Ami benne van a pácban

A grillezés lehetőségeinek kincsestára azok előtt tárul fel a maga teljes gazdagságában, akik értik a pácolás csínját-bínját. Nem mindegy milyen pácot használunk a húsokhoz, a halakhoz vagy akár a zöldségekhez.

Zöldséget elég 1-2 órán át pácolni, és érdemes erőteljes fűszereket használni. A húsokat akár előző este bepácolhatjuk, úgy lesznek igazán finomak, zamatosak és omlósak. A pácot persze magunk készítsük el!

Mivel a pác többféle fűszert is tartalmaz, külön már ne sózzuk és borsozzuk az alapanyagokat. Igyekezzünk jó minőségű olajat használni, hogy a fűszerek aromája minél inkább beszívódjon a grillezendő ételekbe.

A sütést akkor kezdjük, amikor a faszén vagy tűzifa már szépen parázslik. Locsolgassuk, kenegessük a sülő ételt folyamatosan a páccal, így sokkal szaftosabb lesz. Ha nem szeretnénk sokáig a tűz mellett álldogálni, vágjuk vékony szeletekre az alapanyagokat. De arra ügyeljünk, hogy forgatás közben szét ne essenek!

Kedvcsinálóként összeválogattunk néhány ízletes pácot. Lepje meg vendégeit egy kis újdonsággal!

Pác érzékenyeknek

Hozzávalók 4 szelet halhoz:

1 kis fej lila hagyma egészen apróra vágva

1 kimagozott erős zöldpaprika apróra vágva

1 gerezd zúzott fokhagyma

fél teáskanál nem erős curry

fél teáskanál római kömény

fél teáskanál őrölt koriander

fél teáskanál őrölt fűszerpaprika

fél teáskanál szárított bazsalikom

2 evőkanál finomra vágott friss petrezselyem

1 evőkanál balzsamecet,

2-3 evőkanál repceolaj, só.

Édes-savanyú pác

Hozzávalók 6-8 csirkemell- vagy felsőcombfiléhez:

2 evőkanál nyers nádcukor vagy méz

1 dl szójaszósz

fél dl Worcester szósz

1 evőkanál reszelt, friss gyömbér

2 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál jó minőségű baracklekvár

1 evőkanál citromlé

frissen őrölt bors.

Joghurtos pác

Hozzávalók 4 -6 szelet húshoz vagy halhoz:

2 dl natúr joghurt vagy szójajoghurt

fél dl extra szűz olívaolaj

1 kis csokor finomra vágott friss koriander

1 kis csokor finomra vágott friss petrezselyem

1 kisebb fej vöröshagyma finomra reszelve

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 kávéskanál őrölt római kömény

1 kávéskanál őrölt kurkuma

só.

Mediterrán pác

Hozzávalók 4-6 szelet húshoz vagy halhoz:

1,5 dl extra szűz olívaolaj

1 evőkanál paradicsompüré

1 gerezd zúzott fokhagyma

finomra vágott friss zöldfűszerek: 2 szál oregánó, 1 szál rozmaring, 2-3 szál kakukkfű, 5-6 bazsalikomlevél

1 kávéskanál méz (cukorbetegek, candidások kihagyhatják)

só.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A fátyol- és átmenetileg megnövekvő gomolyfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, a nyugati országrészben erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra