Témakörök

Korkontroll

Az öregedés anatómiájával, élettanával, biológiai folyamataival már akkor érdemes foglalkozni, mielőtt ténylegesen megöregszünk. Ha tudjuk, hogyan öregszünk, az is kiderül, hogyan maradhatunk tovább fiatalok.

Témák


Mindennapok

Az idősödés a memória, a gondolkodás, a viselkedés, az érzelmek, a szexualitás területén egyaránt tetten érhető. Milyen esélyünk van szellemi frissességben, jó emlékezőtehetséggel megélni öreg napjainkat?

Témák


Ügyintéző

Nem is gondolnánk, mennyi ügyintézéssel jár a nyugdíjazás időszaka. Számos kötelezettségnek kell eleget tennünk. Hiába van több időnk, segítségre szorulhatunk sok kérdésben, amelyekkel addig nem foglalkoztunk.


Mozaik

Mit tehet egy nyugdíjas, ha a családja a mindennapok rohanásában nem tud rá elég időt fordítani, és úgy érzi, kezd elmagányosodni. Írásainkból kiderül, hányféle módon lehet hasznosan eltölteni a felszabadult időt.

Témák


Beteg a családban

Az évek előrehaladtával egyre több fizikai, pszichológiai és szociokulturális változásnak kell elébe néznünk. Szervezetünk elhasználódása következtében jobban ki vagyunk téve betegségeknek, ápolásra szorulhatunk.

Témák


Betegségek

Számos betegség támad minket életünk során, de vannak tipikus időskori betegségek. Ezekből nehezebb a gyógyulás. Ilyenkor legalább annyi gondoskodást, türelmet igénylünk, mint a kisgyerekek.

Cikkajánló

Témakör: Visszérbetegség

A visszerekről nem is tudunk, amíg jól működnek

Az emberi szervezet szöveteiből az elhasznált vért a vénák, a visszerek szállítják vissza a szív felé. Ez a testünk egészséges működése szempontjából legalább annyira fontos funkció, mint az oxigénben gazdag vér szállítása a szövetekhez.

tovább

Egészség témájú olvasnivalók a weben

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Szponzorált hirdetések