50 felett is az informatikai szupersztrádán

A megszokások, az ismert dolgok biztonságot adnak, míg az újdonság rémisztően ismeretlenek. A XXI. század technikai vívmányai azonban nem csak a fiatalok életét tehetik kényelmesebbé és izgalmasabbá.

A mobiltelefonok ma már a mindennapok részévé váltak. Nemcsak a könnyű kapcsolatteremtést teszik lehetővé, hanem szélesedő funkcióiknak köszönhetően a mindennapi rutinokban is segíthetnek. Az emlékeztetőkkel elkerülhető, hogy elfelejtődjenek a napi rendszerességgel végzendő feladatok (például az orvosság bevétele) illetve a programok dátum szerint beütemezhetőek (mikorra van időpont az orvoshoz, mikor kell kontrollra időpontot kérni, mikor van az unoka óvodai farsangja). Az okostelefonokra elérhető applikációk (pl. lépésszámláló, időjárás előrejelzés, játékok) segítik a barátkozást a telefonnal, ezenfelül pedig szórakoztatóak és érdekes információkat jelentenek.

A számítógép és az internet szintén könnyen elérhetővé vált az elmúlt évtizedben. Az internet közel hozza a világot és mivel az interneten fellelhető tartalmak (cikkek, információk, tanulmányok) folyamatosan bővülnek, szinte kizárt, hogy valaki ne találna magának szórakoztatót vagy éppen informatívat. Olyat, amely segítséget nyújthat rendszeres elfoglaltság, hobbi (például a keresztrejtvényfejtés, a kertészkedés) kialakításában. Az olcsó számítógépek pedig lehetővé teszik, hogy nagyobb beruházás nélkül is új dolgokat fedezzünk fel. Mivel az emberek többsége fél a technikai újdonságoktól, célszerű beiratkozni egy számítógépes tanfolyamra, ahol az alapokat el lehet sajátítani, ahol ismerkedni lehet az egérrel és a billentyűzettel.

A számítógép egyik nagy előnye, hogy elérhetőek olyan beállítások, amelyek megkönnyítik a használatát (például: beállítható a betűméret és egérmutató, az asztalra kipakolhatóak a legfontosabb és leggyakrabban használt programok, közvetlen linkek weboldalakra). Az e-book olvasók erőssége is ebben a személyre szabhatóságban rejlik. A könyvek és az újságok apró betűmérete sokszor elveszi a kedvet az olvasástól, illetve túl fárasztó a szemnek. Elektronikus könyveknél azonban a betűméret tetszőlegesen választható és az ebook olvasó használata sem bonyolultabb egy könyvnél, ráadásul a legtöbb nagyon hasonló, könyvlap szerű hatást tud produkálni a kijelzőn. Nem kell lemondani az olvasás élményéről!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők estére fokozatosan összeesnek, de addig még néhol - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet néhol élénk széllökések kísérik. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra