Bolond a lányunk?

Melegedő - V. Kulcsár Ildikó rovata


Szerző: V. Kulcsár Ildikó
2013. augusztus 19. | Forrás:  50plusz.hu

Jókedvű, hangos és felszabadult volt a középiskolásokból álló csapat. Leterítették a pokrócaikat, viccelődtek, nevettek, majd gyorsan berohantak a békés-melegen locsogó Balatonba.

Jó döntés volt, amikor megengedtük, hogy a lányunk meghívja a barátait a füredi nyaralónkba. Kicsit többen vannak, mint gondoltam, de azért ma reggel, az érkezésünk után láttam, hogy nem verték szét az öreg házat, pedig már egy hete itt tanyáznak - gondolta Ági, miközben mosolyogva nézte a fiatal csapatot, majd kedvesen megsimogatta mellette üldögélő férje arcát.
- Gondoltál arra, hogy mi épp annyi idősek voltunk, amikor megismerkedtünk Siófokon, mint most Rita? Tizenhét évesek, az érettségi előtti nyár... Forróság, strand, naplemente, éjszakába nyúló bulik... Mint most. Lehet, hogy a mi Ritánk is ezen a nyáron talál rá arra a fiúra, akivel majd leéli az életét? A férje csodálkozva nézett rá, majd kitört belőle a nevetés. - Lírai hangulatba kerültél, édesem, pedig én azt hittem, hogy a reggel balhéval telik majd, mert te kétségbeesve fogod átnézni a házat, hogy mit tettek tönkre a kölykök.

- Nem vagyok én sárkány! - méltatlankodott Ági. - Egyébként meglepő rendet találtam, meg is dicsértem a srácokat. De mit szólsz a feltételezésemhez? Lehet, hogy Rita is rátalált valakire? Most nem tudom megkérdezni, hiszen a barátnői-barátai előtt nem lehet.

- Én azt szólom, hogy egyrészt tévedsz. Amikor beléd szerelmesedtem a siófoki strandon - bölcsen! -, csak te voltál "pisis tizenhét éves", én már befejeztem az első évet a műegyetemen. Másrészt pedig azt gondolom, hogy ezek a kölykök nem akarnak korán lestoppolni valaki mellett. Gondold el, hogy a nagylányunk is csak harmincévesen ment férjhez, miközben te rögtön, diplomázás után, huszonhárom évesen hozzám jöttél, és egy év múlva már szültél is! És hidd el, ő harmincnégy éves kora alatt nem fog szülni! Tíz évvel kitolódott minden. Rita jövőre lesz tizennyolc...
- De ma is van szerelem - ellenkezett Ági. - De tudod, mit? Figyeljük őket, talán rájövünk erre-arra...! Nézd, az a fiú nagyon jóképű! Nem ismerem, nem az osztálytársuk!

A fiú valóban jóképű volt. Szőke haja a homlokába hullott, széles vállával és a magasságával kiragyogott a fiúcsapatból. És lám, épp az ő Ritájukat biztatta, hogy menjenek úszni.

- Jól mutat Rita a hosszú fekete hajával a szőke srác mellett - súgta Ági a férjének. Csöndben figyelték a fejleményeket, Ági le nem vette a szemét magas, csinos lányáról és a szőke fiúról, közben érezte, hogy lassan méregbe gurul. - Ez a srác egy bájgúnár, egy hólyag - mondta dühösen. - Nézd csak, egyszer a mi Ritánkat ajnározza, vele humorizál, csak neki dobja a labdát, aztán meg felkapja azt a vörös kislányt, és bedobja a vízbe, most meg a szőke Katát ölelgeti!

- Ne féltsd a lányunkat! Most egy barna sráccal úszik a bójáig, ott röhögcsélnek, beszélgetnek. Figyelj, együtt ballagnak kifelé a vízből - felelte a férje.

Rita valóban kijött a vízből a kevésbé jóképű, ám értelmes arcú Leventével, aki az osztálytársa volt, majd letelepedtek kettecskén a pokrócra, Levente könyvet vett elő, és együtt nézegették.

- Milyen helyesek, rendesek együtt - hatódott meg Ági. - Igen, a mi lányunkhoz egy ilyen komoly fiú illik, nem az a kitenyésztett szépfiú.

Amikor a teljes fiatal csapat kiért a partra, a szőke srác (a "kitenyésztett szépfiú") nagyot kiáltott. - Gyerekek, eszembe jutott egy jégkrém! - Mire a többség elindult a büfé felé. A komoly barna srác is felpattant a lányuk mellől, és csatlakozott a barátaihoz. Rita azonban maradt, tovább nézegette a könyvet, majd hirtelen felpattant, és a szüleihez szaladt.
- Anyu-apu, tök jó volt ez a hét! Remekül éreztük magunkat! Nem volt veszekedés, nem volt semmi zűr, rengeteget dumáltunk, röhögtünk, nagyon köszönöm nektek!

Itt tartott lelkes előadásával, amikor váratlanul sztentori hang töltötte be a strandot.

- Rita, hol vagy? Hoztam neked jégkrémet! - kiabálta a szőke szépfiú, majd amikor észrevette a szülei mellett álló lányt, futva közeledett felé.

- Rita, én barackosat vettem neked, azt a fajtát, ami tegnap mindkettőnknek ízlett - kiabálta a barna, komoly fiú, és a következő percben ő is a lány mellett állt.

- Gyerekek, nem vagyok én hízókúrán! - nevetett Rita, majd váratlanul faképnél hagyta a fiúkat, és jókedvűen rohant be a vízbe.

- Bolond a lányunk? - nézett a férjére Ági.

- Nem bolond, csak más, mint mi voltunk - felelte a férje büszkén.

Szerző:Forrás:Megjelent:
V. Kulcsár Ildikó50plusz.hu2013. augusztus 19.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Lélek

Így öregedjünk tudatosan!

Nem árt időben gondolnunk öregségünkre. Nem mindegy, hogy mi magunk formáljuk azt, vagy az formál, deformál minket. Milyen esélyeink vannak az élet utolsó negyedében? Hogyan lehet rá felkészülni?

tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Praktikák:

Mozgássorok

Mozgássorok
tovább

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések