Nem kell neki az én fiam?

Ne aggódj, helyes az a lány - mondta vigasztalóan az Apa az Anyának, aki magába zuhanva ült a fotelban, és úgy fogta a kezében a mobiltelefonját, mintha 1914-et írnánk, és megérkezett volna az imádott fia katonai behívója.

Nem azt írta a gyerek az sms-ben, hogy ne keressük, mert még ma elindul Ausztráliába, és soha többé nem tér vissza – magyarázta az Apa ingerülten, látva, hogy a feleségére egyáltalán nem hat a vigasztalás, de azért folytatta a mondókáját. – A fiunk rendesebb, mint a korosztálya általában, mert nem hagyta, hogy hajnali kettőig üljünk itt teljes pánikban, hogy miért nem ér haza időben, inkább értesített minket, szerencsétlen-aggódó szülőket, hogy ma este nem itthon alszik, hanem Sáránál.

Az Anya nem figyelt a férjére. Kétségbeesve meredt maga elé, és azon morfondírozott, hogy teljes a csőd. Nem képes kordában tartani, okosan nevelni a kamasz fiát, miközben erre minden más szülő képes. Mert micsoda dolog az, hogy egy tizenhét éves kölyök csak úgy, sms-ben írja meg az anyjának, hogy a péntek éjszakát egy lánynál tölti! És micsoda lánynál...?!

– Sára egy hülye öntudatgolyó – mondta ki hangosan, mire az Apa nevetni kezdett.

– Édesem, lehet, hogy az a lány roppantul öntudatos, és tudja, mit akar, de közben okos is. Ha buta lenne, akkor most azért zokognál, hogy a mi kétségtelenül jófejű gyerekünk egy ostoba libával kezd...

– Igenis buta liba, csakhogy jól működik a női esze. Figyeld meg, hogy úgy megfogja majd a mi jóképű gyerekünket, hogy végén egy pár lesznek, és a fiunk a műegyetem elvégzése helyett pelenkákat fog mosni huszonéves korában.

– Őrült vagy! – jelentette ki az Apa. – Manapság nem divat a házasság, és hidd el, van olyan racionális a fiunk, hogy először fel fogja építeni a maga egzisztenciáját, és csak utána gondol majd arra, hogy lekösse magát egyetlen lány mellett.

– Én is bízom a gyerekben, de most elkapta egy ragadozó nőstény – vitatkozott az Anya. – Ha nagy szerelembe esnek, akkor a szex tölti majd be minden gondolatát, és nem fog tanulni, aztán az érettségije is veszélybe kerül – mondta kétségbeesve, és egyáltalán nem vigasztalta, hogy a férje folyamatos legyintgetéssel és hangos nevetéssel kíséri a cassandrai jóslatokat.

Este tizenegy körül járt az idő, az Anya érezte, hogy nemcsak szomorú, de halálosan fáradt is. Hiszen egész nap dolgozott, és ötvennégy évesen már jobban elfárad a hét végére, mint tíz évvel ezelőtt. Tehát feltápászkodott a fotelból, és könnyesen-mosolyogva mondta a férjének, hogy ideje aludni. Az Apa kedvesen nézett rá, majd váratlanul szorosan átölelte. – Ide hallgass, te nyavalygó nőszemély! A nagylányunkat felneveltük, jól él a férjével, tán épp ma éjjel hoznak össze nekünk egy unokát, a fiunk Sáránál múlatja az időt – ők sem matekpéldák megoldásával fognak bíbelődni reggelig –, tehát örüljünk egymásnak mi is! Az Anya lassan felélénkült – milyen jó, hogy ilyen szuper férjem van, gondolta elégedetten –, és ő is szorosan ölelte a párját. No, ebben a pillanatban kattant a zár, és következő percben a fiuk állt az ajtóban, aki megdöbbenve nézett a kipirult arcú szüleire.

– Mit csináltok itt éjjel? – kérdezte, aztán hangosan felröhögött. – Hiába, no, fiatalok az őseim, megzavartam az idillt –, majd a gyerekek egészséges önzésével fordult a zavartan álló édesanyjához. – Anya, van még abból a tegnapi sült húsból, farkaséhes vagyok – mondta, majd szépen előszedte a hűtőszekrényből a húst, a köretet, a kovászos uborkát, és jó étvággyal falatozni kezdett.

– Kisfiam, nem emlékszel, mit írtál nekem sms-ben? – kérdezte az Anya óvatosan.

– A fenébe, nem jött össze! Sára meggondolta magát, azt mondta, hogy várjunk még egy kicsit – felelte a srác műflegmán.

– Csak nem tekeredett fel a bulin egy másik pasira? – érdeklődött az Apa.

– Úgy is mondhatnám – felelte a srác –, de ne aggódjatok értem, és főleg ne faggassatok! – Majd e kijelentés után, puszit nyomott az Anya homlokára – "anycikám, ittam ezt-azt, és jót tett ez a zseniális vacsora a piák után" –, majd eltűnt a fürdőszobában.

Az Anya és az Apa döbbenten nézett egymásra, majd az Apa szólalt meg először, csúfondáros mosollyal.

– No, te bőszült fiús anya, megnyugodtál? Mégsem rabolták el a fiadat?

– Most jobb a közérzetem – nyögte az Anya, majd váratlanul nagyot csapott az asztalra. – De igazam volt. Ostoba liba az a lány! Nem kellett neki az én fiam...!?

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Dipankrin reklámvideó (X)
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -1 °C

A Nyugat-Dunántúlon egész nap derült idő valószínű, másutt viszont erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de a legtöbb helyen így is többórás napsütésre lehet számítani. Ez alól az északkeleti megyék lehet kivétel, ott tartósabb lehet a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A Dunától keletre megélénkül, a Tiszántúlon olykor meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű. Késő estére 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra