Brassói zacskós pecsenye

Étrendünk zsírtartalmát leghatékonyabban az ételek elkészítéséhez felhasznált zsiradék mennyiségének csökkentésével mérsékelhetjük. Olyan főzési módot válasszon, ami kevés zsiradékot igényel vagy semennyit sem. Ilyen például a sütőzacskós sütés.

Ameddig nem próbálja, mindenki gyanakvással tekint a sütőzacskóra, bizonyára jelentéktelen, közönséges nejlonzacskóra hajazó külleme miatt. Ne akarja megtapasztalni a különbséget, jobban jár, ha elhiszi, hogy ég és föld! A sütőzacskó nem olvad meg, nem kap lángra fojtó füstöt eregetve, viszont a sült különösen zamatos és hihetetlenül puha lesz benne. Különösen figyelmébe ajánlom azoknak, akiknek eddig a tepsitakarítás felemelő feladata jutott: nincs több áztatás és vakarás, az elhasznált zacskóval együtt egy mozdulattal a kukába küldhető mindaz, ami fölösleges.

Brassói aprópecsenye sütőzacskóban

Gyors, ízletes étel. Az olaj (mint minden zsiradék) lassítja a szénhidrát felszívódását, de ha túl sokat használunk belőle, akkor hosszú távon súlygyarapodáshoz vezet. Tehát bőven elég egy evőkanál olaj, lehet olíva is.

Hozzávalók:

20 dkg pulykamell, 0,5 dl étolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors, só, személyenként 1 nagyobb burgonya.

Előkészítése:

Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet beletesszük és hűtőben 1-2 órát pácoljuk. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet.

Elkészítése:

Sütőzacskóba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Néhány jó tanács:

Szurkálja meg a sütéshez előkészített, már lezárt zacskót tűvel, kés,olló hegyével vagy más hegyes eszközzel, hogy a fölösleges gőz távozni tudjon. Minél több lyukat csinál, annál kevesebb leve lesz a sültnek.

Ha a sütés végén még meg akarja pirítani az ételt, amikor már majdnem kész, egy éles ollóval egyszerűen vágja fel a sütőzacskót fölül, és így tegye vissza a tepsit néhány percre a sütőbe.

Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető ez a recept, ez esetben tegyünk az étel alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja a külső részét, és az elején lefedve hagyjuk legalább félig megpuhulni.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +14 °C
Minimum: +2 °C

Napos idő várható gomolyfelhő-képződéssel és északnyugat felől növekvő fátyolfelhőzettel, amely délutántól az Észak-Dunántúlon már vastagszik is. Helyenként alakulhat ki zápor. A nyugatias szelet élénk széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Az orvosmeteorológia terén kettősfronti hatásra kell készülni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra