Brassói zacskós pecsenye


Szerző: Bitai Sándor
2012. január 12. | Forrás:  50plusz.hu

Étrendünk zsírtartalmát leghatékonyabban az ételek elkészítéséhez felhasznált zsiradék mennyiségének csökkentésével mérsékelhetjük. Olyan főzési módot válasszon, ami kevés zsiradékot igényel vagy semennyit sem. Ilyen például a sütőzacskós sütés.

Ameddig nem próbálja, mindenki gyanakvással tekint a sütőzacskóra, bizonyára jelentéktelen, közönséges nejlonzacskóra hajazó külleme miatt. Ne akarja megtapasztalni a különbséget, jobban jár, ha elhiszi, hogy ég és föld! A sütőzacskó nem olvad meg, nem kap lángra fojtó füstöt eregetve, viszont a sült különösen zamatos és hihetetlenül puha lesz benne. Különösen figyelmébe ajánlom azoknak, akiknek eddig a tepsitakarítás felemelő feladata jutott: nincs több áztatás és vakarás, az elhasznált zacskóval együtt egy mozdulattal a kukába küldhető mindaz, ami fölösleges.
Brassói aprópecsenye sütőzacskóban
Gyors, ízletes étel. Az olaj (mint minden zsiradék) lassítja a szénhidrát felszívódását, de ha túl sokat használunk belőle, akkor hosszú távon súlygyarapodáshoz vezet. Tehát bőven elég egy evőkanál olaj, lehet olíva is.

Hozzávalók:
20 dkg pulykamell, 0,5 dl étolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1/2 mokkáskanál őrölt feketebors, só, személyenként 1 nagyobb burgonya.

Előkészítése:
Az olajat a fűszerekkel és a fokhagymával jól összekeverjük, a felkockázott pulykamellet beletesszük és hűtőben 1-2 órát pácoljuk. A megtisztított, megmosott krumplit akkora kockákra vágjuk, mint a pulykamellet.

Elkészítése:
Sütőzacskóba tesszük az olajjal együtt a pulykamellet, a krumplit, és 180-200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Néhány jó tanács:
Szurkálja meg a sütéshez előkészített, már lezárt zacskót tűvel, kés,olló hegyével vagy más hegyes eszközzel, hogy a fölösleges gőz távozni tudjon. Minél több lyukat csinál, annál kevesebb leve lesz a sültnek.

Ha a sütés végén még meg akarja pirítani az ételt, amikor már majdnem kész, egy éles ollóval egyszerűen vágja fel a sütőzacskót fölül, és így tegye vissza a tepsit néhány percre a sütőbe.

Teflonbevonatos serpenyőben is elkészíthető ez a recept, ez esetben tegyünk az étel alá 1-2 evőkanál vizet, nehogy odakapja a külső részét, és az elején lefedve hagyjuk legalább félig megpuhulni.

Szerző:Forrás:Megjelent:
Bitai Sándor50plusz.hu2012. január 12.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Az első törést kell megelőzni

Az osteoporózisos törések száma az életkor előrehaladtával nő, a nők gyakrabban szenvednek el törést, mint a férfiak.

tovább

Tippek:

Ha egészséges háttal és derékkal élhetünk, a súlyos dolgokat akkor is egyenes háttal guggolásból emeljük föl, és ne hajlott háttal.

Praktikák:

VitaminABC

VitaminABC
tovább

50plusz.hu Fórum

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések