Diétacsapdák

8 dolog, amiről senki sem mondta, hogy hizlal!


Szerző: Szigeti Judit - Bátis Dorina
2013. augusztus 16. | Forrás:  50plusz.hu

Elszántan próbál lefogyni, a mérleg szerint mégis szép lassan nő a súlya? Kiss Erika dietetikus szakértő néhány kevésbé ismert szempontra is felhívja a figyelmet, amelyek magyarázatot adhatnak erre.

Elégtelen vitaminbevitel

Azoknak a nőknek, akik étrend-kiegészítő vitaminokat szednek, kisebb az étvágyuk, mint azoknak, akik nem. Valószínűleg amiatt, hogy testünk megérzi, amikor az alapvető tápanyagok szintje alacsony a szervezetben, és válaszul evésre ösztönöz.
Megoldás: kezdjen el szedni valamilyen általános multivitamint!

Túlsúlyos barátok

Ha a legjobb barátnője meghízik, 57 százalék az esélye arra, hogy követni fogja. Ennek fő oka, hogy a legtöbb ember a barátairól másolja a követendő viselkedésmódot, és ha ők repetáznak, vagy desszertet rendelnek a főétel után, nagy valószínűséggel ön is ezt fogja tenni.
Megoldás: ha megtörtént a baj, kezdjen közös fogyókúrába a barátnőjével. Vagy javasoljon olyan közös programokat, amelyeknek nincs közük az étkezéshez, esetleg járjanak együtt tornázni.

Kalóriaváltozás

Tegyük fel, hogy gyerekkora óta minden napját egy tányér reggelizőpehellyel kezdi. Meglepődne, ha kiderülne, hogy ugyanaz a 28 grammos adag tíz kalóriával többet tartalmaz ma, mint 25 évvel ezelőtt? És ez sok más, régóta fogyasztott élelmiszerre is igaz lehet!
Megoldás: akkor is nézze meg egyes termékek kalóriatartalmát, ha régóta rendszeresen fogyasztja őket!

Diétás italok

A light termékek csalókák, valójában napi egyetlen diétás üdítőital elfogyasztása is 31 százalékkal növeli az elhízás kockázatát. A mesterséges édesítőszerek, mint például a szaharin vagy az aszpartám fogyasztása tulajdonképpen nagy kalóriabevitelre készíti fel a szervezetet. Amikor ez mégsem történik meg, követeli magának a többletbevitelt azzal, hogy éhségérzetet kelt, vagy kevesebb kalóriát kezd el égetni.
Megoldás: üdítőitalok helyett igyon természetesen alacsony kalóriatartalmú italokat, mint például a víz, a zöld vagy gyógynövényteák vagy a feketekávé.

Lassú májműködés

A máj szervezetünk legfőbb zsírégető szerve, ha azonban túlterheljük különféle toxinokkal, mint amilyen az alkohol vagy egyes szennyezőanyagok, túlságosan elfoglalttá válik ahhoz, hogy a tisztítómunka mellett még hatékony zsírégetéssel is foglalkozzon. Egyes felmérések szerint az emberek 15 százalékának lassú a májműködése, ami hozzájárul a súlygyarapodáshoz.
Megoldás: csökkentse a májat terhelő tápanyagok arányát, és fogyasszon májtisztító hatású étrend-kiegészítőket, például a máriatövis-kivonatot.

Adagok

Az elmúlt harminc év alatt az átlagos lapos tányér átmérője 23 centiről 33 centire nőtt, és ez bizony azt is jelenti, hogy az adagok is nőttek.
Megoldás: tányér helyett használja mértékegységként a saját öklét! Étkezéseink köret- vagy fehérjeadagja ne legyen nagyobb saját öklünknél, ez már önmagában heti egy-két kiló fogyást eredményezhet.

Agyban dől el

Akik pozitívan gondolkoznak, amikor diétába fognak, azok könnyebben szabadulnak meg a kilóktól, mint azok, akik kétkedve kezdenek fogyókúrázni. Ha ugyanis az agya úgy értelmezi, hogy olyasmit tesz, amitől szerencsétlenül érzi magát, megpróbálja megállítani a folyamatot.
Megoldás: összpontosítson arra, miért is szeretne lefogyni, és ismételgesse magának, hogy képes rá, így sikerülhet átprogramoznia agyát.

Szerző:Forrás:Megjelent:
Szigeti Judit - Bátis Dorina50plusz.hu2013. augusztus 16.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Kell egy kis áramszünet!

"Próbálj meg lazítani" - tanácsolja a klasszikussá vált dalban Hofi. Bizony, életet hosszabbíthat, sőt, menthet, ha valaki képes az igazi kikapcsolásra. Tartson velünk, tanuljunk együtt lazítani!

tovább

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések