet, számos tudományos előadása közül legfontosabbat a Sydney Egyetemen, Ausztráliában tartotta.

Jelenleg már csak egy kicsi praxist tart fenn, fő szakterülete a férfi és női fogamzóképességzavarok, női cikluszavarok kórismézése és gyógyítása, a női változókor gondozása, valamint a genetikai tanácsadás.

Cikkajánló

Témakör: Lélek

Barbie középkorúan is hódítani akar

Elég egy pillantást vetnünk az újságok fogyókúrás oldalaira, hogy láthassuk: a nyugati társadalmakban manapság a karcsúság jelenti az egészséget és a szépséget. Nem véletlen hát az evészavarok egyre gyakoribbá válása sem. Sokan rettegnek a túlsúlytól.

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább


Szponzorált hirdetések