50 felett is az informatikai szupersztrádán


2012. március 16. | Forrás:  Olcsóbbat.hu

A megszokások, az ismert dolgok biztonságot adnak, míg az újdonság rémisztően ismeretlenek. A XXI. század technikai vívmányai azonban nem csak a fiatalok életét tehetik kényelmesebbé és izgalmasabbá.

A mobiltelefonok ma már a mindennapok részévé váltak. Nemcsak a könnyű kapcsolatteremtést teszik lehetővé, hanem szélesedő funkcióiknak köszönhetően a mindennapi rutinokban is segíthetnek. Az emlékeztetőkkel elkerülhető, hogy elfelejtődjenek a napi rendszerességgel végzendő feladatok (például az orvosság bevétele) illetve a programok dátum szerint beütemezhetőek (mikorra van időpont az orvoshoz, mikor kell kontrollra időpontot kérni, mikor van az unoka óvodai farsangja). Az okostelefonokra elérhető applikációk (pl. lépésszámláló, időjárás előrejelzés, játékok) segítik a barátkozást a telefonnal, ezenfelül pedig szórakoztatóak és érdekes információkat jelentenek.
A számítógép és az internet szintén könnyen elérhetővé vált az elmúlt évtizedben. Az internet közel hozza a világot és mivel az interneten fellelhető tartalmak (cikkek, információk, tanulmányok) folyamatosan bővülnek, szinte kizárt, hogy valaki ne találna magának szórakoztatót vagy éppen informatívat. Olyat, amely segítséget nyújthat rendszeres elfoglaltság, hobbi (például a keresztrejtvényfejtés, a kertészkedés) kialakításában. Az olcsó számítógépek pedig lehetővé teszik, hogy nagyobb beruházás nélkül is új dolgokat fedezzünk fel. Mivel az emberek többsége fél a technikai újdonságoktól, célszerű beiratkozni egy számítógépes tanfolyamra, ahol az alapokat el lehet sajátítani, ahol ismerkedni lehet az egérrel és a billentyűzettel.
A számítógép egyik nagy előnye, hogy elérhetőek olyan beállítások, amelyek megkönnyítik a használatát (például: beállítható a betűméret és egérmutató, az asztalra kipakolhatóak a legfontosabb és leggyakrabban használt programok, közvetlen linkek weboldalakra). Az e-book olvasók erőssége is ebben a személyre szabhatóságban rejlik. A könyvek és az újságok apró betűmérete sokszor elveszi a kedvet az olvasástól, illetve túl fárasztó a szemnek. Elektronikus könyveknél azonban a betűméret tetszőlegesen választható és az ebook olvasó használata sem bonyolultabb egy könyvnél, ráadásul a legtöbb nagyon hasonló, könyvlap szerű hatást tud produkálni a kijelzőn. Nem kell lemondani az olvasás élményéről!

Forrás:Megjelent:
Olcsóbbat.hu2012. március 16.


Egészség témájú olvasnivalók a weben

Cikkajánló

Témakör: Egészség

Rajtam már csak a félhomály segít

A korosodó nők pontosan értik miről szól ez a mondat. Úgy érzik, hogy a "tünde fény" csak a fiataloknak kedvez. Jó megvilágításban ugyanis minden redő, ránc, folt, bőrhiba bosszantóan látványos. Tenni kell valamit, hogy emiatt ne kelljen sötétben élni.

tovább

Tippek:

Nem mindenkinek és mindig sikerül fogait teljesen megtisztítani pusztán fogkefével. A fogközökből naponta érdemes eltávolítani az ételmaradékot a drogériákban kapható fogselyemmel.

Kapcsolódó cikkeink

Szponzorált hirdetések