Mit akar ez a fruska?

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2012. július 23. | Forrás:  50plusz.hu

Az ötvenkét éves Kata az élet számtalan területén vizsgázik sikeresen. Biológusként remekül vezeti azt a kísérleti labort, amelynek élére tíz évvel ezelőtt nevezték ki, és a mai spórolós világban sem szüntették meg a kutatócsoportját.

Szereti a férje, a huszonkét éves lánya jövőre végez egy tanárképző főiskolán, a tizenhét éves (száznyolcvan centi magas, vízilabdázó) "pici fia" jól tanul egy erős budapesti gimnáziumban.
- Kata burokban született, de nem elég hálás a sorsnak - állítja a férje. - Engem kirúgtak a beosztottaimmal együtt egy haldokló vállalattól, tehát kényszervállalkozó lettem, miközben a feleségem sikeres a munkájában. De otthon nem én, a lapátra tett férfi "hisztizek", hanem ő - magyarázza felindultan. - Méghozzá oktalanul, hiszen a tizenhét éves fiunkkal (nem a kisfiunkkal, ahogy Kata emlegeti őt!) nincs semmi baj. Legfeljebb nagyon magasra nőtt, és a vízilabdának köszönhetően az izmai is látványosak, tehát szeretik a lányok. Nekem tetszik, hogy népszerű a mi kedves-gyerekes langalétánk, közben Kata jajong, hogy a lányok el fogják rontani a "pici fiunkat". "Mert tapadnak rá, mert gátlástalanok, primitívek, olcsók, igénytelenek, kihasználják, és ő rájuk költi a mi kemény munkával megkeresett forintjainkat..." Jó fél évvel ezelőtt állapodtunk meg a fiunkkal, hogy minden harmadik szombaton bulizni mehet, csakhogy ő váltott lányokkal bulizik. Abban igaza van a feleségemnek, hogy fordított világban élünk. Amikor fiatal voltam, mindig én mentem a kiszemelt lányokért, és nem ők értem. Nos, a 2012-es gyakorlat más. Hol egy tépett fejű, szőke lányka csönget nálunk este hét körül, hol egy félmeztelen vörös démon, hol egy feketébe öltözött "alternatíva". Szóval a lányok mennek a fiúért, ők udvarolnak! Furcsa? Nagyon. De a gyerekünk nem lett szerelmes, lelkesen táncol és bulizik - nem viszi túlzásba az italt sem, erről beszéltem vele... -, az anyja mégis pánikol. Néhány héttel ezelőtt kitörtem: "Örülnél, ha olyan későn érne, mint én? Vedd tudomásul, hogy ennyi idős koromban tutyimutyi és gyáva voltam, de azért vágyakozva bámultam a lányokat, akik észre sem vettek! Irigyeltem a gyerekünkhöz hasonló "menő" fiúkat. Haj, mennyi erő kellett ahhoz, hogy felkérjelek egy táncra Balatonalmádiban! Pedig már betöltöttem a huszadik évemet. Nem örülsz, hogy a fiad könnyen veszi az akadályokat?"
Kata nem örült, sőt, az aggodalma kétségbeesésbe fordult, amikor két héttel ezelőtt a fiuk bejelentette: "Elmegyek Orsiért - közel lakik -, de hazahozom a buli előtt, hogy megismerhessétek".

Fél óra múlva állított be a lánnyal, és a szülők egyik ámulatból a másikba estek. Hosszú, szőkésbarna hajú, finoman sminkelt, intelligens arcú, karcsú lány állt a fiuk mellett, aki értelmesen bemutatkozott (a kezét sem nyújtotta előre...). Lehetett vele beszélgetni! Kiderült, hogy egyidős a fiukkal, de már letette a felsőfokú angol nyelvvizsgát, és azért hagyta abba a társastáncot, hogy maradjon ideje a tanulásra, hiszen ugyanarra az erős egyetemre készül, mint a fiuk. A lány olyan szép, okos, elbűvölő volt, és olyan önfeledt szerelemmel bújt a fiukhoz, hogy a távozásuk után percekig ültek - némán.
- Most sem vagy elégedett? - kérdezte a férfi Katát.

- Most őrülök meg igazán! - kiáltotta ő. - Ez a gyönyörűség idő előtt fogja felzabálni a kisfiamat!

- Nem tarthatod örökre a szoknyád mellett - ellenkezett a férj.

- Oké, de mit akar ez a fruska?

- A gyerekedet - felelte a férfi.

- No, ezt soha nem fogom neki megbocsátani! - replikázott Kata, és (szerencsére) nem hallotta a férje dünnyögését. "Nekem akkor is imádnom kell majd a menyemet, ha három füle és négy szeme lesz...!"

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2012. július 23.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A krónikus sebek és kezelésük

A felnőttek több mint egy százalékának életét nehezítik meg, vagy teszik olykor szinte elviselhetetlenné a krónikus sebek. Közéjük tartoznak a lábszárfekélyek, felfekvések, diabéteszes lábsebek...

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Tippek:

Hogy jó szájízzel tudjuk csökkenteni a sóbevitelt: együnk sóban-vízben főtt krumpli helyett héjában főttet, a kenyérre tegyünk sajt helyett fűszeres túrókrémet, használjunk a konzervzöldség helyett mélyhűtöttet!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések