Tücsök és hangya

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2012. december 3. | Forrás:  50plusz.hu

Őrületbe kerget a menyem - jelentette ki Olga mély sóhajjal, miközben nagyon kortyolt a tejszínhabos kávéjából, majd elégedetten konstatálta, hogy a barátnője megértően bólint.

- Engem pedig úgy felbőszít az enyém, hogy a telefonbeszélgetéseink után háromszor körbefutom a nappalit - vette át a szót a barátnő, mire Olga csodálkozva nézett rá. - Érdekes, hiszen a két lány különbözik egymástól...
Aztán szép lassan, sok aprósütemény majszolása közben megosztották egymással az élményeiket. Kiderült, hogy a két meny valóban tűz és víz. Olgáé precíz, akkurátus, hangyaszorgalmú, mindig mindent alaposan megtervez, és már november közepén listákkal a táskájában rótta várost, hogy a kislányának meg a férjének a lehető legolcsóbban szerezze be a karácsonyi ajándékokat. A barátnőé viszont laza, nevetős, ráérős. Olyan, akinek déli tizenkettő után jut eszébe a vasárnapi ebéd elkészítése, és a barátnő fia meg az unokája általában fél négy tájt fogyasztja el az ebédet. Olyan, aki mindig utolsó percben futkároz ajándékok után, és tavaly december huszonnegyedike hajnalán - fél négy és reggel hét között - maga vágott-ragasztott-festett a kicsi lányának egy óriási Barbie-házat. Aztán este akkorákat ásított a karácsonyi vacsorán, hogy majd bekapta az egész családot.
- Felhívtam azzal a kérdéssel, hogy szerinte mit vegyek a gyönyörű négyéves kisunokámnak - mesélte a barátnő feldúltan. - No, mit gondolsz, mit felelt? Természetesen azt, hogy "hová sietsz? Hol van még a karácsony?" Ez a nő olyan szétszórt, annyira nem tervezi a jövőt, hogy én csak azt csodálom, hogy képes volt megjegyezni az esküvőjük időpontját, és nem késett le róla. Komolyan mondom, nem értem, hogy miként tud a fiam egy ilyen tücsökkel élni?

- Én, egy hangya anyósaként szeretem a tücsköket - jelentette ki Olga. - Ha te minden áldott alkalommal kötelezően levennéd a cipődet, amikor megérkezel az unokádhoz, mert a menyed szívgörcsöt kap az ijedtségtől, és hosszú előadást tart a bacilusokról, ha egy pihét lát a parkettán, akkor másképp vélekednél. Ha minden beszélgetésed arról szólna a menyeddel, hogy ő tökéletes, mert már szinte mindent megvásárolt az ünnepre, és a fiad februári születésnapjára is beszerezte a maga fantáziátlan ajándékát, akkor eleged lenne a hangyákból. Jelzem, a kérdésedet én is megismétlem: fel nem foghatom, hogyan élhet az én szuper, kreatív fiam ezzel az unalmas pedálgéppel?

Elfogyott az aprósütemény és az üdítő, üresen tátongtak a kávésbögrék, ők tanácstalanul meredtek egymásra, majd Olgából váratlanul kitört a nevetés.
- Tudod, mire gondolok? Arra, hogy az én kreatív, tehetséges fiam lusta is. És roppantul kényelmes számára, hogy a hangya mindent elvégez helyette.

- Az én szintén tehetséges és kreatív fiam sem a háztartás bajnoka - kontrázott a barátnő -, tehát inkább hozzászokott ahhoz, hogy a szétszórt tücsök felesége az utolsó percben végez el mindent, mint hogy maga gondoskodjon ajándékról vagy netán a vasárnapi ebédről.

- Akkor mi a fiainkat szidjuk? - kérdezte Olga megbotránkozva.

- Dehogy, a mi fiaink szuperek! A menyeinket viszont jogosan szidjuk, hiszen kibírhatatlanok - vágta rá a barátnő, mire Olga egyetértően bólintott.

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2012. december 3.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Aranyér: kis duzzanattól a súlyos szövődményekig

Kellemetlen, de nem veszélyes betegség az aranyér, ám nem árt odafigyelni rá és kezelni. Nem csupán a kellemetlen tünetek és a fájdalom miatt, de egy aranyeres krízis akár azonnali sebészi beavatkozást is követelhet.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

50plusz.hu Fórum

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések