6 lépés - ha sokáig meg akarja őrizni fiatalságát


2012. május 9. | Forrás:  Nők Lapja Egészség

Lassan, szinte észrevétlenül, de elkerülhetetlenül változik meg a test működése. A sejtek szintjén zajló öregedési folyamatot megállítani ugyan nem lehet, de azért nagyon sokat tehet, hogy egészséges, erős és szép maradjon!

1. Változtasson a táplálkozásán!

A hagyományos evési szokásokhoz képest viszonylag sokat kell változtatnia, de az eredmény nem marad el! Szépen lassan olvadnak le a fölös kilók (havi egy-kettő), ezek ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem kizárólag a klimaxszal, hanem főként az egészségtelen táplálkozással és a túl sok evéssel függnek össze. Az igaz, hogy az életkor előrehaladtával könnyebben meghízik, mint húszévesen, de az biztos, hogy sokat árt magának, ha a korára és körülményeire hivatkozva semmin sem változtat.

2. Sportoljon!

Nem feltétlenül a fogyás, hanem inkább a testi-lelki jó érzés érdekében. Ne szenvedésnek tekintse, hanem kikapcsolódásnak. Ne teljen el úgy nap, hogy nem tölt legalább egy-másfél órát testmozgással, akár több részletben is. Könnyű ezt teljesíteni, ha lemond az autózásról, vagy a párjával mindennap sétál, minden hétvégén kirándul, ez ráadásul nem kerül sokba, és jókat lehet közben beszélgetni. A séta azért is jó, mert közben rendezheti gondolatait, levezetheti fölös energiáit, és éppen olyan tempót választhat, ami illik a hangulatához. Ezt egészítse ki minden reggel vagy este 15-20 perc intenzív tornával, amely a problémás testrészeire összpontosít.

3. Kezdjen új dolgokba!

Válasszon valami olyat, amire régóta vágyott, vagy amiről azt gondolta, biztosan nem önnek való. Hátha tévedett! Ilyen lehet a jóga, egy sminktanfolyam, tanulhat új nyelvet, tökélyre fejlesztheti varrótudását. A lényeg, hogy olyasmibe kezdjen, ami örömet szerez, és hasznos, vagy azért, mert megnyugtat és erősít, vagy azért, mert segít abban, hogy csinosabb és divatosabb lehessen. Egyszerűen írja be az internetes keresőbe azt, ami érdekli, és böngésszen a találatok között!

4. Olvasson, nézz valami mást, mint amit szokott!

A régi rutinokkal egy idő után egyhelyben topogunk. Nézze meg, mit olvasnak a gyerekei, a kollégái, kérdezze meg őket, mit szeretnek és miért! Egészen biztos, hogy kellemes meglepetések fogják érni, és sok új impulzust kap. Egy jó könyv vagy film sokat segíthet abban, hogy kibillentse az egykedvű belenyugvásból vagy a depresszióból. Vagy olvassa kedvenc szerzőjét eredetiben!

5. Ápolja a kapcsolatait!

Legfőképpen persze a párjával! Lehet, hogy a mindennapos taposómalomban néha úgy tűnik, egyedül sokkal könnyebb lenne, de valójában nem jó egyedül. Nem elég az évtizedes rutinra hagyatkozni, keresse meg a problémák okát, és ne nyugodjon bele a változatlanságba. Ha ötlete sincs, merre lépjen, kezdje azzal, hogy minden héten kettesben csinálnak programot. Elmehetnek úszni, kávézni, moziba, színházba, koncertre, kirándulni. A barátokról, barátnőkről, kollégákról se feledkezzen el!

6. Törődjön magával!

Jár az extra adag kényeztetés önnek is. Öltözködjön csinosan, használjon jó minőségű kozmetikumokat. A mennyiség helyett minőség táplálkozási eleve a normális szintre csökkenti a hajhullást, a megfelelő termékek pedig minimalizálják a szervezetbe jutó káros anyagokat. Hetente két alkalommal szánjon öt-tíz percet alapos fejbőrmasszázsra, növényi hatóanyagokat tartalmazó készítménnyel.

Forrás:Megjelent:
Nők Lapja Egészség2012. május 9.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Aranyér

Praktikus tanácsok aranyérre

Fájdalmas, égető, viszkető csomó odalent. A beteg sok esetben öngyógyító házi szerekkel és vény nélküli gyógyszerkészítményekkel gyorsan és hatékonyan szabadulhat meg állandó útitársa, az aranyér kellemetlenkedéseitől.

tovább

Praktikák:

Gyógynövénytár

Gyógynövénytár
tovább

Tesztajánló

Asztma-kontroll teszt

Ön asztmás, és szeretné tudni, milyen mértékben van kézben tartva a betegsége? Tesztünk segítségével ezt könnyen megtudhatja!

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések