Szex egy életen át

A negyedik X-en túl gyakrabban találkozunk merevedési problémákkal, libidóvesztéssel, hüvelyszárazsággal - nem szabad beletörődni. Néhány olyan módszert ismertetünk, melyek segítségével megőrizhetők a szexuális funkciók.

Fiatal korban senki nem gondol az öregségre. Nem is feltételezi, hogy idősebb szüleinek, nagyszüleinek bármi köze lehet a nemi intimitáshoz. Majd ahogy telnek-múlnak az évek, és közeledik a negyvenedik születésnap, ráeszmélünk, hogy nem vagyunk már fiatalok. Minden valószínűség szerint tisztában vagyunk azzal, hogy a szex az élet fontos része, amelytől nehezen lehet megválni, és egyáltalán nem örülnénk neki, ha kimaradna életünkből idősebb napjainkban, hiszen csak a kiegyensúlyozott szexualitás teremthet olyan bensőséges intimitást, amelyre az egész élet során szükség van.

Kétségtelen tény, hogy az élettani funkcióinak öregedésével egy sor kedvezőtlen változás indul el a szervezetben, melyek szoros összefüggésben állnak a csökkent hormontermelődéssel. Ezen változások természetesen hatnak a szervezet érzékenységére, így egyre többet kell tenni ahhoz, hogy a nemi élet teljes legyen. A csodálatos szexuális élményekhez egyre nagyobb szükség lesz találékonyságra, kreativitásra, alkalmazkodásra, képzelőerőre - írja Saul H. Rosenthal, a Harward Egyetem szexológusa.

Még élvezetesebb is lehet

Jóllehet a menopauzában véglegessé vált élettani hormonváltozás hatására a nemi vágy csökken, viszont aggodalomra nincs ok, hiszen ha megtartott a szexuális élet rendszeressége, a kiegyensúlyozott párkapcsolat, akkor a nemi életben semmiféle hanyatlás nem következik be. Gondoljunk csak arra, hogy a menopauza korszaka egybeesik azzal, amikor a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, így egy sor olyan teendő tűnik el, amelyek eddig a bensőséges együttlétek gátjában állhattak. A menopauza emellett a menstruáció teljes megszűnésével jellemezhető, amely szintén kedvezően tud hatni a párok szexuális életére. Nemcsak azért, mert így gyakorlatilag felhőtlenné válik a szex a hónap mindegyik napján, hanem azért is, mert nem kívánt gyermekáldástól sem kell többé tartani.

Nagyon fontos említést tenni a tapasztalatról, hiszen negyven felett már mindenki rendelkezik kellő jártassággal, amelyek a szexet még tökéletesebbé, változatosabbá teszik. Az évek hosszú sora alatt levetkőzött gátlások olyan örömteli, kreatív nemi életet eredményezhetnek, melyeket minden huszonéves megirigyelhet. Számos amerikai vizsgálat eredménye bizonyította, hogy az idősebb korosztály szexuális vágya nem hanyatlik, sőt álmaik sokszor erotikus töltettel bírnak, és ha az élet magányra kárhoztatta őket, akkor is rendszeresen maszturbálnak.

Említést kell tenni arról, hogy az ösztrogénszint csökkenése hat a bőrre és a nyálkahártyákra is, ezáltal szárazabb, vékonyabb lesz a testet fedő bőrréteg és a hüvely fala is. Éppen ezért nagy jelentősége van a nőgyógyászati véleménynek, mert az átmeneti hormon-kiegészítés hatékony megoldás - ha a genetikai vizsgálat és a családi anamnézis emlőrákra való hajlamot nem igazo.

Visszahozható a kőkemény erekció?

Amikor egy idősödő férfi arról panaszkodik, hogy nincs merevedése, valójában azt jelenti, hogy nincsen annyi spontán, inger nélküli erekciója, mint annak idején. Talán egy hónapot is kell ahhoz várni, hogy spontán merevedés után induljon el a szeretkezés.

Nagyon sok férfi szerint a szexuális vágy mértéke egyenes arányban áll a pénisz keménységével. Kétségtelen tény, hogy az életkor előrehaladásával a merevedés mértéke hanyatlik, viszont a tapasztalat, a női orgazmushoz vezető trükkök kárpótolnak mindenért. Nem érdemes arra várni, hogy a pénisz keménysége elérje a húsz-, harmincéves korban tapasztaltét, inkább arra figyeljünk, hogy a partnernek maximálisan jó legyen. A férfi orális izgatása nagyban hozzájárul a keménység fokozásához.

Varietas delectat

A változatosság gyönyörködtet, tartja a latin mondás. Mit is jelent ez esetünkben? Kevés idős házaspár vallhatja be tiszta szívvel, hogy a szexuális spontaneitása még mindig a régi. A nap nem változik, az óra nem változik, a helyzet nem változik, a pozitúra nem változik, az időtartam nem változik, sorolhatnánk. Így még egy tizennyolc éves is elveszítené libidóját.

Pedig a változatos szexnek kifogyhatatlan a tárháza. Sokszor elég egy szép virágcsokor vagy egy finom bor felnyitása egy szürke délutánon, akár egy közös habfürdőzés vagy egy gyertyafényes vacsora, máris magasba szökhetnek a szerelem hullámai. Ha meleg olajjal gyengéden végigmasszírozzuk párunkat, a hatás nem marad el, mert szinte biztos, hogy orgazmussal fejezzük be.

A tükör előtti szeretkezés még duzzadtabbá teszi a hímvesszőt, így a szex érzékisége magasba szökken. A mell hosszú simogatása, az emlőbimbókra adott csókok és lágy nyalogatás forró ölelést és óriási orgazmust eredményez mindkét fél számára.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +18 °C
Minimum: +9 °C

Napos, gomolyfelhős idő várható, de közben délnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, estére már nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében nem zárható ki délután zápor, esetleg zivatar, majd késő délutántól, estétől máshol is növekszik a csapadék esélye. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra