Hú, az a lövöldözős!

Amikor a szöszke kisfiú meglátta a szerény, barna kabátos nőt, azonnal futni kezdett. - Nana! - ordította, és úgy ugrott a hölgy nyakába, hogy hajszál híján mindketten a földre estek.

– Édes kicsikém, remek ötlet volt, hogy vonattal menjünk Dunakeszire! Hiszen te már hatéves múltál, de még soha nem ültél vonaton – lelkesedett a nagymama.

– Anyukám, nem lehetsz normális – hűtötte le őket a szöszke papája, és megrovóan nézett az édesanyjára. – Téged mindenre rá tud venni az unokád? – folytatta. – Csak azért utaztál fel Pestre, hogy most visszavonatozz Dunakeszire? A nagyságos úrfi kitalálja, te pattansz... Én harminc perc alatt lesöpörtem volna hozzád kocsival, most meg itt állunk a koszos pályaudvaron.

– Kisfiam, ne dühöngj, én nyugdíjas vagyok! Ha ezzel örömet szerzek az unokámnak, akkor nem fáradság – felelte az anyja némi szomorúsággal a hangjában.

A kisfiú közöttük állt, kíváncsian figyelte a beszélgetést, majd váratlanul megszólalt. – Apa, én azért szerettem volna vonatozni Nanával, mert mi mindenhová kocsival megyünk, és kíváncsi voltam, milyen a vonat. Egyébként sokszor megígérted anyával, hogy utazunk majd vonattal és fogaskerekűvel, de még egyszer sem sikerült…

– Kevés az időnk, hajtjuk a pénzt, hogy azt a sok hülyeséget meg tudjuk neked venni, amit kizsarolsz belőlünk – replikázott az apa, majd felháborodva mesélte az anyjának, hogy a gyerek nagy cirkuszt rendezett a bevásárlóközpontban, hogy vegye meg neki azt a drága „Ben 10” figurát, amelyik menő az első bében. – Az én unokám nem cirkuszol – ölelte át a kissrácot a nagymama, majd amikor meglátta a fia fáradt grimaszát, hirtelenjében megsajnálta. – Édesem, agyonhajtod magad a pénzért, vigyázz magadra! Most lesz két gyerekmentes napod a feleségeddel, örülj!

– Hazaviszek egy csomó munkát – legyintett a fia.

A szöszke gyerek már nem figyelte a beszélgetést. Elmélyülten nézegette a vonatot, lehajolt, hogy jobban lássa a kerekeket, megbámulta a kalauz öltözékét, a sietős tömeget, és élvezettel figyelte a hangosbemondó recsegését. Látszott rajta, hogy különös élmény a pályaudvar. – Nana, menjünk! – rángatta a nagymamája kezét, aki maga is indult volna, de azért készségesen válaszolt a fia utolsó kérdésére.

– Azt kérdezed, hogy mit fogunk csinálni? Hát kérlek, hoztam magammal rajzlapokat, ceruzákat meg egy keményfedelű könyvet, és lövöldözőset játszunk majd Dunakesziig. Aztán csinálunk együtt egy csomó kókuszgolyót, a pincében meg „kutatóst” és „Ariadnét” fogunk játszani. Mese is lesz bőven!

– Hú, a lövöldözős nagyon jó! – lelkesedett a gyerek. – Húzunk hét vonalat, aztán hajót rajzolunk rájuk, de én mindig kilövöm Nana árbocát, aztán elsüllyed. – A múltkor te süllyedtél el korábban! – vágott közbe Nana, és mindketten pukkadoztak a nevetéstől.

– Miket műveltek ti…! – nyögte a férfi.

– Olyasmit, kicsikém, ami szeretetről szól, és nem pénzről – nevetett az anyja, miközben boldogan kapaszkodott fel imádott unokájával a szutykos vonatra.

– Anyám tud valamit, amit én nem – morogta férfi, majd fáradtan elindult a kijárat felé.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai
Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17 °C
Minimum: +2 °C

A még felhősebb tájakon is gomolyosodik a felhőzet, így ott is, mint másutt napos, gomolyfelhős idő várható. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb záporeső. A déli szél az ország nyugati felén megélénkül, melyhez Sopronnál olykor erős széllökések is társulhatnak. A délutáni 15, 20 fokról késő estére 5 és 12 fok közé hűl le a levegő. Fronthatás várhatóan nem okoz napközben kellemetlenséget, a frontérzékenyek tünetei így várhatóan tovább enyhülnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra