Kipróbáltam a szőlőkúrát


Szerző: Bátis Dorina
2012. szeptember 27. | Forrás:  50plusz.hu

A szőlőkúra régóta népszerű, mert ez a gyümölcs talán az egyetlen, amelynek olyan a tápanyag-összetétele, hogy napokig kizárólagos táplálékként fogyasztható. A drasztikus kúra vitalizál, és erősíti az immunrendszert.

Régóta meg akartam már szabadítani szervezetemet a rengeteg méregtől. Az, hogy néhány napig csakis szőlőt eszem, lehetőséget teremt jó néhány belső szervemnek, hogy ezalatt megpihenjen és megtisztuljon. Az eljárás talán drasztikus, de nem lehetetlen végigcsinálni. Az a titka, hogy rendszeresen kell enni, amint az ember megéhezik, és naponta legalább három kiló szőlőt kell elfogyasztani.
Én ötnapos kúrát tartottam. Kezdetben nemigen hittem abban, hogy a szőlő valóban lehet ennyire tápláló, attól féltem, elviselhetetlenül mardosni fogja a gyomromat az éhség. Nagy meglepetésemre nem így történt: a szőlő ilyen nagy mennyiségben fogyasztva tökéletesen elnyomta az éhségérzetet, még csak fáradtnak sem éreztem magam a nap végén, annyi energiát adott.

Amire oda kell figyelni

Egy szőlőkúrára alaposan fel kell készülni, szem előtt tartva bizonyos tudnivalókat. Az evést már három nappal a kúra kezdete előtt tanácsos visszafogni, különös tekintettel a fehérjebevitelre. Valamint az alkoholra, a kávéra, a teára.

Nem luxuskiadás, ha bioszőlőt vesz. Legalább 2,5-3 kilót kell megenni naponta, hogy elegendő energiához jusson a szervezete. Olyan ízes fajták váltak be leginkább, mint például a saszla, a muskotály.

Ez nem sportteljesítmény: a kúra 3-5 napig tartson, ahogy önnek leginkább megfelel. Amikor befejezte, további 2-3 nap alatt fokozatosan lehet visszaállni a megszokott étkezésre. Kezdje zöldséggel, tésztával, és csak a végén jöhet a hús. Mielőtt belekezdtem a kúrába, én a biztonság kedvéért alaposan kifaggattam egy szakembert is, aki ellátott a jó tanácsokkal.

Valóban feltöltődtem

A kúra első három napja a legnehezebb. A magját és a héját is meg kell enni, mert ezek tele vannak antioxidánsokkal. A harmadik napon túljutva, a folytatást érdekes módon már sokkal könnyebbnek éreztem, normálisan tudtam dolgozni, nem voltam feszült, sem fáradt. Még este sem.

Amikor befejeztem, és visszatértem a normális kerékvágásba, tényleg úgy éreztem, hogy megtisztultam. Elmúlt a bennem felgyűlt fáradtság is, ami miatt elhatároztam magam erre a kúrára. Nem én vettem észre, hanem az ismerőseim kérdezték, mitől lett jobb színem. Egyszóval úgy érzem, megérte belevágni, feltöltődve várhatom a telet.

Szerző:Forrás:Megjelent:
Bátis Dorina50plusz.hu2012. szeptember 27.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Fogászati ellátás 60 év felett, illetve közgyógyellátottaknál

Ahogy idősödünk, úgy válik egyre gyakoribbá, hogy szükség van a fogak pótlására, ám ezek kedvezményesen járnak, illetve indokolt esetben közgyógyellátottaknak általában ingyenesek.

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések