Velem mi lesz?

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2013. február 4. | Forrás:  50plusz.hu

Látod, milyen gyönyörű? - sóhajtotta a felesége elragadtatva, amikor a lányuk fáradtan, de határtalan büszkeséggel tartotta eléjük azt az aprócska csomagot, ami az unokájukat rejtette.

Nem sokat látok belőle, legfeljebb azt, hogy kicsit vörös a feje - gondolta a férfi.

- Nézd meg alaposan, éppen úgy ráncolja a homlokát, ahogy te szoktad, biztosan az élet nagy kérdésein töri a fejét - folytatta a felesége nevetve -, és pont olyan hosszúak az ujjai, mint nekem!
- Egy újszülöttnek az a dolga, hogy egyen, aludjon, töltse meg a pelenkáját, és hasonlítson! - morogta a férfi, mire a lánya nagyot nevetett. - Apa, nagyapát csináltunk belőled! Örülsz?

- Persze hogy örülök kislányom, hiszen boldognak látlak téged, és nekem sikerült úgy megvénülnöm, hogy ez a pici ember egy év múlva már nagypapának fog szólítani - felelte a férfi. Aztán békésen tűrte, hogy a lánya a kezébe nyomja a csomagot, és a veje az elviselhetetlen fényképezőgépével megörökítse a pillanatot, majd hosszas szónoklatba kezdjen arról, hogy rendes ez a kórház, hiszen lehetővé teszik, hogy ebben az elkülönített szobácskában a nagyszülők is megismerkedjenek a jövevénnyel.

- Olyan jó, hogy ti nagyon boldognak látszotok, és humorotoknál vagytok, az én anyám délelőtt egyfolytában csak sírt a meghatottságtól - jelentette ki a vej.
A férfi általában nagyon unta a veje szónoklatait - ami gonosz dolog volt részéről, hiszen a srác annak ellenére, hogy "elvette tőle" a lányát, rendes, szorgalmas, okos fiatalember volt -, és kifejlődött benne az a képesség, hogy kikapcsoljon. Azaz ne hallja se a vejét, se a feleségét, se imádott lányát, hanem a saját gondolataival bíbelődjön. Ezúttal is csak halk zsongásként érzékelte, amint ezek hárman a gyors és problémamentes szülést elemzik, azt is csak szűrve hallotta, hogy az unokája ötvenkilenc centi, tehát magas lesz, mint ő. Csöndben állt a boldog csapat közepén, kezében a békésen alvó "csomaggal", és eszébe jutott a lánya születése, amikor éppolyan izgatott-boldog volt, mint most a veje. És eszébe jutott a fia világra jötte is, amikor őrült sebességgel hajtott az Árpád hídon, hogy időben érjen a kórházba, de bizony elkésett. - Valószínűleg azért harcol velem állandóan a fiam, mert még ma is azt bosszulja meg, hogy nem voltam jelen a születésénél - gondolta rosszkedvűen, majd látva, hogy a társaság békén hagyja, és nem őt figyeli, alaposan megszemlélte a csomag arcocskáját. - Tényleg úgy ráncolja a homlokát, mint én szoktam - mosolyodott el magában. - De te is fiúnak születtél, kisöreg, neked is harc lesz az élet - mondta csöndesen egynapos unokájának, majd a lányára nézett. - Szép és tehetséges ez a gyerek - gondolta szeretettel, majd átvillant az agyán, hogy óriási szerencséje van a lányával, akitől annyi szeretetet kapott, és annyi örömet szerzett neki már eddig is, hogy több életre is elegendő lenne. - Talán jobb lett volna, ha életem első unokája is lánynak születik - gondolta -, mert akkor olyan kedves gyerekké cseperedne, mint az anyja.

Itt tartott a tépelődésben, amikor a lánya hozzálépett, és kedvesen kivette a kezéből a csomagot. - Apa, fáradt vagyok, és meg kell próbálkoznom az etetéssel - mondta kedvesen, mire a férfi a lánya kezébe nyomta a kicsit. - Gratulálok kislányom - mondta csöndesen -, sok dolgod lesz ezzel a pici emberrel, de én biztos vagyok abban, hogy anyukának is olyan klassz leszel, mint amilyen gyerek voltál mellettem.
- Én még soha nem voltam ennyire boldog - ragyogtatta rá a mosolyát a lánya. - Persze rengeteg dolgom lesz, tudom! Nagyon kell majd szeretnem, nagyon kell vigyáznom rá, és éppúgy meg kell adnom neki mindent, ahogy ti is erőn felül adtatok meg mindent nekem és a tesómnak.

- Igen, nagyon elfoglalt leszel kislányom, de közben velem mi lesz? Marad-e időd rám? - gondolta a férfi, de egy szót sem szólt, inkább mosolyogva ölelte át az ő édesanyává érett nagylányát.

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2013. február 4.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Ételek, italok hatása a daganatos betegségek kialakulására és megelőzésére

A rákos betegségek ismerete az ókorba nyúlik vissza. Már az ógörög gyógyító, Hippocrates is említést tett a daganatos betegségek és a táplálkozás összefüggéseiről. Kiemelte például a mandula rendszeres fogyasztásának jótékony szerepét.

tovább

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések