Papa, nevess!

Tudta jól, hogy a felesége munka után a játékboltokat járja, mert a szerelmetes kisunokáinak igazi meglepetést akar szerezni karácsonyra - lehetőleg olcsón.

Könnyű neki, vidáman cikázik boltok között, mert nem hízott el – gondolta rosszkedvűen, miközben megsimogatta tekintélyes pocakját. Azt is tudta, hogy a felesége reggel a kezébe nyomott egy hosszú élelmiszerlistát, hogy ne utolsó percben álljanak majd sorba a zsúfolt bevásárlóközpontban. De esze ágában sem volt vásárolni, mert fájt a háta. Gyakran kínozta őt, a valaha sikeres kézilabdakapust ilyesféle nyavalya, de most a szokásosnál is jobban fájt. A kedve sem volt rózsás. – Szép lesz a karácsony, csakhogy huszonnegyedike előtt annyit gürizünk majd Melindával, hogy holtfáradtan nyitunk majd ajtót a "nagyságos gyerekeinknek" – gondolta epésen.

Mérges volt a gyerekeire és az egész világra. A munkahelyén nem szóltak, hogy menjen el a karácsonyi ünnepségre – "biztosan nincs szükség a bulizáshoz egy nyugdíjasként bedolgozó mérnökre" –, ráadásul a lánya sem hívta vissza telefonon, pedig meg akarta vele beszélni, hogy mit vegyen Melindának ajándékba. – Fütyül a lányunk arra, hogy az anyjának örömet szeretnék szerezni – gondolta dühösen, majd kiballagott a konyhába, ám, amikor ki akart nyitni magának egy sört, váratlanul csöngettek. A kapuban a lánya állt, mellette a hároméves Julcsi. Beviharzottak a házba, és a lánya percek alatt elhadarta, hogy az édesanyja imádja Balatonfüredet, tehát sürgősen foglaljon le két napot egy füredi panzióban, és teljes lesz a siker…

– Tényleg, Füreden voltunk nászúton – jutott eszébe hirtelen, de arra sem volt ideje, hogy elmosolyodjon az emlék hatására, mert Julcsi váratlanul elé penderült. – Papa, nevess, úgy szejetlek! – kiáltotta a kicsi lány, és a következő percben a nyakába ugrott.

Sokáig ült – ölében a boldogan kacarászó barnafürtös csomaggal –, közben maga is őszintén nevetett, és vidáman adta elő azokat a régi mondókákat, amelyeket a gyerekei is szerettek anno… Amikor lánya rohanva búcsúzott, jókedvűen ölelte őt magához, és energikusan magyarázta, hogy idén is csodálatos lesz a karácsony.

– Anyu jóvoltából? – kérdezte a lánya gonoszkás mosollyal.

– Én már megvettem a fát – vágta ki büszkén, és nem értette, hogy a lánya miért vihog a válaszán…

Majd e villámlátogatás után meglepő erő költözött belé. A háta sem fájt. Percek alatt kerített a neten egy kellemes füredi panziót, ahová elutazhatnak majd kettecskén. Ezután kedve támadt ahhoz is, hogy nekivágjon az utált bevásárlóközpontnak a felesége listájával, és amikor felhívta a főnöke – vásárlás közben –, hogy megkapta-e meghívót a karácsonyi bulira, lazán közölte, hogy nem, de ne izguljanak, ott lesz…

– Csodálatos vagy, felülmúltad önmagad! Mi történt veled? – kiáltotta boldog-fáradtan hazatérő felesége, miközben meglepődve fogadta a férje ölelését.

– Téged jogosan imádnak a gyerekeink, az unokáink (és én), de nekem életemben először szerelmet vallott a hároméves Julcsink – felelte büszkén.

– Mit mondott?

– Olyasmit gagyogott, hogy nevessek, de azt is megemlítette, hogy "szejetlek"…

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

A Nyugat-Dunántúlon döntően borult lesz az ég, másutt a kezdeti közepesen vagy erősen felhős időt követően délutántól borul be dél felől. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra