A Nagyerdő ismét Debrecen kincse (x)

Majdnem minden várost fémjelez egy híres park: Debrecenben ez a Nagyerdei park. A történelmi belvárostól alig 10 percnyi utazótávolságra található park számtalan szórakozási lehetőséget, igazi kikapcsolódást nyújt minden látogatónak.

A megújult parkerdő július végétől megszépülve, új látnivalókkal és szabadtéri színpaddal várja a látogatókat.

A Nagyerdő árnyat adó vén fái alatt kellemesen megpihenhet a városi forgatagot megelégelő debreceni polgár. Ide hozta kis diákjait Csokonai Vitéz Mihály, hogy a kollégiumi elméleti stúdiumokat a természet lágy ölén egészítsék ki gyakorlattá. Itt kutatott gyógyhatású növények után Hatvani István, korának európai hírű professzora. A már akkor is derekas fák közt sétált Arany János, Petőfi Sándor, Ady Endre, Móricz Zsigmond, Tóth Árpád, Oláh Gábor, Áprily Lajos, Gulyás Pál és Szabó Lőrinc is, kiknek annyi ragyogó sort mondott tollba ez a kedves vidék, s legtöbbjük szobrát az erdő ma is őrzi.

A város zöldövezetében lévő nagyerdei park pályázati forrásból, Európai Uniós támogatásból újult meg, a támogatás összege 2.104.228.580 Ft. A "Komplex gyógyhelyfejlesztés a debreceni Nagyerdő parkerdejében" című kiemelt projektnek köszönhetően Debrecen egyik fő látványossága, vonzereje nagyobb tóval és zöldfelülettel, különleges ködszínházzal, sportolási lehetőségekkel várja a kikapcsolódni, pihenni vágyókat. A parkban egyedi formatervezésű játszótér kínál a kicsiknek-nagyoknak felhőtlen szórakozást. Aki mozogni szeretne a jó levegőn, a szabadban kondizhat, játszhat a Petanque-pályán, vagy nagyokat sétálhat a tanösvényeken. A parkerdőben a megújult Nagyerdei Szabadtéri Színpad számos rendezvénye közül is választhatnak az érdeklődők, akik a

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra