Még ez is?!

Aranyér, ahogy 50 felett látjuk


2013. december 20. | Forrás:  HáziPatika.com

Ötven felett nem változik semmi..., ami addig ne lett volna változóban. Nem arról van szó, hogy ha elfújod azt az 50. gyertyát, akkor valami átbillen, mint a libikóka a játszótéren. (x)

De tény, hogy a kortársaink közül egyre többen küszködnek egészségügyi problémákkal. Ilyenek például az - általában nem szívesen emlegetett - aranyeres panaszok.
Először én töltöttem be az ötvenet, majd négy évvel később a feleségem. Gyakran fázunk meg, több vitamint szedünk. Mindkettőnknek tört már el valamije, és a mozgáshoz való kedv is kicsit nehezebben jön, a kilók viszont annál könnyebben. Megértem, hogy ilyenkor könnyen fakad ki a felkiáltás, mikor az aranyér jön szóba: "Még ez is?!"

A feleségemnél először akkor jelentkezett, mikor első gyermekünket várta, 1978-ban. De rég is volt! Nálam pedig, mikor már a két gyerekkel költöztünk, 1985-ben. Szerintem a fizikai megterhelés váltotta ki. Már akkor is Reparon®-t használtunk. Bizony, akkor is, és azóta is! Mi ebben bízunk.

Fárasztó álló munkát végzek, mégsem sem mozgok eleget. Este már nincs kedvem sportolni. Amikor dolgozom, nincs időm rendesen enni, mégis túlsúlyos vagyok. Hétvégén néha én főzök: szeretem a férfiasan csípős, fűszeres ételeket. Persze ez mind hajlamosít az aranyeres problémák kialakulására. Sokszor évekig békém van tőle, de elég egy hasmenés, vagy éppen egy székrekedés és újra kezelhetem magam.

Mi a családban sohasem csináltunk nagy ügyet abból, hogy megbeszéljük az ehhez hasonló kínos kérdéseket. Ilyenkor még gondosabbnak kell lennünk. Gyakrabban tisztálkodunk, a mellékhelyiségben puha, nedves törlőkendőt is használunk, időnként ülőfürdőket is veszünk.

Ahogy említettem, már régóta a Reparon® készítményeket használjuk: a kenőcsöt és időnként a végbélkúpot is. Már az első viszketés, a legenyhébb végbélfájdalom esetén elkezdjük ezeket használni, hogy a tüneteket csillapítsuk, a végbél körüli vénás csomók pedig ne legyenek nagyobbak. Igyekszünk gyorsan megelőzni, gyógyítani a kisebesedéseket és megakadályozni azok elfertőződését.
Nem kell fakír módjára tűrnünk a fájdalmat! Legyünk bölcsek, időben kezdjük el kezelni a tüneteket, mielőtt súlyosabb szövődmények alakulnak ki!

www.reparon.huVény nélkül kapható gyógyszer, hatóanyaga elölt E.coli
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el
a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!


Forrás:Megjelent:
HáziPatika.com2013. december 20.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Nevessen, sétáljon és fogyjon le!

Nincs biciklim! Az edzőterem messze van, kinéznek az alakom miatt. Futni sem bírok! Ugye ismerősek ezek a kifogások? De tudta, hogy gyaloglással, sétával is fogyhat? Videóinkon megnézheti, mit tanácsol az amerikai nagykövet és a magyar világbajnok futó.

tovább

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

Praktikák:

Étrendminták

Étrendminták
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések