Krémek hatóanyagai: mi mire jó?

Idővel a bőrünk is megfárad, hiszen folyamatosan ki van téve a környezet megpróbáltatásainak. Egészséges életmód és táplálkozás mellett is szüksége van az ápolásra, de honnan tudhatjuk, hogy mikor mivel kell bekenni? Segítünk.

Baj, ha száraz, ha feszül, ha repedezik, ha kisebesedik, ha leég, ha kipirul, ha sápadt... Bőrünk a legnagyobb méretű szervünk, védi szervezetünket a külvilág minden ártalmas hatásától, de kapcsolatot is teremt a szervezet és a külvilág között. Jó okunk van tehát, hogy gondját viseljük, törődjünk vele. Ezernyi krémet kínál ehhez a gyógyszer- és a szépségipar, ezernyi különféle összetevővel. Összegyűjtöttük, mi mire jó, hogy könnyebb legyen eligazodni.

Alga – felgyorsítja bőr anyagcseréjét, így annak gyógyulását, A-provitaminokat tartalmaz, erősíti a kötőszövetet, véd a bőr megereszkedésétől.

Aloe vera – sejtregeneráló, fertőtlenít, nyugtató hatású, hidratáló.

Argan – gazdag E-vitaminban és linolsavban, antioxidáns hatású.

A-vitamin – lassítja a ráncképződést és segíti a bőrsejtek megújulását.

Citrát puffer – stabilizálja a bőr természetes - a fiziológiás pH-jú, pH 5.5 - savas védőköpenyét. Cupuacu-vaj – gyulladáscsökkentő, hidratáló, antioxidáns, kiváló vízvisszatartó képességű.

Édesmandula – nagyon jól tolerálja az érzékeny bőr is. Tápláló, bőrpuhító hatású, növeli a bőr rugalmasságát.

E-vitamin – antioxidáns, javítja a sejtszintű keringést, lassítja az öregedés jeleit. Véd a káros ultraibolya sugaraktól, segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát.

Glicerin – lágyítja és nyugtatja a bőrt.

Glükóz – a sejtek "üzemanyaga".

Hyaluronsav – vízmegkötő, védi a szaruréteget a kiszáradástól még szélsőségesen alacsony páratartalom esetén is.

Kamilla – gyulladáscsökkentő, növeli a szövetek rugalmasságát, bőrnyugtató hatású.

La Roche-Posay termálvíz – szelénben gazdag, erősíti a bőr természetes védelmi mechanizmusát a szabad gyökökkel szemben.

Lipopeptidek – késleltetik a bőr öregedését, hidratálnak, fokozzák a bőr rugalmasságát és feszességét, így kisimítják a bőr felhámrétegét.

Mandarinolaj – kiváló terhességi csíkok, bőrgyulladás, acne, narancsbőr (cellulitis) ellen. Növeli a bőr vérkeringését, segíti a sejtmegújulást. Kemoterápia idején nem használható.

Méhviasz – gyulladásgátló és antiallergén.

Micrococcus lysate – gyorsítja a test melanintermelési folyamatát, fokozza a bőr természetes védekezőképességének helyreállítását.

Napraforgóolaj – feszesebbé teszi a bőr szerkezetét és feltölti a bőr természetes nedvességtartalmát. Enyhén véralvasztó hatása van, és elősegíti a szövetek újraképződését.

Olívaolaj – ránctalanít, antioxidáns hatású, természetes gyulladásgátló, nyugtatja a bőrt, és növeli az immunitását és segíti a hegesedést, javítja a többi összetevő hatásfokát. Gazdag A és E-vitaminban.

Oxigén – serkenti a sejtek megújulását, és felgyorsítja az új és egészséges bőrsejtek képződését, nyugtatja a bőrt.

Panthenol – nyugtató és gyulladás gátló hatásával a bőrt regenerálja, puhává teszi.

Poliamid rostok (kollagén) – fehérje, mely "összeragasztja", "egyesíti" a sejtek részeit, a bőr kötőszövetének 70 százalékát alkotja. Kiváló vízvisszatartó képességű, ennek köszönhető a bőrünk rugalmassága, feszessége, hidratációja.

Termálvíz – ásványi sókban és nyomelemekben gazdag. Megnyugtatja az érzékeny bőrt, megerősíti természetes védekező képességét.

Trehaloz – kiváló vízvisszatartó képességű. A tiszta oxigén mellett a grönlandi sarki jégből nyerik.

Uborka – nyugtató és gyulladás gátló hatásával a bőrt regenerálja, puhává teszi, emellett gátolja a pórusok eltömődését. Pótolja az elveszett nedvességet, élénkíti a vérkeringést.

Vichy termálvíz – nyomelemekben gazdag, nyugtatja a bőrt.

Zöld tea – fényvédő és antioxidáns, így lassítja a bőr öregedésének folyamatát. Csersavtartalmának köszönhetően a bőr feszesebb, fiatalosabb lesz. Védi a bőr savköpenyét, érösszehúzó, bőrnyugtató hatású, óv a kiszáradástól is.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

Az átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, helyenként erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra