Ez a tánc korra való tekintet nélkül gyakorolható! Videóval!


Szerző: Kéky Kira
2010. július 26. | Forrás:  HáziPatika.com

Ringó csípők, lebbenő szoknyák - sokan hihetik, hogy a hastánc csak fiataloknak való - pedig ez nem igaz! Cikkünkből és videónkból kiderül, hogy 50 év felett is áldásos hatásai vannak ennek az ősi, női táncnak!

A fiatal nőknek is jót tesz, idősebbeknek talán még inkább, ha látnak más női testeket lenge öltözetben - ugyanis így kiderül, hogy a médiában sugallt kép mennyire hamis! Másnak is lóg a karján a bőr, gödrös a combja és hurkás a hasa. Ám tánc közben ez nem látszódik, két ok miatt sem!
Egyrészt folyamatos mozgásban van a test, nyúlik felfelé, oldalra, a legszebb formáját mutatja így minden nő. Másrészt olyan ravasz gyakorló és fellépő ruhák vannak, amelyek a lehető legelőnyösebben takarnak vagy emelnek ki egy-egy testrészt.
Médiatár főoldal
videóKiteljesíti a nőiességet bármilyen korban

Soha nem késő elkezdeni a hastáncot!

50 éven felül is elkezdhető a hastánc? Milyen pozitív hatásai vannak? Hogyan élik meg a nőiességüket azok, akik kipróbálják ezt a mozgásformát?
Erről beszél Malova Vivien hastáncoktató és táncos.

A videóban mindenféle korosztály táncol, és mindenki élvezi, amit csinál - az oktató szerint ez a legfontosabb.

A változó korban sokan panaszkodnak hátfájásra, pláne, ha ülőmunkát végeznek. A hastánc ebből a szempontból is ideális választás. Nyújtja és erősíti a has, illetve a hát izmait, erősíti a gerinc környéki apró izmokat, és erőteljesen átmozgatja őket, de úgy, hogy nem érezzük sem fájdalmasnak, sem kellemetlennek! A hastánc kíméli ízületeinket, és az órák bemelegítéssel kezdődnek, így senki nem szokott megsérülni.
Mint minden mozgás, a hastánc is csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét.
Mivel az egyik hangsúlyos testrész a csípő, ezért erősíti a has és csípő izmait. Ez kedvező hatással van a női szervek működésére is! Tapasztalatok szerint a hastánc gyakorlása jó csökkenti a változókor tüneteit és segíti megelőzni az inkontinenciát is.

A nő örök - főleg, ha hastáncol!

A nő belülről szép, márpedig a hastánc művelői harmóniába kerülnek önmagukkal. Itt senki nem várja el tőlük, hogy tökéletesek legyenek, lehet próbálkozni, gyakorolni, ehhez minden segítséget megadnak a tanárok, a csoport tagjai pedig biztatják és dicsérik egymást.
A tánc (mint minden intenzív mozgás) endorfint szabadít fel, nem csoda, hogy óra után lélekben kisimulva indul haza mindenki. Megfigyelések szerint a rendszeresen táncolók kiegyensúlyozottabbak, kevésbé (vagy egyáltalán nem) lesznek depressziósak, hiszen közösséghez tartoznak, a közös tánc akár barátnőkké is teheti a különböző korú nőket.
Beszámolók szerint a hastáncot gyakorló középkorú nőkbe visszatér a huncutság, felpezsdülhet a nemi életük is. Egyiptomban is táncolnak az idősebb asszonyok!

A gyakorlatok között vannak hátkiegyenesítők és lapockaerősítők is, ezek rendszeres művelése nagyon jótékony hatású a középkorú hölgyeknek.

Zója 57 éves, kilenc hónapja kezdett hastáncolni az Óbudai Művelődési Központban, Hazai Vica csoportjában hetente másfél órában. Látja magán a változást, jobban érzi magát a bőrében, bár a hastánc mellett erről a rendszeres biciklitúrák és a Pilates-edzések is gondoskodnak.
Jobb lett az egyensúlyérzéke, rugalmasabbá vált, mióta táncolt, és a kezdeti bizonytalankodása ellenére most már valóban meg tudja erősíteni, hogy még ilyen korban sem késő elkezdeni ezt a mozgásformát.

Szerző:Forrás:Megjelent:
Kéky KiraHáziPatika.com2010. július 26.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Jaj, őszülök!!!

Mit tegyünk, ha megjelennek az első ezüst hajszálak? Tépkedjük ki, fessük be, vagy egyszerűen viseljük el, esetleg legyünk még büszkék is rá?

tovább

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tippek:

Szent-Györgyi Albert napi tíz gramm feletti C-vitamin bevitelét sem tartotta túlzottnak. Szerinte a C-vitamint a sóhoz hasonlóan kellene árusítani.

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések