Csak férfiasan!

Fantasztikus a "napapa", még apu sem focizik olyan jól, mint ő! - lelkendezett a tízéves Máté. - Képzeld el, hogy most próbáltuk ki a strandon, mennyit tudunk dekázni! És ő győzött!

"Pedig ott volt Peti, Zsolti meg Levente is! És a barátaim apukái! Mégis napapa lett a legjobb" – fejezte be rajongó beszámolóját, miközben kíváncsian nézett körül az öreg balatoni nyaraló konyhájában.

– Megint enni akarsz, kicsikém? – kérdezte a nagymama nevetve, mert még csak délelőtt tizenegy óra volt, és a négy tojásból készített reggeli romjai a konyhapulton hevertek.

– Naná, hogy enni akarok, kell a kondi! – rikkantotta Máté, majd hízelegve bújt a nagymamájához. – Mama, délután háromkor lesz egy fontos mérkőzésünk, és én tudom az otthoni edzőmtől, hogy meccs előtt tilos zabálni, de néhány órával korábban nagyon hasznos! No, mit adsz nekem?

A nagymama jókedvűen állt neki a munkának, és gyorsan elkészítette imádott unokája kedvencét, a kolbászos lecsót, közben aggódva érdeklődött.

– Máté, a nagypapa is játszik azon a fontos meccsen?

– Hogyne! Épp a "dekázó király" maradna ki? – felelte a gyerek, majd lelkesen magába tömte a finom lecsót. Amikor üresen ragyogott a tányérja, boldogan nyúlt el a kanapén.

– Mama, miért vágsz ilyen aggódó arcot? – kérdezte, és amikor a nagymama bejelentette, hogy leszalad a strandra, elégedetten bólintott.

– Menj, és mondd meg napapának, hogy délután agyonverjük az ellenfelet! Én a győzelmünk érdekében pihenek egyet, de ő olyan erős, hogy nincs szüksége evésre meg heverészésre.

Amikor a nagymama rátalált a strandon a "napapára", csöndesen érdeklődött az állapota felől. – Jól vagy? Nem fáj semmid? Nem szaladt fel a vérnyomásod? Főzzek valami finomat? Gratulálok, hogy te nyerted a dekázó versenyt, de fogod bírni a délutáni meccset? Máté óriási győzelemre készül...

– Ne főzz semmit, majd eszem valamit itt, a strandon, a délutáni meccset pedig lazán megnyerjük – jelentette ki a nagypapa magabiztosan, majd egy kézmozdulattal jelezte, hogy hagyja békén a felesége, mert ő igazi sportember, akinek nincs szüksége tutujgatásra.

– Oké, békén hagylak! – gondolta a nagymama, majd kényelmesen elhelyezkedett a nyugágyában, és a táskájából kihalászta azt a krimit, amelyet épp egy héttel korábban kezdett olvasni. – Ma szabadnapos vagyok, nem kell főzni és mosogatni! A lányom meg a vejem a Balatonban úszkál, és majd bekapnak egy lángost ebédre, az unokám felfalta a lecsót, a focista férjem pedig húszéves! És a húszévesek gondoskodnak magukról – mosolygott magában. Persze akkor még nem gondolta, hogy este hét körül mégis a gáztűzhely mellett fog állni, és rendületlen kitartással süti majd a palacsintákat, hogy a focicsapat apraja-nagyja megtömhesse a bendőjét.

Pedig így történt. Délután a "nagypapa-unoka alapú" brigád letarolta az ellenfelet. Hét háromra győztek. A gólokból kettőt rúgott Máté, kettőt a nagypapa! Volt nagy öröm, taps és diadalmenet. A nagypapa sörözni hívta a felnőtt focistákat, a gyerekek jégkrémet kaptak, csakhogy hat óra után éhes lett a csapat. Ekkor sündörgött Máté a nagymamájához, és ártatlan arccal megjegyezte, hogy régen evett palacsintát... A nagymama felnevetett, majd szépen félretette a krimijét, és visszament a házba. Aztán este hét után, amikor már számolni sem tudta, hány palacsinta tűnt el a focicsapat bendőjében, váratlanul körülnézett.

– Itt a nap összes hőse, a barátaid, az apukáik, mindenki, de hol van a nagyapád? - kérdezte az unokájától.

– Azt mondta, hogy van egy fontos politikai műsor a tévében, amit meg kell néznie! – felelte Máté, mire a nagymama rosszat sejtve sietett a hálószobába.

– De jó, hogy jöttél! Nem akarok egyedül meghalni – nyögte a nagypapa, amikor meglátta feleségét. – De gyorsan csukd be az ajtót, nehogy valaki bejöjjön, és meglássa, hogy fekszem!

– Miért lenne baj, ha látnának? Ötvenkilenc évesen úgy fociztál, mint egy húszesztendős srác, miért kellene szégyellni, hogy elfáradtál? – csodálkozott a nagymama, miközben sürgősen borogatást tett a férje fejére, és előszedte a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét.

– Mert egy férfi minden körülmények között legyen férfi! – ült fel az ágyában a nagypapa, majd gyorsan visszahanyatlott, mert pokolian fájt a dereka.

– Eszerint éjszaka egy dalia mellé fogok lefeküdni? – nézett rá gonoszul a nagymama.

– Hogyne! Készülj asszony, viharos éjszakád lesz! – dörögte a nagypapa, miközben kétségbeesve masszírozni kezdte a görcsbe rándult lábát. A palacsintapusztító csapat pedig sehogyan sem értette, miért tölti be a házat a nagymama pukkadozó nevetése.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

Délelőtt nagyrészt erősen vagy közepesen felhős idő várható, majd délutánra egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb napsütés. Elszórtan - főként hazánk északnyugati kétharmadán - valószínű kisebb eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként - záporok, zivatarok nyomán is - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Az orvosmeteorológia terén kettősfronti hatásra kell készülni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra