De furák a lányok!

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2012. június 25. | Forrás:  50plusz.hu

Márta boldog volt. Hámozta a krumplit, keverte a palacsintatésztát, közben áldotta az eszét, hogy a gyerekei tiltakozása ellenére úgy döntött, hogy mindkét unokáját elvállalja erre a hétre.

Egy hétéves meg egy nyolcéves kisfiú tökéletesen összeillik. Még akkor is, ha nagyon különböző a természetük. Lám, milyen nyugodtak most is! De miért nem fociznak? Mi ez a nagy csend a kertben? - gondolta, majd kisietett a teraszra, és meglepődve látta, hogy a gyerekek a lépcsőn ülnek, és elmélyülten beszélgetnek.

- Vajon miről folyhat a szó? - gondolta kíváncsian, majd beszaladt a konyhába, és szépen kivitte a teraszasztalra a hámozásra váró krumplit. Nem hallgatózott (ugyan!), de azért mindent hallott.
- Nálunk elég hülyék a lányok - jelentette ki Ábel, a kis tudós, aki lelkesen érdeklődött az égbolt csodái, a földrajz és a foci iránt. - Képzeld el, hogy egyetlen lány sem tudta az osztályból, hogy a Saturnusnak gyűrűje van...

- Nem hülyék, inkább furák - felelte Bálint, akit élete hét esztendeje alatt arról győzte meg a családot, hogy egy haszontalan, túl élénk kisfiú is képes az elmélyülésére, ha a növényeket tanulmányozhatja, vagy állatokról kell gondoskodnia. - Azért furák, mert akkor is vihognak, amikor semmi értelme... Én például jóban vagyok Orsival és Gittával, sokat játszom velük a szünetekben, de időnként fogják magukat, és faképnél hagynak. Elbújnak, és sugdolóznak. No, ezt utálom... Gondoltam már, hogy írok mindkét lánynak egy szerelmes levelet, és akkor majd jól összevesznek.

- Szerelmes levelet akarsz nekik írni? Nem vagy normális! Én biztos nem írnék - jelentette ki a komoly Ábel, mire Bálint azonnal kontrázott.

- Azt gondolod, hogy az én apukám nem írt szerelmes levelet az anyukámnak? A te papád is biztosan írt a mamádnak.

- Persze, de akkor már felnőttek voltak - felelte Ábel felháborodva.
- A te osztályodban nincs olyan lány, akinek érdemes lenne írni?

- Nincs.

- Biztos van...

- Na, jó, van egy lány, a Barbara, aki nagyon jól focizik. Ő elég helyes. És képzeld el, ügyes is! A múltkor azt mondta, hogy rajta kívül én vagyok a legjobb focista - jelentette ki Ábel.

- A helyedben elgáncsolnám a meccsen, hogy ne tudjon gólt lőni, és te legyél a legeslegjobb - mondta Bálint gonoszul, mire Márta kiesett a krumpli hámozással foglalatoskodó nagymama szerepéből, és kitört belőle a valahai óvónő.

- Hogy mondhatsz ilyet, Bálint? A lányokat nem szabad bántani - kiáltotta, mire mindkét gyerek felpattant.

- Ha beállnak focizni, akkor velük is úgy kell bánni, mintha fiúk lennének - kontrázott Bálint.

- Mami, te hallgatóztál? - kérdezte Ábel megbotránkozva, mire Márta elszégyellte magát, de ezt titkolta. - Nem hallgatóztam, angyalom, legfeljebb hallottam, miről beszéltek - felelte.
A délelőtt békésen telt - a fiúk társasoztak, fociztak -, majd ebéd közben Márta felemlegette a reggeli beszélgetést. - Bálint, egy fiú nem ír egyszerre két lánynak szerelmes levelet. Szerelmes levél csak egynek jár. Annak, aki tetszik neked.

- Én tíznek is fogok írni - felelte Bálint magabiztosan. - Azért, mert egyik sem tetszik. Nekem csak anya tetszik. Majd őt veszem feleségül...

- Nem lehetsz ilyen hülye! Egy fiú nem veszi feleségül a saját anyját - kurjantotta Ábel, majd elgondolkodva tette hozzá. - Abban azért van igazság, hogy az én anyukám is nagyon helyes meg okos. Én nem őt veszem majd el, de olyat, mint ő...

- Nem volt sikeres ez a beszélgetés - állapította meg magában Márta, míg elpakolta a tányérokat. - De arra azért jó volt, hogy megint hízzak egy kicsit. Mindkét lányom olyan anya lett, hogy feleségül vennék őket a fiaik...

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2012. június 25.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az első törést kell megelőzni

Az osteoporózisos törések száma az életkor előrehaladtával nő, a nők gyakrabban szenvednek el törést, mint a férfiak.

tovább

Tippek:

Minden évben ellenőriztesse vércukorszintjét. Még jobb, ha teljes vérképet csináltat.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések