Segítség, válnak!

Elkéredzkedett a munkahelyéről - mégsem járja, hogy sírástól piros orral fogadja az ügyfeleket... -, majd délután öt körül már nagyon várta a férjét haza. Meg akarta vele osztani a kétségbeesését.

Tudta ő, hogy semmit sem tud tenni a fia válása ellen, mégis vad terveket szőtt.

– Beszélek a menyemmel, hogy édesgesse valahogy vissza Pétert!

– Beszélek a fiammal, hogy adjon maguknak némi időt arra, hogy a kapcsolatuk normalizálódjon!

– Szerzek egy jó családterapeutát vagy mediátort, aki rendbe szedi a házasságukat.

– Beszélek az anyóstársammal – pedig brrr, ki nem állhatom…! –, hogy beszéljünk együtt a gyerekekkel.

– Megmondom a fiamnak, hogy más nővel nem jöhet ide, hozzánk.

Vadul kergetőztek a gondolatai, amikor végre valahára csörrent a zár, és belépett a férje. Rámeredt a feleségére, "hú, de kikészítetted magad, szegénykém", mondta csöndesen, aztán átölelte az ő kétségbeesett asszonyát. – Bejött hozzám a fiunk a munkahelyemre, mindent elmondott, és arra kért, nyugtassalak meg. Már bánja, hogy telefonon jelentette be neked, hogy válnak. Holnap este eljön, és akkor beszélgetünk… Amúgy a válókeresetet már beadták, sakk-matt – mondta a férfi.

– A gyerekünk nem normális! – tört ki Zsóka, és kibontakozott az ölelésből. – Azt mondta nekem reggel, hogy felesleges pánikba esnem, inkább örüljek, hogy időben rájött, semmi köze a feleségéhez. Azt is mondta, hogy elege van már abból a színházból, amit eljátszottak nálunk a vasárnapi ebédeken meg a családi ünnepeken, hiszen nekik már nincs közük egymáshoz. Mondd, ki kérte, hogy műsort adjanak minálunk? És hogy romolhat el egy házasság két év alatt? Biztosan felszedett a menyem azon a szuper-multi munkahelyén egy pasast. Mert mi nem úgy neveltük a gyerekünket, hogy házasemberként csajozgasson...

– Drágám, térj magadhoz! Vedd tudomásul, hogy a mi szuper nevelésünk ellenére az imádott fiunk bizony csajozgatott! – mondta a férfi csöndesen.

– Szegény menyem, szörnyű lehetett neki...

– Ne sajnáld annyira, mert amikor rájött, mit művel a csodálatos fiacskánk, maga is vigaszt keresett. És talált.

– Eszerint mindkettőjüknek van már új társa? – meredt a férjére elképedve.

Pontosan – bólintott a férfi.

– De akkor miért kellett két évvel ezelőtt hatalmas esküvőt rendezni?

– Hogy alaposan megcsapolják a pénztárcánkat – felelte a férfi röviden.

Zsóka a férjére meredt, majd – valószínűleg kínjában – kitört belőle a nevetés. – Ez képtelenség! Haj, milyen egyszerű volt az élet, amikor csak az volt a gondunk, hogy ne essen le az imádott kicsi fiunk a mászókáról, vagy gimnazista korában elérjük, hogy megtanulja az angol szavakat! De elrontottunk valamit...

– Kérlek, ne szaggasd meg a ruhádat, ne hibáztasd magad és engem! A fiunk felnőtt, diplomás ember, jó állása és lakása van. De éli a maga életét. Elrontja vagy szebbé teszi? Nem tudhatjuk. De azt igen, hogy vége a hatalmunknak. Ő dönt.

– És nincs más feladatom az életben, mint hogy passzívan szemléljem, mit művel...?

– Hogyne lenne – felelte a férje szeretetteljes mosollyal –, egyrészt imádkozz, hogy akadjon össze egy olyan nővel, aki a leendő unokánk anyja lehet! Másrészt itt vagyok én...

– Mit csináljak veled? – kérdezte Zsóka barátságtalanul.

– Például szeress nagyon! – felelte a férfi nevetve, mire Zsóka egy fuldokló erejével ölelte magához, és maga sem tudta, hogy az öröm vagy a kétségbeesés könnyei borítják-e el a szemét.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra