Jó tanácsok a változókorhoz

"Nem csak a húszéveseké a világ!" Nem bizony! Hogy ez ne csak egy jól hangzó szlogen legyen, azért ki-ki önmaga tehet a legtöbbet. Néhány tippet gyűjtöttünk össze ehhez.

Keressen társaságot!

Az élet természetes rendje, hogy gyermekeink felnőnek, önállósodnak, saját életüket élik. Mindez persze nem feltétlenül jár együtt a családi élet beszűkülésével, hiszen hamarosan új szerepek, új feladatok adódnak, például a nagyszülői lét megélésével. De ettől függetlenül sem kell begubóznia senkinek, nem kell hagyni a magányt eluralkodni az életünkön. Itt az ideje, hogy felhívjuk rég nem látott ismerőseinket. Többet tudunk kimozdulni, éljünk hát a lehetőséggel! Ideje újra társaságba is járni. Valamikor szeretett kártyázni, vagy ördögien táncolt? Ki tiltja meg, hogy újra gyakorolja?

Szánjon időt a kedvteléseire!

Fél életét azzal töltötte, hogy azonnal megoldandó, fontos feladatokkal, problémákkal kellett foglalkoznia. Itt az ideje annak, hogy a kevésbé fontos, egyszerűen "csak" kedvelt, szívesen végzett tevékenységekre is szánjon időt! Meg fog lepődni, milyen feltöltődést jelent egy kis kertészkedés, vagy akár egy jól sikerült ételköltemény elkészítése, milyen megnyugtató lehet a kézzel végzett, alkotó tevékenység, hobbi, kézimunka.

A szerelem nem korfüggő

Újra kettesben van a párjával, amióta a gyerekek elköltöztek, és több ideje is van vele foglalkozni? Fedezzék fel újra egymást, a párkapcsolat meghittségét, örömeit! Nem kell lemondani a testi kapcsolatról sem, csak az egészen fiatalok hiszik azt, hogy ötvenen túl már nem működhet remekül a szexualitás két, egymást jól ismerő, testileg-lelkileg egymásra hangolódott ember között. Ha netán a menopauza kellemetlenségei (például hüvelyszárazság) miatt úgy érzi, nem megy olyan jól az együttlét, mint régen, tegyen ellene, van megoldás!

Gyűjtsön energiát!

Ha folyamatosan figyel arra, hogy karban tartsa az egészségét, több energiát fog érezni magában, mint valaha. Érdekes módon a mozgás nem viszi, hanem hozza az energiákat. Kezdje óvatosan, idővel úgyis belelendül. Ha túlsúllyal küzd, a futás helyett szerencsésebb az ízületeket kímélő gyaloglás, de aki futni akar, az is fokozatosan tegye, kezdje kellemes, hosszú sétákkal, lassú kocogással. Hogy ne csak a testének, hanem lelkének is kedvezzen ezzel az időtöltéssel, beszélje rá párját vagy barátnőjét a mozgásra, együtt, jókat beszélgetve minden sokkal szórakoztatóbb.

Tanuljon meg lazítani!

Nagyon sokat segít fizikai és pszichés állapotán, ha olyan elfoglaltságot választ, amely nemcsak a testére hat, hanem egyben relaxáló, stresszoldó, lazító hatású is. Ilyen például a tai-chi, vagy a jóga, érdemes ezeket felfedezni!

Fogja fel természetesen!

Ön is belépett a változókorba? Tudjon meg többet erről a menopauza kiemelt rovatunk segítségével! Végül, de nem utolsósorban: a változókor a női lét természetes velejárója, egyszer minden nőt érint. Egyre többet hallunk a változókor tüneteiről, a tünetek okáról, de nem feltétlenül tudunk mindent erről a folyamatról. Nagyon téved, aki azt hiszi, hogy a testi változások ellen nem tehetünk semmit! Az Ovestin krém éppen arra hivatott, hogy segítségével egy nőnek se kelljen lemondania a nőiességéről. Ön se tegye!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők estére fokozatosan összeesnek, de addig még néhol - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet néhol élénk széllökések kísérik. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra