Beszámoló az anti-aging világkongresszusról
1. / 2 oldal
Az Anti-Aging Világkongresszust a francia Riviérán, Monte Carloban rendezték. Az öregedési folyamatok késleltetése, betegségek prevenciója, a fiatalító eljárások (kozmetikai dermatológia, sebészet, stb.) legújabb vívmányai kerültek napirendre.

Előzzük meg a bajt!
"Mi történik, ha sok cukrozott ételt, péksüteményeket, kenyeret eszünk? Vagy ha túl kevés a napi kalória-, ezzel együtt csökkentett a fehérjebevitel? Immundiszfunkció - azaz immunrendszeri gyengeség - alakul ki."- adta meg a választ saját kérdésére Claude Chauchard professzor, az anti-aging orvoslás egyik jeles francia képviselője. Prezentációjában kiemelte a gyorsan felszívódó szénhidrátok kedvezőtlen hatásait, amelyek csökkent ásványi anyag, vitamin-felszívódáshoz és gyulladáshoz vezetnek. Számos olyan növényi kivonat létezik, amely a szervezet védekező rendszerét képes fokozni. Ezek közé tartozik a Shiitake gomba, az Echinacea, panax ginseng, camellia sinensis, cordyceps sinensis, perna canaliculus. Ez utóbbi növény jótékony hatásait a következőkkel jellemzi: étvágycsökkentő, nemivágy fokozó, vércukorszint reguláló, energia-termelést 30%-ban növelő.L.Israel professzor a rákos betegségek megelőzési módszereiről beszélt. A Shiitake vagy Maitake ázsiai gombafajtáknak legerősebb a gyógyító ereje. Egy komplex szénhidrát félét, lentinánt tartalmaz, amely állatkísérletek bizonyítékai szerint a tumor-növekedést 67%-kal gátolja. A Maitake gomba egy másik összetett cukrot, béta-glucant rejt magában, amely talán még kedvezőbb anticarcinogén hatást képes kifejteni.
Jótékony zsiradékok

Szőlő, bor, alma, hagyma
A legtöbb zöldség, gyümölcs (különösen a szőlő, alma, brokkoli, hagyma), teafű, vörösbor tartalmaz egy apró krisztalloidot, amelynek neve flavonoid. Ez az összetevő adja a színt és számos jótékony, gyógyító hatást fejt ki a szervezetben. Hármas hatását a következőkkel jellemezhetjük: szív- és májelixír, emellett rákmegelőző hatású. Legerősebb flavonoid vegyületként a quercetint tartják számon. Számos - így egy 805 főn végzett holland - vizsgálat eredményei igazolták, hogy azok a 65-84 éves egyének, akiknek napi étkezésében 4 csésze tea, egy alma és egy-nyolcad hagyma szerepelt, a szív-érrendszeri betegségek prevalenciája felére csökkent. Más vizsgálatok szerint a szilimarint tartalmazó articsóka rendszeres fogyasztásával az alkohol okozta májkárosodás súlyos szövődményei elkerülhetők. A szilimarin és tangeretin vegyületek a DNS-károsodás helyreállításában vesznek részt, ezért erős anticarcinogén anyagok. Ennek köszönhetően a kongresszuson külön előadás-blokkot szenteltek a rendezők. A borban rejlő polifenol vegyületek jótékony hatásairól számos kitűnő prezentáció hangzott el.1. / 2 oldal
A cikk folytatódik
|
