Saláták - férfiaknak is

Elérkezett az ideje annak, hogy nehéz fogások helyett könnyű, vitamindús vacsorákat tálaljunk a családnak. Mutatunk három nem túl bonyolult, de rendkívül finom salátát, garantáltan ízleni fognak mindenkinek!

A könnyen és gyorsan elkészíthető saláták alapanyagai legtöbbször a nyers zöldségek, ezért megmaradnak bennük a vitaminok és ásványi anyagok, melyeket főzés, párolás közben elveszítenének. És nemcsak megmaradnak, hanem könnyen fel is tudnak szívódni a szervezetben, hála a salátára locsolt olajnak. Egy kis kreativitással és bátorsággal bármilyen zöldségből készíthet salátát, ha pedig húsból, markáns ízű, karakteres zöldségfélékből, csípős fűszerek hozzáadásával alkotja meg, akkor a férfiak sem fognak tudni ellenállni neki!

Mi kerüljön a salátába? Kerülje a készen vásárolható salátaönteteket, mert ezek tartósítószereket, színezékeket, mesterséges adalékanyagokat, zsírt, sót és cukrot is tartalmaznak. Válasszon sötétzöld levelű zöldségeket világoszöldek helyett, mert ezeknek magasabb a vitamintartalmuk. Legyen a salátában legalább háromféle színű zöldség, így nemcsak mutatós lesz, hanem vitaminokból és ásványi anyagokból is kiegyensúlyozott mennyiség kerül bele. Próbálja ki a következő salátarecepteket. Főételként is megállják a helyüket, de ha akar, bátran tálalhat a saláta mellé grillezett vagy panír nélkül kisütött fehér húst.

Cézár saláta

Hozzávalók:

25 dkg csirke- vagy pulykamell, 1 fej jégsaláta, 2 tk. reszelt parmezán, 1 dl tejszín, 1 szelet pirítós, 1 gerezd fokhagyma, 1 tojássárgája, 1 tk. dijoni mustár, olívaolaj, citromlé, oregánó, bazsalikom, petrezselyem, só.

Elkészítése:

a tojássárgáját és a dijoni mustárt olajjal krémes állagúra keverem, oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval fűszerezem. Hozzáadom a tejszínt. A felcsíkozott csirkemellet besózom, majd kevés olívaolajon kisütöm. Ezután olajon párolom a fokhagymát, majd beleszórom, és megpirítom a felkockázott kenyeret. A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, és csíkokra vágom. Egy tálban összekeverem a húst és a kenyérkockákat, majd meglocsolom az öntettel, és megszórom parmezánnal.

Avokádós ráksaláta

Hozzávalók:

2 érett avokádó, 25 dkg főtt koktélrák, fél lilahagyma, 1 lime, 1 tk. majonéz, 3 tk. tejföl, pici mustár, só, bors.

Elkészítése:

a lilahagymát felaprítom. A majonézt összekeverem a mustárral és a fűszerekkel, majd a rákra és a hagymára öntöm. 1-2 órára félreteszem, hogy összeérjenek az ízek. Félbe vágom az avokádót, és kiemelem a magját. A húsát szeletekre vágom, meghámozom, felkockázom. Rácsorgatom a lime levét, sózom, borsozom, majd a rákkoktélhoz keverem.

Virslis-hagymás babsaláta

Hozzávalók:

egy doboz babkonzerv (vörösbab, lehet chilis is), 1 fej lilahagyma, 1 ek. olívaolaj, fél ek. fehérborecet, só, bors, 2 pár főtt virsli.

Elkészítése:

lecsöpögtetem a babot, és összekeverem a felaprított hagymával. Sózom, borsozom, meglocsolom az ecettel és az olajjal, végül hozzáadom a felkarikázott főtt virslit. Aki csípősen szereti, ízesítse chilivel.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

A napközben átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra