Megjósolhatja-e egy gép a csonttörést?

Új irányelvek a csontritkulás megelőzésében és kezelésében

2. / 2 oldal


Szerző: Hámor Éva
2008. február 2. | Forrás:  HáziPatika.com

Új irányelveket jelentetett meg klinikusok számára az Egyesült Államok Nemzeti Osteoporosis Társasága a csontritkulással társuló csonttörési kockázat becslésére.

Még több D3-vitamin kell

Az új kiadványból kiemelhető, hogy első alkalommal tér ki az 50 év feletti, nem kaukázusi rasszba tartozó nők és férfiak csontritkulásának megelőzésére és kezelésére. Jelentősebb változtatás még, hogy a legtöbb 50 év feletti egyén számára ajánlott napi D3-vitamin bevitel mértékét a korábban ajánlott 400-600 IU helyett 800-1000 IU-ra emelték.

10 évre előre

Az Osteoporosis Társaság beszámolt arról, hogy a jelenleg fejlesztés alatt álló, kettős energiaszintű röntgen-abszorpciometriás készülék képes lesz a WHO-algoritmusban használt tényezők elemzésére, a csontsűrűségre vonatkozó adatokkal összevetésre, és az elkövetkező 10 évre vonatkozó törési kockázat nagy pontosságú megbecslésére. Az új irányelv bizonyítékokon alapuló ajánlásai segítik az egészségügyi ellátókat a csontritkulás és csonttörés szempontjából kiemelten veszélyeztetett egyének kiszűrésében, emellett megerősítik, hogy a legnagyobb kockázati csoportba tartozókat a rizikó mérséklése céljából ajánlott kezelni.

1. oldal 2. oldal

következő oldal


teljes cikk megjelenítése

Szerző:Forrás:Megjelent:
Hámor ÉvaHáziPatika.com2008. február 2.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

A végbél betegségei 1.

A hátsó fertályt sem szabad elhanyagolni!

tovább

50plusz.hu Fórum

Tippek:

Ha nehéz tárgyat kell felemelni, guggolásból, egyenes háttal tegye. Testéhez közel tartsa, és emeléskor lélegezzen ki!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések