Nem baj, ha öreg vagy, de élj örökké!

Gonosz-csípős hideg volt azon a szombat reggelen, amikor az unokáját várta, és ő nagyon megbánta, hogy az előző este rávette a férjét, vállalja magára a konyhatündéri teendőket.

Akkor arra gondolt, hogy délelőtt majd nagyot csavarog az ötéves Gergőjével a közeli parkban, aztán ebédre szépen hazaballagnak. Közben megbeszélik az óvodában történteket, visznek magukkal labdát is… Elképzeléseit nemcsak a hideg, hanem a lánya is keresztülhúzta. - Anyukám, alaposan felölöztettem Gergőt, hogy levegőzzetek egy nagyot! Elhoztuk az új rollerét.

Eközben a kisfiú boldogságtól ragyogva állt az ajtóban a csillogó-villogó rollerrel. - Mit szólsz, Mami? Ugye, rögtön indulunk a parkba, hogy a bicikliúton megmutassam neked, milyen gyorsan megyek, és hogy tudok kanyarodni!

Ő mosolygott, mint mindig, amikor meglátta imádott unokáját, és magában beletörődött, hogy a délelőttjét fagyoskodással tölti majd. Hiszen a kicsi olyan lelkes, hogy nem tudja eltéríteni se múzeummal, se mozival, se színházzal.

- Szegénykém, jobban jártál volna, ha a konyhát vállalod, de én már nekikezdtem a munkálatoknak - mondta a férje álságos részvéttel, de ő nem haragudott. - A szupernagyi rollerezni megy - felelte nevetve, közben úgy gondolta, hogy nem lesz nehéz a délelőtt.

De bizony nehéz volt. Ugyanis az unokája olyan sebességgel hajtotta magát, és úgy vette be a kanyarokat, hogy ő nem álldogált egy helyben, inkább futott mellette. Nem volt egyedül ezzel az "óvó futással", rajta kívül sok fiatal szülő, és néhány "megszállott" nagypapa-nagymama is rohangált a parkban, mert nem akarták, hogy a kerékpározni, rollerezni vagy gördeszkázni tanuló apróságok nagyot essenek.

- Legalább nem fázom - gondolta eleinte, később megfordult a fejében, hogy valószínűleg nem lehet normális, mert egy épelméjű ötvenes nem rohangál télvíz idején a parkban, később biztatta magát. - Sokat dolgozom, hasznos ez a kocogós délelőtt.

Itt tartott a gondolataiban, amikor a gyerek élesen vett be egy kanyart, és hatalmasat esett. A közelében volt, gyorsan a segítségére sietett, az unokája sem rendezett hisztit - elvégre egy ötéves fiatalember nem bömböl a mellette rollerező lányok előtt -, ő mégis kitört. - Édesem, ne kanyarodj így, mert én már öreg vagyok az ilyen izgalmakhoz!

- Mami, te öreg vagy? - nézett rá megrökönyödve Gergő.

- Bizony kicsikém, az vagyok - felelte nevetve. - Anya és apa fiatal, én a papával együtt már öregszem. - De te mindig rohansz, a szegény dédi meg nagyon kövér, alig tud mozogni. Ő is öreg, és te is?

- Igen, csak másképp…

- A Levente azt mondta az óvodában, hogy az öregek meghalnak. Te is meg fogsz halni? - nézett rá az unokája, és a szemébe könnyek gyűltek.

- Ne aggódj, kicském, egészséges vagyok, ezért tudok futkározni - felelte, és már bánta, hogy belekeveredett e témába.

- Akkor jó! - pattant fel a rollerre Gergő ragyogó mosollyal, majd a kanyar előtt visszakiáltott: Mammika, nem baj, ha öreg vagy, de élj örökké!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra