Korkontroll: a megújulás képessége

"Nem az a kérdés, hogy milyen hosszú életünk lesz, hanem az, hogy milyen lesz hosszú életünk" - fogalmazott Prof. M. Klentze, az Európai Anti-Aging Társaság elnöke. A Kor-Kontroll segíthet szebbé, jobbá tenni az életünk második felét is.

Anti-Aging Medicine

2003-ban azzal a céllal alakult meg a Kor Kontroll Kft., hogy meghonosítsa azt az öregedést lassító, életminőséget javító módszert, amelyet világszerte Anti-Aging Medicine néven ismernek. Az anti-aging orvoslás, a tudomány és orvosi technológia eredményein alapuló orvosi specialitás a korfüggő funkciózavarok, rendellenességek és betegségek korai felfedezésére, megelőzésére és kezelésére. A komplex program során egyaránt használják a legkorszerűbb orvosi eljárásokat és a tudományosan is igazolt ősi keleti gyógymódokat.

A programban résztvevők teljes és reális képet alkothatnak saját testi és lelki állapotukról, majd személyre szabottan folyamatos segítséget kapnak azoknak a képességeknek és technikáknak az elsajátításához, amelyek esetleges gyenge pontjaik megerősítéséhez szükségesek.

A módszerrel megóvhatja, fenntarthatja egészségét, sőt akár vissza is szerezheti fiatalos lendületét, teljesítőképességét. A Korkontroll szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a programját és segítenek abban, hogy az egészsége fejlesztéséhez szükséges speciális ismereteket és gyakorlatokat beilleszthesse a mindennapjaiba.

Személyre szabott segítség

A legtöbb ember szeretne egészségesen élni. Ám az egészségtudatos életmód sokaknak a mindennapi életébe egyáltalán nem, vagy csak nehezen beilleszthető, misztikus dolgot jelent. Az egészségügyi vizsgálatok sokszor rutinszerűen zajlanak, a pácienst leginkább a már kialakult betegségekről informálják. Az eredményt nem mindig kíséri konkrét segítség, vagy túl általánosak a jó tanácsok: rendszeres testmozgás, szokjon le a dohányzásról, kerülje a stresszt, táplálkozzon egészségesen. Az általánosságokból nehéz a "testhez állót" kiszűrni, és az amúgy is zsúfolt napirendbe beilleszteni. Ez, pedig tovább növeli a stresszt, és gyakorta bizony kudarcba fullad a próbálkozás.

A korkontroll vizsgálatok az egyéni egészségi kockázatok idejekorán történő feltárását, és ezek személyre szabott csökkentését célozzák. Vizsgálataink segítségével Ön megtudhatja, hogy milyen szinten vannak egyes képességei korosztálya átlagához képest, valamint azt is, hogy Ön személy szerint milyen rejtett betegség-hajlamokat hordoz génjeiben.

Ha tisztában vagyunk biológiai erősségeinkkel és gyengeségeinkkel, és ismerjük genetikai hajlamainkat, személyre szabott életmódprogrammal kifejleszthetők azok a képességek, amelyek segítségével javíthatjuk testi-lelki állapotunkat, növelve így az aktív, egészséges életéveink számát. Az alapos kockázat-feltáró elemzés ismeretében egy kizárólag Önnek szóló egészség-fejlesztési terv állítható össze.

Kockázatfelmérő szolgáltatások

A legelső lépés a biológiai életkor meghatározása. Ez a BioAging vizsgálat, amely garantáltan fájdalommentes és mindössze másfél órát vesz igénybe, de jól áttekinthető képet ad fizikai és mentális erősségeiről és gyengeségeiről a korosztálya átlagához képest. A második lépés a genetikai hajlamok felmérése, amely a személyre szabott betegség-megelőzéshez ad támpontokat Önnek és orvosának. A vizsgálathoz szükséges mintavétel teljesen fájdalommentesen néhány másodperc alatt történik, a laboratóriumi lelet elkészítése azonban néhány hetet igényel. Ennek elkészültekor kerül sor egy alapos orvosi konzultációra, majd az eredmények írásos értékelésére, amely az egyes betegségekre való hajlamot és konkrét kockázatcsökkentési módszereket is tartalmazza. Ha szükséges, további szűrő- és kiegészítő vizsgálatokra van lehetőség, magánklinikai környezetben.

Egészségmaximalizáló és kockázatcsökkentő szolgáltatások

Az eredmények ismeretében, az egészségmaximalizáló és kockázatcsökkentő programok megvalósításához, a kapcsolattartás módját Ön választja meg. Lehetősége van a Korkontroll Követő program keretében a javasolt életmód-korrekciót önállóan, esetenkénti tanácsadás igénybevételével elvégezni, vagy pedig egy 12 hetes periódusokból álló Folyamatos Korkontroll programban részt venni. Ebben az esetben, az e célra kidolgozott kérdőívek alapján, orvosa rendszeresen sorra veszi és irányítja a teendőket az optimális mozgás, étkezés, stressz-kezelés kialakítása érdekében. A Folyamatos Korkontroll lehetővé teszi, hogy Ön a legcsekélyebb időráfordítással, orvosi felügyelet mellett, fokozatosan változtassa meg életmódját.

Mind a Korkontroll Követő, mind a Folyamatos Korkontroll programok keretében dietetikusok, fitnesztrénerek, masszőrök, pszichológusok bevonásával, személyre szabott, magas színvonalú szolgáltatások segítik Önt. Az életmód-változtatás nehézségeinek áthidalását célozzák a 3 vagy 7 napos Életmód tréningek, amelyeken a mindennapi hajszából kizökkenve teszik lehetővé az életmód-korrekció korszerű módszereinek megismerését, kipróbálását, testre szabását.

Forrás: www.korkontroll.hu

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Dipankrin reklámvideó (X)

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +10 °C
Minimum: -2 °C

A Dunántúl nyugati felén döntőrészt napos idő várható, máshol a több-kevesebb napsütés mellett közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Csapadék nem valószínű. Megélénkül, a Tiszántúlon néhol meg is erősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű. Késő estére többnyire 0 és +7 fok közé hűl le a levegő. Hidegfronti hatásokkal kell számolni az arra érzékenyeknek, lesz viszont sok napsütés, ami segíti a D-vitamin termelődését.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra