Munkahelyi ütközetek


2013. július 17. | Forrás:  Nők Lapja Egészség

Mindenki életében előfordul, hogy olyannal kell együtt dolgoznia, akit különösen nehezen bír elviselni. A személyiségen alapuló konfliktusok nem függenek sem nemtől, sem pedig beosztástól.

Egy munkahelyi "rossz házasságnak" az egyik klasszikus példája: egy nagy ívű víziókat álmodó és egy részletekben elvesző, aprólékos munkatárs halálra idegesítik egymást. Tegyük fel, hogy az első típus a főnök (mint ahogy gyakran így is van): a tettekre összpontosít, magabiztos, és sokat követel, legfeljebb csak a lehetőségek hiánya aggasztja. Nem mindig tudja logikusan megindokolni a döntéseit, ezeknek csak egy részét alapozza adatokra, másik részüket megérzésből hozza. Azt sem mindig fejti ki pontosan, mit vár el a csapattól, de észreveszi és megjutalmazza, ha külön kérés nélkül is megkapja - ám azt sem hagyja szó nélkül, ha nem.
Az érzéketlenség és a nagyvonalúság e keveréke az őrületbe kergeti a pontos tervezés hívét. Az ő személyisége sokkal szabálykövetőbb, a tények, az adatok vezérlik, sokkal kevésbé figyel oda az érzelmeire, megérzéseire. Őt a költséges tévedések töltik el aggodalommal, így lassan, alaposan közelíti meg a változásokat és a projekteket.

Ha ez a két ember képes kedvelni egymást, meg tud bízni egymásban, fantasztikus párost alkothatnak, kölcsönösen kiegyenlítik egymás erősségeit és gyengeségeit. A legtöbb esetben azonban épp a személyiségük közti különbség válik áthatolhatatlan akadállyá a bizalom útjában, mivel kölcsönös tisztelet helyett inkább nyugtalanságot ébresztenek egymásban. Ha pedig nem bízunk valakiben, hajlamosak vagyunk automatikusan problémásnak, rossznak elkönyvelni.

Könnyű elképzelni olyan munkahelyi szituációkat, amelyekben ez a két személyiségtípus összecsap. Ha határidő kitűzésére van szükség, a nagyvonalú úgy érzi, nagyon távoli a kitűzött időpont, míg a precíz szeretne bőven időt hagyni a döntésre. Ha források kiutalására kerül sor, a nagyvonalú legszívesebben bankot robbantana, míg a precíz a biztos megtérüléssel és a pontos pénzügyi tervezéssel foglalkozik. Új projekt esetén a nagyvonalú főnök beéri a tervek felvázolásával, míg precíz beosztottja dühöng, mivel érzése szerint alig kapott instrukciókat.

Ismerd meg önmagad!

Egy pszichológiailag kellően felvilágosult emberben ez a kényelmetlen érzés a következő gondolatsort keltené: "Kíváncsi vagyok, miért nyugtalanítasz. Lehet, hogy nekem kellene változnom ahhoz, hogy mind a ketten kényelmesebben érezzük magunkat ebben a helyzetben?" A legtöbb esetben azonban nem tudunk ennyire felülemelkedni saját bizalmatlanságunkon, és egyszerűen személyes értékítéletté változtatjuk a rossz érzéseinket: "nem bírlak, ez és ez a baj veled". Ezután pedig hajlamosak vagyunk részletesen megmagyarázni magunknak, a házastársunknak, néha sajnos az egész irodának, hogy a minket rossz érzéssel eltöltő kolléga egyszerűen megőrült, bizonytalan, alkalmatlan a feladatára, sőt rossz, gonosz, önző, arrogáns ember. S olyannyira el tudunk merülni ebben a mocsárban, hogy addig fújunk egymásra mi ketten, amíg a köztünk levő ellenségeskedésbe már külső erőnek kell beavatkoznia.

Sokkal jobb lenne elfogadni az emberi személyiség változatosságát, értékelni mindazt, amit ez a változatosság a munka világához hozzátehet. Talán meglepő, de ehhez leginkább a régi görögök bölcsességét érdemes a magunkévá tenni: "ismerd meg önmagad"! Ha ugyanis tisztában vagyunk saját személyiségvonásainkkal, másokéit is könnyebben elfogadjuk.

Tüzet szüntess!

Van néhány trükk, amelyek segítségével kizökkenhet a rossz kerékvágásból, ha folyamatos harcot folytat egy kellemetlen kollégájával.

- Ne keressen szövetségeseket! Megnyugtató ugyan, ha kiderül, hogy mások is bizonytalannak és kaotikus gondolkodásúnak látják a főnököt, de minél többet beszélnek egymás között a negatív dolgokról, annál sötétebb árnyékot borítanak ezek a negatívumok az ön életére.

- Összpontosítson az erősségekre! Akár kedveli, akár nem, emlékeztesse magát arra a teljesítményre, amelyet az ellenfele letesz az asztalra: amiben valójában segít a csapatnak, a cégnek, sőt akár személyesen önnek is. Ez elveszi a bosszankodás élét.

- Térjen ki az útból! Néhány személyiségtípus olyan különlegesen érzékeny ponton érint meg minket, hogy egyszerűen képtelenek vagyunk elfogadni. Ha nem tud barátságosabban reagálni az illetőre, próbálja a kötelezőre minimumra redukálni a kettejük közötti kapcsolattartást.

- Nézzen tükörbe! Nem mindenkit irritál annyira a kollégája személyisége, mint önt. Meglehet, valami nagyon fontosat tanulhat meg önmagáról, ha képes megtalálni a saját szerepét az események alakulásában, vagy azt, hogy miért reagál különösen érzékenyen az illetőre.

Forrás:Megjelent:
Nők Lapja Egészség2013. július 17.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Táplálkozás

Étrendi tanácsok időseknek

Bár "az öregség nem betegség" mondás igaz, de azért nem árt figyelembe venni az időskorban bekövetkező élettani változásokat, amikor egészséges és tápláló étrendet szeretnénk kialakítani idős családtagjainknak vagy magunknak.

tovább

50plusz.hu Fórum

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések