Csak férfiasan!

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2013. augusztus 12. | Forrás:  50plusz.hu

Fantasztikus a "napapa", még apu sem focizik olyan jól, mint ő! - lelkendezett a tízéves Máté. - Képzeld el, hogy most próbáltuk ki a strandon, mennyit tudunk dekázni! És ő győzött!

"Pedig ott volt Peti, Zsolti meg Levente is! És a barátaim apukái! Mégis napapa lett a legjobb" - fejezte be rajongó beszámolóját, miközben kíváncsian nézett körül az öreg balatoni nyaraló konyhájában.

- Megint enni akarsz, kicsikém? - kérdezte a nagymama nevetve, mert még csak délelőtt tizenegy óra volt, és a négy tojásból készített reggeli romjai a konyhapulton hevertek.
- Naná, hogy enni akarok, kell a kondi! - rikkantotta Máté, majd hízelegve bújt a nagymamájához. - Mama, délután háromkor lesz egy fontos mérkőzésünk, és én tudom az otthoni edzőmtől, hogy meccs előtt tilos zabálni, de néhány órával korábban nagyon hasznos! No, mit adsz nekem?

A nagymama jókedvűen állt neki a munkának, és gyorsan elkészítette imádott unokája kedvencét, a kolbászos lecsót, közben aggódva érdeklődött.
- Máté, a nagypapa is játszik azon a fontos meccsen?

- Hogyne! Épp a "dekázó király" maradna ki? - felelte a gyerek, majd lelkesen magába tömte a finom lecsót. Amikor üresen ragyogott a tányérja, boldogan nyúlt el a kanapén.

- Mama, miért vágsz ilyen aggódó arcot? - kérdezte, és amikor a nagymama bejelentette, hogy leszalad a strandra, elégedetten bólintott.

- Menj, és mondd meg napapának, hogy délután agyonverjük az ellenfelet! Én a győzelmünk érdekében pihenek egyet, de ő olyan erős, hogy nincs szüksége evésre meg heverészésre.

Amikor a nagymama rátalált a strandon a "napapára", csöndesen érdeklődött az állapota felől. - Jól vagy? Nem fáj semmid? Nem szaladt fel a vérnyomásod? Főzzek valami finomat? Gratulálok, hogy te nyerted a dekázó versenyt, de fogod bírni a délutáni meccset? Máté óriási győzelemre készül...

- Ne főzz semmit, majd eszem valamit itt, a strandon, a délutáni meccset pedig lazán megnyerjük - jelentette ki a nagypapa magabiztosan, majd egy kézmozdulattal jelezte, hogy hagyja békén a felesége, mert ő igazi sportember, akinek nincs szüksége tutujgatásra.

- Oké, békén hagylak! - gondolta a nagymama, majd kényelmesen elhelyezkedett a nyugágyában, és a táskájából kihalászta azt a krimit, amelyet épp egy héttel korábban kezdett olvasni. - Ma szabadnapos vagyok, nem kell főzni és mosogatni! A lányom meg a vejem a Balatonban úszkál, és majd bekapnak egy lángost ebédre, az unokám felfalta a lecsót, a focista férjem pedig húszéves! És a húszévesek gondoskodnak magukról - mosolygott magában. Persze akkor még nem gondolta, hogy este hét körül mégis a gáztűzhely mellett fog állni, és rendületlen kitartással süti majd a palacsintákat, hogy a focicsapat apraja-nagyja megtömhesse a bendőjét.

Pedig így történt. Délután a "nagypapa-unoka alapú" brigád letarolta az ellenfelet. Hét háromra győztek. A gólokból kettőt rúgott Máté, kettőt a nagypapa! Volt nagy öröm, taps és diadalmenet. A nagypapa sörözni hívta a felnőtt focistákat, a gyerekek jégkrémet kaptak, csakhogy hat óra után éhes lett a csapat. Ekkor sündörgött Máté a nagymamájához, és ártatlan arccal megjegyezte, hogy régen evett palacsintát... A nagymama felnevetett, majd szépen félretette a krimijét, és visszament a házba. Aztán este hét után, amikor már számolni sem tudta, hány palacsinta tűnt el a focicsapat bendőjében, váratlanul körülnézett.
- Itt a nap összes hőse, a barátaid, az apukáik, mindenki, de hol van a nagyapád? - kérdezte az unokájától.

- Azt mondta, hogy van egy fontos politikai műsor a tévében, amit meg kell néznie! - felelte Máté, mire a nagymama rosszat sejtve sietett a hálószobába.

- De jó, hogy jöttél! Nem akarok egyedül meghalni - nyögte a nagypapa, amikor meglátta feleségét. - De gyorsan csukd be az ajtót, nehogy valaki bejöjjön, és meglássa, hogy fekszem!

- Miért lenne baj, ha látnának? Ötvenkilenc évesen úgy fociztál, mint egy húszesztendős srác, miért kellene szégyellni, hogy elfáradtál? - csodálkozott a nagymama, miközben sürgősen borogatást tett a férje fejére, és előszedte a vérnyomáscsökkentő gyógyszerét.

- Mert egy férfi minden körülmények között legyen férfi! - ült fel az ágyában a nagypapa, majd gyorsan visszahanyatlott, mert pokolian fájt a dereka.

- Eszerint éjszaka egy dalia mellé fogok lefeküdni? - nézett rá gonoszul a nagymama.

- Hogyne! Készülj asszony, viharos éjszakád lesz! - dörögte a nagypapa, miközben kétségbeesve masszírozni kezdte a görcsbe rándult lábát. A palacsintapusztító csapat pedig sehogyan sem értette, miért tölti be a házat a nagymama pukkadozó nevetése.

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2013. augusztus 12.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Cipellőktől a papucsig

A cipő formája az évszázadok során sokat változott, az éghajlaton, az időjáráson és a használati célszerűségen kívül a divat is meghatározta. Örvendetes, hogy ma már a lábbeli egészséges voltára is egyre jobban odafigyelünk.

tovább

Tippek:

Ellenőrizze rendszeresen vérnyomását, mert a magas vérnyomás a látást is veszélyeztetheti.

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések