Nemcsak sporttal égetheti a kalóriákat

Van olyan, hogy valakinek nem jön be semmiféle sport. Szerencsére létezik még jó néhány olyan tevékenység, amelynek révén megszabadulhat a fölösleges kalóriáktól. Némelyikről eszünkbe sem jutna, annyira mindennapiak.

Ha hiszi, ha nem, a gyaloglás, a takarítás, a barkácsolás, a kerti munka, a lépcsőn járás, a szerelmeskedés, de még az alvás, a töprengés vagy a tanulás is fogyaszt. Némelyik nem is kevés fölösleges kalóriától szabadít meg. Talán még kevésbé hihető, de ki is számolták, hogy melyik mennyitől! Lássunk néhány precíz számot mutatóba.

Porszívózás: 200 kalória óránként

Porszívózni nem sokan szeretnek, de talán könnyebb lélekkel szánja rá magát a fogyni vágyó, ha erősen arra koncentrál, hogy az egyhangú huzigálás közben óriás léptekkel halad vágyott célja, a fogyás felé. Ez a tevékenység erősíti a kart, a vállakat, a derekat, és még egy csomó allergiát okozó portól, atkától is megszabadítja a lakást.

Kerti munka: óránként 400 kalória

A kertben nemcsak jó a levegőből lehet nagyokat szippantani, mint látható, a fogyókúrának is kiváló helyszíne lehet. A kertben végzett mozgásformák az egész testet aktivitásra serkentik, különösen jól megdolgoztatják a szív-érrendszert. És ha konyhakertről van szó, akkor a tetejébe még egy nagy halom biozöldség lehet a kúra mellékterméke. Így tél közeledtén megjegyezzük, hogy a hótakarítás az alvó kert útjain vagy a ház körül hasonlóan hatékony elfoglaltság.

Lépcsőn járás: 600 kalória óránként

Fordítson hátat a liftnek, irány a lépcső. Ha ropogást hall, az nem a térde, hanem a lobogva elégő kalóriák zaja. Egyszersmind keményen dolgoztatja a tüdejét, a szívét és az ereit is. Csak éppen ki bír ebben a korban egy órán át folyamatosan lépcsőn járni? Mind e hasonlóságok alapján már cseppet sem csodálkozhatunk azon, hogy a szerelmeskedés is éppen 600 kalóriát fogyaszt el ugyanennyi idő alatt, úgyhogy nem is említjük önálló címszóként...

Alvás: 60 kalória óránként

Mint látható, a helyszín nem változott, az alvás a fogyókúra szempontjából mégis csak tizedannyira hatékony. Viszont órákon át folytatható magas intenzitással.

Így ezzel zárjuk is a példák sorát. De ha kinyitja az 50plusz.hu kalória-leadási kalkulátorát, testsúlyát megadva személyre szabott adatokat kaphat arról, hogy az ott felsorolt további tevékenységek révén hány kalóriától szabadulhat meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Napközben egyre inkább az ország északi, északnyugati felére korlátozódik az eső, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra