Befolyásolható szexuális potenciák


Szerző: Hámor Éva
2007. július 7. | Forrás:  HáziPatika.com

Jó lenne, ha erotikus vágyainkat, szexuális képességeinket, a gyönyör adását és fogadását nem befolyásolná idősebb korunkban sem a feszített munka, idegeskedéseink, stresszes óráink, fájdalmaink, örömeink, vagy egy szimpla közlekedési dugóval járó nyűg.

Miről beszélünk?

Ha egy fiatal embernek, legyen akár nő vagy férfi, felteszik a kérdést: hatással van-e életmódja a szexuális potenciájára, bizonyára azt sem tudja, miről szól ez a kérdés. Fiatalon ugyanis, nem számít még az áttáncolt éjszaka, a hajnalig tartó tanulás, a vizsgaidőszak, az egész napos kemény munka, a feszített edzések. A szex attól még csodálatos és izgalmas, történhet napjában egyszer vagy többször, és ha még szerelemmel is párosul, felejthetetlenné is válik.

Rossz hír

Sajnos az a sok apró tényező amit fiatalon észre sem vettünk, az mind-mind rárakódik csontritkulástól elvékonyodott csontjainkra, korral elzsírosodó, meszesedő ereinkre, agyunkra, pszichénkre, szexualitásunkra. A nemi hormonok (nőknél az ösztrogén, férfiaknál a tesztoszteron) folyamatos csökkenése illetve leállása miatt mindkét nemnél lanyhul a libidó, orgazmust is nehezebb kiváltani. Egy Amerikában készült tanulmány szerint, a szexet mellőző házasságokban élő nők több mint 60 százaléka hiszi azt, hogy férje depressziója miatt adta fel a szexet. A depresszió csökkenti a libidót, és a betegség ellen szedett antidepresszánsok többsége erekciós problémákat okozhat. A különböző időskorral járó betegségek (csont- és ízületi betegségek, vizelet visszatartási problémák, szívbetegség, cukorbetegség, stb.) kihatnak a szexuális életre. Ebbe azonban nem kell és nem is szabad beletörődni, hiszen a bajok többségére már létezik megoldás, célravezető orvoslás. Életmód- illetve szemléletváltással, az alapbetegségek kezelésével, karbantartásával a szexuális élet az esetek többségében újraéleszthető.

Be kell, hogy lássuk

Életünk kölcsönhatásban van velünk, kihat ránk, tehát ha nem elégszünk meg az "energiatakarékos üzemmóddal", életmódunkon változtatni kell. Stressz hatására ugyanis csökken a szexuális vágy, viszont nő a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázata. A testedzés, a sport fokozza a tesztoszteronszintet, a stressz csökkenti. Figyelemreméltó, hogy a görög férfiak élettartama a leghosszabb az Európai Unió országain belül, valószínűleg a stresszmentes életmód és az egészséges táplálkozás következtében. Érdemes tanulmányozni az ősi módszereket, amelyek állítólag külön-külön is feltámasztják a férfiasságot. Az egyik legősibb módszer a ginzengtea, vagy a mézbe kevert tökmag. A skandináv országokban még ma is előszeretettel használják. A keletiek a csípős ételekre esküsznek, az erős paprikára, chillire, cayenne borsra és a hagymára. Az olajos magvak magas vitamin-, és ásványianyag tartalmuk miatt szintén javítják az általános erőnlétet és a potenciát. A környezetnek is komoly hatása lehet. Vágyfokozónak mondják például a madárfüttyöt, a hosszú, módszeres előkészületet, a lelki együttlétet. Szerepük van a színeknek is. A vörös szín erős erotikus hatású, köztudottan a szerelem színe. Éljünk a módszerekkel, éljünk a lehetőségekkel, éljünk örömteli szexuális életet, kortól függetlenül!

Szerző:Forrás:Megjelent:
Hámor ÉvaHáziPatika.com2007. július 7.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Tai chi - a harmóniában létezés művészete

Mozgás, meditáció, harcművészet és filozófia, szépség és harmónia egyaránt jelen van a tai chiben. Ez az ősi keleti gyógymód a test, a lélek és a tudat edzése egyszerre, vagyis a teljes embert alakító életfelfogásnak is tekinthetjük.

tovább

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések