Szélfútta anya

Elege volt a kolléganői rosszkedvéből, a férfiklimax legszörnyűbb tüneteit mutató főnöke pökhendi ábrázatából, elege volt a szemerkélő esőből meg a nyirkos szürkeségből, és hirtelen elhatározásból benyitott a fodrászüzletbe.

– Ágikám, nem láttam hónapok óta! Miért kerül engem? – kiáltotta a fiatal fodrásznő, akihez már évek óta járt, és nagyon kedvelte.

– Most is csak azért jöttem, mert szenvedek a fénytelen ősztől, és egy rémesen unalmas értekezleten eldöntöttem, hogy meglepem magam egy új frizurával – felelte nevetve, mire fodrásznő belelkesedett.

– Épp jókor jött, a múlt héten egy nagyon ügyes fiú helyettesített nálunk, és én lelestem a remek vágási technikáját

– Öreg vagyok már ahhoz, hogy lekopasszon – jelentette ki határozottan, mire a fodrásznő nevetni kezdett. – Kopasztani!? Mit beszél, Ágikám, én úgy vágom le a haját, hogy hosszabbnak fog tűnni, mint most! Csinálok egy vagány, szélfútta frizurát. Rendben? Csak egy kicsit megszínezem előtte, mert ezt a fakó barnát már senki sem hordja.

Bizonytalanul bólintott – közben örült, hogy nem kell várakoznia, és egyből sorra került –, és megadóan viselte, hogy a fodrásznő megbolondítja a haját némi bronzos árnyalattal, aztán a mosás és az öblítés után gyors mozdulatokkal vág, formáz és borzol.

– Végre nem azt az avíttas frizurát kell csinálnom, amihez évek óta ragaszkodott – sóhajtotta fodrásznő, mire ő behunyta a szemét, közben arra gondolt, hogy valószínűleg megőrült, hogy ötvenhat éves korában mindenféle felkészülés és előzetes tájékozódás nélkül vállalkozott erre a kalandra. Csak akkor nyitotta ki szemét, amikor a fodrásznő már boszorkányos ügyességgel szárította a haját.

– Hú, ez elég jó lesz! – kiáltotta ámulva, mert meglepte, hogy az élénk hajszín meg a laza frizura mennyit fiatalít fáradt vonásain.

– Akinek ötven felett ilyen szép a bőre, annak törődnie kell a hajával is – jelentette ki elégedetten a fodrásznő, aki roppantul élvezte, hogy a művét a kolléganői és a vendégek is kórusban magasztalják. Ágnes mosolyogva fogadta a dicsérő szavakat, majd amikor a hajmosó búcsúzóul kijelentette, hogy ez a frizura mínusz tíz év, boldogan köszönt el. A jókedve hazáig vele maradt, tehát magabiztosan perdült a nappaliban tévéző férje elé. – No, mit szólsz?

A férfi ránézett, és az arcán az első meglepetés után elégedett mosoly terült el. – A fenébe, új feleségem van? Ez igen, majd strapálhatom magam, nehogy lecsapjanak a kezemről az irodátokban sunnyogó pasik! – tette hozzá nevetve. Ágnes boldogan simult a párjához, és megint eszébe jutott, hogy jól választott magának férjet, ám a következő percben csöngettek.

– Biztosan a gyerek! – kiáltotta boldogan, miközben ajtót nyitott, de amikor meglátta harmincéves fia döbbent arcát, lehervadt a mosolya.

– Anya, megbolondultál? Mi ez a fura haj? Hogy nézel ki? Az előző barátnőm hordott ilyen frizurát… – ámuldozott a "gyerek", aztán alaposan bevacsorázott, majd egy óra múlva némi rosszallással az arcán távozott a szülői házból.

– Bolond a gyerekünk, nincs igaza, ne törődj vele! - jelentette ki a férje, de Ágnes vigasztalhatatlan volt.

– Most biztosan hülyének néz, és arra gondol, hogy az ő anyja is olyan lökött, mint azok az ötvenes nők, akik húszévest játszanak.

– Nekem viszont nagyon tetszik a fiatal feleségem – mondta férje, és megint átölelte.

– Nem érted, hogy nem eshetek le arról a piedesztálról, ahová fiam helyezett? Én szabályos anya voltam, az is maradok!

– Édesem, képtelen vagy felfogni, hogy az icipici harmincéves fiad éli a világát, dolgozik, csajozik, sportol, és csak enni jár haza? Én viszont itt élek veled...

– Már megint bántod szegénykét! – kiabálta, mire a férje alaposan bevágta a nappali ajtaját, és becsörtetett a hálószobába.

Ágnes egyedül maradt. Egy ideig tehetetlenül ácsorgott, majd besietett a fürdőszobába. Megtörölte a könnyes szemét, még egyszer megcsodálta a tükörben a szélfútta frizuráját, aztán előszedte a fésűjét, hogy visszaállítsa a haját szabályosra. De közben nyelvet öltött magára.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +18 °C
Minimum: +9 °C

Délnyugat felől tovább folytatódik a felhősödés, ezzel együtt a csapadékhajlam is fokozatosan növekszik. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra