Totya, mit akarsz Bubótól?

A negyvenéves osztálytalálkozóra összejött a csapat. A csuda tudja, miért voltak kevesen a húsz- és a harmincévesen, de most, ezen a forró augusztusi estén a harminckilenc fős osztályból harmincöten virítottak boldogan-büszkén a füredi vendéglőben.

Ötvennyolc éves emberek jöttek össze – fáradtan, frissen, keserűen, boldogan, enerváltan és "csuhaj-jókedvűen" – Budapestről, Pécsről, Kaliforniából, Torontóból és Sanghajból. Arra épp a Sanghajban élő építészmérnök Feri figyelt fel, hogy "a Totya" gátlástalanul ölelgeti "Bubót", a sokak által kedvelt Pannit, a gyerekpszichológust.

– Totya, mit akarsz Bubótól? – kiáltotta Feri, mire egészséges nevetés harsant.

– Haj, kérem, aki már az ötödik évét tölti Sanghajban, az nem tudhatja, hogy Bubóék már négy éve összeházasodtak! – kiáltották többen, mire Feri ámulva nézett Totyára.

– Nahát, gratulálok! Akkor negyedik cének van egy házaspárja?! Miért nem írtad meg nekem? Legalább e-mail-ben értesíthettél volna...

– Hazajöttél volna, és lecsapod a kezemről Bubót – nevetett nagyot Totya, majd Bubóval együtt Feri mellé telepedtek, hogy elmeséljék, miként kerültek össze. A kacskaringós történet lényege az volt, hogy Totya első házasságának vége felé nagyon rossz passzba került a lánya, akit elküldött Bubóhoz, hogy szedje rendbe valahogy.

– Az egy tüneményes gyerek – jelentette ki Bubó. – Tudod, én gyerekekre szakosodtam, de azért belefért a pszichológus-életembe egy huszonnégy éves lány is, akivel meg kellett értetnem, hogy a szülei becsülettel felnevelték, de most elválnak útjaik… A kezelés végére a lány a barátnőm lett, Totya pedig végérvényesen belém szeretett… Akkor már én is túl voltam egy váláson, és egyedül éltem a két fiammal, tehát nem volt akadálya annak, hogy összeházasodjunk.

– Ti már a gimiben is jártatok, ugye? – kérdezte Feri, mire Totyából kitört a nevetés. – Épp te kérdezed? Aki mindent elkövettél, hogy Bubó ne járjon velem? Nem emlékszel, hogy a bulikon mindig lecsaptad a kezemről, és te táncoltál vele? Pedig neked nem Bubó kellett, hanem az összes nő, aki csak él a földön!

– Fiúk, ne hülyéskedjetek, ezeréves dolgokról beszéltek! Ma már egyáltalán nem érdekes, hogy mit műveltünk tinédzser korunkban, most csak az a lényeg, hogy mi boldogok vagyunk Tiborral, mármint Totyával, és remélem, hogy te is jól vagy, Ferikém... – állította le a "fiúk" kakaskodását Bubó.

Feri nem válaszolt, inkább belekortyolt a borába, közben érezte, rosszkedve lett. Később szófogadóan megcsodálta az osztálytársak unokáinak fényképeit, végighallgatta a sikeres és kudarcos életutak történetét, és hagyta, hogy a többiek irigyeljék a sanghaji életéért. Azt már nem mondta el senkinek, hogy milyen embertelenül sokat kell dolgoznia, arról sem beszélt, hogy néha honvágya van, azt sem említette, hogy egy kicsit elege van a fene nagy szabadságából.

– Ferikém, mi bajod? – mosolygott rá a buli vége felé Bubó, majd mellételepedett.

– Tudod, hogy még most is nagyon csinos vagy? – mosolygott vissza Feri.

– Kedves vagy, de nem válaszoltál – mondta Bubó.

– Nincs semmi bajom, csak eszembe jutott, hogy érettségi előtt írtam neked egy levelet. Totyára, a legjobb barátomra bíztam, hogy adja át neked. Megkaptad azt akkor?

– Nem emlékszem, nagyon régen volt. Mit írtál nekem? – felelte Bubó zavartan.

– Valami olyasmit, hogy sok lánnyal jártam, nagy link voltam, de rájöttem, hogy te vagy az egyetlen. Totya tudta, hogy mi van a levélben...

– Az édes, drága, féltékeny Totya! – kiáltotta Bubó, majd nevetni kezdett. – Biztosan azért nem adta át nekem, mert nem akarta, hogy mi összejöjjünk. Mert már akkor is kellettem neki...

– Az a mocskos szemét – sziszegte halkan Feri, de szerencsére Bubó már nem figyelt rá, mert felállt, hogy megkeresse a férjét.

A társaság éjfél után széledt szét, Feri egyedül ballagott a néptelen Tagore sétányon a szállodája felé. Sokat ivott, tehát szokásához híven magában beszélt. – Nem is baj, hogy nem jöttem össze Bubóval taknyos kölyökként, mert akkor itthon robotolhatnék sokgyerekes apaként, és szaglászhatnám az unokák pelenkáit. Jobb nekem a szabadság!

Itt tartott a gondolataiban, amikor belépett a szállodába. – Jól telt az estéje, uram? – kérdezte a portás kedvesen. – Remekül – felelte ő, majd a liftben ámulva nézett a tükörképére. Egy jóképű, őszülő halántékú férfi nézett vissza rá, akinek az arca telis-tele volt lefelé görbülő, keserű ránccal.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +2 °C

A még felhősebb tájakon is gomolyosodik a felhőzet, így ott is, mint másutt napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A déli szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak. A délutáni 15, 20 fokról késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatás várhatóan nem okoz napközben kellemetlenséget, a frontérzékenyek tünetei így várhatóan tovább enyhülnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra