Bezzeg...

De jó, hogy látlak! Legalább három éve nem találkoztunk! - kiáltotta boldogan a kedves arcú barna nő a megállóban. - Hogy kerülsz ide? - Fél éve költöztünk a kerületbe a férjemmel. A gyerek kirepült, túl nagy volt kettőnknek a ház - felelte a Vörös.

– Emlékszel, mennyit játszottak együtt a gyerekeink, amikor általános iskolások voltak, és közel laktunk egymáshoz? Uramisten, milyen rosszak voltak néha! – nevetett a Barna.

– Mi van a lányaiddal? – kérdezte a Vörös.

– Ugyanolyan kajlák, mint régen. A nagy szerzett egy kommunikációs diplomát, de nem sokat ér. Van állása, csakhogy keveset keres. Még szerencse, hogy a férje közgazdász, és elég rendesen visz haza. Náluk már van egy gyerek is, az imádott kicsi unokám, a hároméves Levente. Imádom! A kisebb lányom még nem ment férjhez, de van párja. Én már nagyon szeretném, ha összeházasodnának.

– Miért mondod, hogy ugyanolyan kajlák, mint régen? – érdeklődött a Vörös.

– Mert pont úgy veszekednek, mint kamaszkorukban. Épp tegnap voltak nálunk, és képzeld el, összeugrottak valami hülyeségen! A nagy felhúzta az orrát, és úgy jött-ment a házban, mint egy sértett királynő, a kicsi meg mondta a magáét… Ugye, emlékszel, hogy régen is mindig bosszantotta nővérét? No, ugyanezt csinálja ma is. A férjem szerint éppolyan féltékenyek egymásra, mint anno…

– Te mit csináltál, amíg a lányaid balhéztak? – kérdezte a Vörös, mire a Barnából kitört a nevetés.

– Mit csináltam? Fütyültem rájuk, mert tudtam, hogy úgyis kibékülnek. Tehát szépen elvonultam a kisszobába a pici unokámmal legózni. Építettünk egy gyönyörű várat, és nem foglalkoztunk senkivel, csak egymással. Amúgy sokat van velem, a lányom gyakran lepasszolja… De nem lázadok, mert rajongok ezért az apró emberkéért.

– A lányok kibékültek?

– Naná! A nagy a kicsinek ajándékozta vadonatúj sálját, a kicsi pedig valami szempillafestéket adott neki. Mondom, kajlák… És mit csinál a te fiad? Ő is megérte a pénzét kamaszkorában… – mosolygott a Barna. – Rosszul emlékszel. Gábor már akkoriban is komolyabb volt, mint a lányok.

– Ne viccelj már! – kiáltott a Barna meglepődve. – Mindig elvette a lányok játékait, a nagyobbat pedig pulykatojásnak csúfolta a pár szeplője miatt. Egyszer össze is verekedtek. Nem emlékszel?

– Lehet, hogy volt ilyen, de kiment a fejemből.

– Mivel foglalkozik? Megnősült? – kérdezte a Barna kevésbé lelkesen.

– Komoly ember lett az én Gáborom. Elvégezte a Corvinus Egyetemet, és feleségül vette az egyik évfolyamtársát. A menyem is nagyon értelmes. Van egy kislányuk: Leila.

– Hány éves az unokád? – érdeklődött a Barna.

– Három, és épp olyan okos, mint az apja. A fiam most nagy gondban van, mert nem talál neki színvonalas óvodát. Olyat, amelyikben megfelelően fejlődne a kislány. Komolyan mondom, ilyen gyors eszű, érdeklődő háromévest még soha nem láttál. Bár nekem a fiam is sok gondot okozott az eszével. Hiszen annyival különb volt a kortársainál, hogy a többiek csak lehúzták…

– Ühüm. És sokat vagy együtt az unokáddal?

– Hozzám nem szokták lepasszolni Leilát, mert tudják, hogy elfoglalt vagyok.

– De azért viszed őt gyerekprogramokra, és gondolom, sütsz neki finomságokat…

– Nem.

– ???

– Már két éve Londonban élnek és dolgoznak…

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +18 °C
Minimum: +9 °C

Napos, gomolyfelhős idő várható, de közben délnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, estére már nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében nem zárható ki délután zápor, esetleg zivatar, majd késő délutántól, estétől máshol is növekszik a csapadék esélye. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra