Kipróbáltam a szőlőkúrát

A szőlőkúra régóta népszerű, mert ez a gyümölcs talán az egyetlen, amelynek olyan a tápanyag-összetétele, hogy napokig kizárólagos táplálékként fogyasztható. A drasztikus kúra vitalizál, és erősíti az immunrendszert.

Régóta meg akartam már szabadítani szervezetemet a rengeteg méregtől. Az, hogy néhány napig csakis szőlőt eszem, lehetőséget teremt jó néhány belső szervemnek, hogy ezalatt megpihenjen és megtisztuljon. Az eljárás talán drasztikus, de nem lehetetlen végigcsinálni. Az a titka, hogy rendszeresen kell enni, amint az ember megéhezik, és naponta legalább három kiló szőlőt kell elfogyasztani.

Én ötnapos kúrát tartottam. Kezdetben nemigen hittem abban, hogy a szőlő valóban lehet ennyire tápláló, attól féltem, elviselhetetlenül mardosni fogja a gyomromat az éhség. Nagy meglepetésemre nem így történt: a szőlő ilyen nagy mennyiségben fogyasztva tökéletesen elnyomta az éhségérzetet, még csak fáradtnak sem éreztem magam a nap végén, annyi energiát adott.

Amire oda kell figyelni

Egy szőlőkúrára alaposan fel kell készülni, szem előtt tartva bizonyos tudnivalókat. Az evést már három nappal a kúra kezdete előtt tanácsos visszafogni, különös tekintettel a fehérjebevitelre. Valamint az alkoholra, a kávéra, a teára.

Nem luxuskiadás, ha bioszőlőt vesz. Legalább 2,5-3 kilót kell megenni naponta, hogy elegendő energiához jusson a szervezete. Olyan ízes fajták váltak be leginkább, mint például a saszla, a muskotály.

Ez nem sportteljesítmény: a kúra 3-5 napig tartson, ahogy önnek leginkább megfelel. Amikor befejezte, további 2-3 nap alatt fokozatosan lehet visszaállni a megszokott étkezésre. Kezdje zöldséggel, tésztával, és csak a végén jöhet a hús. Mielőtt belekezdtem a kúrába, én a biztonság kedvéért alaposan kifaggattam egy szakembert is, aki ellátott a jó tanácsokkal.

Valóban feltöltődtem

A kúra első három napja a legnehezebb. A magját és a héját is meg kell enni, mert ezek tele vannak antioxidánsokkal. A harmadik napon túljutva, a folytatást érdekes módon már sokkal könnyebbnek éreztem, normálisan tudtam dolgozni, nem voltam feszült, sem fáradt. Még este sem.

Amikor befejeztem, és visszatértem a normális kerékvágásba, tényleg úgy éreztem, hogy megtisztultam. Elmúlt a bennem felgyűlt fáradtság is, ami miatt elhatároztam magam erre a kúrára. Nem én vettem észre, hanem az ismerőseim kérdezték, mitől lett jobb színem. Egyszóval úgy érzem, megérte belevágni, feltöltődve várhatom a telet.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A Nyugat-Dunántúlon döntően borult lesz az ég, másutt a kezdeti közepesen vagy erősen felhős időt követően délutántól borul be dél felől. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra