Segítünk a kertészkedésben, takarításban!


2011. június 5. | Forrás:  HáziPatika.com

Míg télen a jeges, csúszós utak jelentenek balesetveszélyt, tavasz elején a "berozsdásodott" ízületek és izmok hirtelen megemelkedett terhelése miatt következhet be a baj. Élvezzük a jó időt, de készüljünk fel a lehetséges problémákra!

A hosszú, hideg tél után végre eljött a március, így újra átmozgathatjuk magunkat a kertben és nekiállhatunk a tavaszi nagytakarításnak is. Vigyázzunk azonban, hogy a hirtelen bekövetkezett fizikai terhelésnek kellemetlen következményei is lehetnek: zúzódások, izom- és ínszalaghúzódások, rándulások és ízületi fájdalmak. A legtöbben ugyanis a téli hónapokban alaposan elszokunk a mozgástól, és a jó idő beköszöntével izmaink, ízületeink még nem állnak készen a fokozott terhelésre.

Mit tehetünk ezek elkerülése érdekében?

Készüljünk fel a munkára! Mérjük fel, mennyi idő alatt tudunk készen lenni az eltervezett tevékenységekkel, és inkább számoljunk több idővel, mint elsőre gondolnánk.
Kérjük, családtagjaink, ismerőseink segítségét! Együtt jobban megy a munka, és ők is biztosan örülni fognak, ha látják majd a közös fáradozás eredményét.
Törekedjünk az aranyszabály betartására: "Lassan, de biztosan." Először csak keveset mozogjunk a friss levegőn, ne terheljük a szervezetünket egész napos takarítással, kertészkedéssel!

És ha a baj mégis bekövetkezett...

Semmiképpen se ijedjen meg, a legtöbb ilyenkor jelentkező fájdalom könnyen kezelhető, és rövid időn belül elmúlik! Használhatunk természetes hatóanyagú készítményeket. Ilyen például a fekete nadálytő gyökér kivonatot tartalmazó gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású krém.


A fekete nadálytő

A fekete nadálytő gyökér alkalmazásáról az első írásos anyag az i. sz. I. századból származik. A fekete nadálytő gyökér hatása a mai népi gyógyászatban is általánosan ismert. Tapasztalatok és a kutatások alapján külsőleg alkalmazva kedvezően befolyásolja a fedett sérülésekkel járó fájdalmat, a gyulladást és az általános gyógyulási folyamatokat. Különleges hatásai miatt "növényi csontkovácsként" is emlegetik. Mielőtt neki állnánk a tavaszi nagytakarításnak és kertészkedésnek, gondoskodjunk arról is, hogy a házi patikánk tartalmazzon egy tubus fekete nadálytő krémet!

Forrás:Megjelent:
HáziPatika.com2011. június 5.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Potenciazavar

Az erekció biológiája

Az erekcióhoz szükséges biokémiai láncreakció felfedezésével lehetőség nyílt a merevedési zavarok gyógyszeres kezelésére. A rafinált megoldás megértéséhez pillantsunk be a szövetek mélyén zajló folyamatokba.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

A kedvenc cipőt is érdemes csak másnaponként hordani, hogy ki tudjon szellőzni. Az alumínium-vegyületeket tartalmazó lábdezodorok hatását fokozza, ha éjszakára fújjuk be vele a bőrt.

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések