Szex 70 felett? Miért is ne!

Hány éves a legidősebb vásárlója a debreceni erotika szaküzletnek? Bizony jócskán nagymama-korú! Az 50 feletti korosztályból sok a vendég Annamáriánál, mert a bölcs asszonyok tudják, mire van szüksége a nőnek és párjának a boldog párkapcsolathoz!

70, sőt 80 éves kor felett is lehet kielégítő szexuális életet élni - legalábbis egy amerikai felmérés erre a következtetésre jutott.

Idősebb nők és a szex

Az 57-85 év közötti amerikai férfiak 68 százaléka, míg a nők 42 százaléka számolt be arról, hogy az elmúlt évben élt házaséletet - tette közzé kutatásának adatait Edward Laumann, a Chicagói Egyetem professzora. Laumann szerint egyre több idősebb nő vágyik az intimitásra, csak nem mindenki talál magának hozzá megfelelő partnert. "Az egészséges emberek kielégítő szexuális egészségnek örvendhetnek csaknem egész életük folyamán" - nyilatkozta Laumann. "Jelentkezhetnek ugyan nehézségek, de semmiképp sem a kor jelenti az akadályt. A szexuális élet visszaszorulása sokszor cukorbetegség, vagy magas vérnyomás előhírnöke" - adta hírül a Medipress hírügynökség.

Nézze meg videónkat, ahol Annamária mesél az idősebb nők bölcsességéről!

Mi akadályozza a szerelmeskedést?

A szexualitásnak azonban gátat szabhatnak korábbi nemi betegségek, gyógyszerszedés, illetve problémák a kapcsolatban - hívja fel a figyelmet Dr. Virginia Sadock szerint, aki a New York-i Egyetem Langone Egészségügyi Központjában vezeti a humán szexualitás programot.

A szexuális úton terjedő betegségek csaknem megnégyszerezik a valószínűségét, hogy a nő számára fájdalmas legyen az együttlét, és háromszor valószínűbb miattuk, hogy problémává válik a síkosodás. A férfiaknál ötször valószínűbb, hogy nem lelnek örömet a szexben a nemi betegségnek köszönhetően. Összesen 1550 nőt és 1455 férfit kérdeztek meg a szexuális életükről.

A nőknél és a férfiaknál is működészavarokat okozhatnak a húgyúti problémák. Az érdeklődés elvesztése pedig gyakran mentális zavarokkal jár együtt - vélik a kutatás készítői. A férfiaknál (!) a párkapcsolati problémák is csökkentik a szexuális érdeklődést, sőt az orgazmuskészséget is. A mindennapi alkoholfogyasztás érdekes módon a férfiakra nincs hatással, a nőknél azonban fokozza a szexuális érdeklődést, valamint az örömérzést is.

Nőknél a hüvelyszárazság a legzavaróbb tényező, ez gyakran gátolja az egészséges szexualitást. "A klimax időszakában a szexuális vágy zavara számít a legkiemelkedőbb tünetnek, amit nagyon gyakran a hüvelyszárazság okoz, pedig ez kezeléssel visszafordítható lenne" – nyilatkozta Juan Enrique Blumel, a Klimaxkutatás Latin-Amerika Hálózatának munkatársa. A kutató elmondta, hogy a tanulmányban 11 országban kérdezték ki a nőket, a választ adók 46,6 százaléka tapasztalt hüvelyszárazságot, a férjes asszonyok 68,2 százaléka felhagyott az aktív szexuális élettel a változókor után.

Jó szex - jó közérzet

Pedig azok a nők, akik elégedettek a szexualitásukkal, jobban érzik magukat a bőrükben és nagyobb vitalitásnak örvendenek.

Egy ausztrál vizsgálatban 20 és 65 év közötti nőket kérdezgettek, és kiderült, hogy az aktus gyakorisága nem mérvadó, mert a nők – megszokásból, illetve a partner elvárásai miatt - jellemzően fenntartják szexuális életüket akár annak ellenére is, hogy nem elégedettek azzal. Leggyakoribb panaszok a vágy és az érdeklődés hiánya, illetve az örömképesség zavarai, melyek összefüggésben állnak az általános rossz közérzettel.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +4 °C

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő, csak délutántól várható felhőzet-növekedés. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra