Még ez is?!

Aranyér, ahogy 50 felett látjuk


2013. december 20. | Forrás:  HáziPatika.com

Ötven felett nem változik semmi..., ami addig ne lett volna változóban. Nem arról van szó, hogy ha elfújod azt az 50. gyertyát, akkor valami átbillen, mint a libikóka a játszótéren. (x)

De tény, hogy a kortársaink közül egyre többen küszködnek egészségügyi problémákkal. Ilyenek például az - általában nem szívesen emlegetett - aranyeres panaszok.
Először én töltöttem be az ötvenet, majd négy évvel később a feleségem. Gyakran fázunk meg, több vitamint szedünk. Mindkettőnknek tört már el valamije, és a mozgáshoz való kedv is kicsit nehezebben jön, a kilók viszont annál könnyebben. Megértem, hogy ilyenkor könnyen fakad ki a felkiáltás, mikor az aranyér jön szóba: "Még ez is?!"

A feleségemnél először akkor jelentkezett, mikor első gyermekünket várta, 1978-ban. De rég is volt! Nálam pedig, mikor már a két gyerekkel költöztünk, 1985-ben. Szerintem a fizikai megterhelés váltotta ki. Már akkor is Reparon®-t használtunk. Bizony, akkor is, és azóta is! Mi ebben bízunk.

Fárasztó álló munkát végzek, mégsem sem mozgok eleget. Este már nincs kedvem sportolni. Amikor dolgozom, nincs időm rendesen enni, mégis túlsúlyos vagyok. Hétvégén néha én főzök: szeretem a férfiasan csípős, fűszeres ételeket. Persze ez mind hajlamosít az aranyeres problémák kialakulására. Sokszor évekig békém van tőle, de elég egy hasmenés, vagy éppen egy székrekedés és újra kezelhetem magam.

Mi a családban sohasem csináltunk nagy ügyet abból, hogy megbeszéljük az ehhez hasonló kínos kérdéseket. Ilyenkor még gondosabbnak kell lennünk. Gyakrabban tisztálkodunk, a mellékhelyiségben puha, nedves törlőkendőt is használunk, időnként ülőfürdőket is veszünk.

Ahogy említettem, már régóta a Reparon® készítményeket használjuk: a kenőcsöt és időnként a végbélkúpot is. Már az első viszketés, a legenyhébb végbélfájdalom esetén elkezdjük ezeket használni, hogy a tüneteket csillapítsuk, a végbél körüli vénás csomók pedig ne legyenek nagyobbak. Igyekszünk gyorsan megelőzni, gyógyítani a kisebesedéseket és megakadályozni azok elfertőződését.
Nem kell fakír módjára tűrnünk a fájdalmat! Legyünk bölcsek, időben kezdjük el kezelni a tüneteket, mielőtt súlyosabb szövődmények alakulnak ki!

www.reparon.huVény nélkül kapható gyógyszer, hatóanyaga elölt E.coli
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el
a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!


Forrás:Megjelent:
HáziPatika.com2013. december 20.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Mozgás

Fogynak a kilométerek

Szép számmal vannak, öntevékeny, idős emberek. Kirándulnak, kocognak, kártyáznak, sakkoznak, különböző társas programokban vesznek rész. A legaktívabbak utazásokat szerveznek bel- és külföldre egyaránt. Mire kell odafigyelni az útra kelésnél?

tovább

Tippek:

Szabaduljon meg túlsúlyától - a kiindulási testsúly 10 %-ának leadásával vércukorszintje akár a felére is csökkenhet!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések