Szobai kondi: sportszerek otthonra

Zegernyésebb évszakok közeledtén sokan döntenek úgy, hogy itt az ideje beszerezni otthonra valamilyen praktikus beltéri sporteszközt. Segítünk választani.

Futópad

A futás a teljes testet átmozgatja, plusz az állóképességük is fejlődik. A futópad nem olcsó mulatság, így ha amellett döntünk, hogy beszerzünk egyet, legyünk elszántak, és legalább kétnaponta járassuk meg a masinát! Jó, ha tudjuk, hogy a futópados futás nem ugyanaz, mint a szabadban való kocogás, hiszen a padon a szalag diktálja a tempót, vezeti a lábat.

Elégetett energia 30 perc alatt: tempótól függően 300-340 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: fenék, lábak, has, derék + szív- és érrendszer, tüdőkapacitás

Szobabicikli

Bár a szabadtéri kerékpározás élményét soha nem fogja visszaadni, mégis ideális választás a szobabickli, ha változtatni szeretnénk alsó testtájaink formáján. A masinára pattanva a kedvenc tévésorozatunk nézése közben is tehetünk alakunkért. Érdemes olyat választani, amelyen az ellenállás állítható, így imitálható a hegymenet és a síkon való tekerés is.

Elégetett energia 30 perc alatt: 270 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: fenék, lábak + szív- és érrendszer, tüdőkapacitás

Taposógép

Nincs ember, aki szeretne lépcsőzni, mégis rengeteg háztartásban megtalálható a taposó- vagy lépcsőzőgép. A hölgyek kedvelt eszköze könnyen használható, kis helyen is elfér, és nagyon hatékony, ha hajlandóak vagyunk órákon keresztül lépcsőzést imitálni. Előnye, hogy a lakásban bárhová magunkkal vihetjük, akár tévézés, főzés, sőt ablakpucolás közben is használhatjuk.

Elégetett energia 30 perc alatt: 210 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: fenék + szív- és érrendszer

Ellipszistréner

Ha szeretnénk otthon gyakorolni a sífutást, az ellipszistréner ideális választás lehet – ennek működési elve ugyanis a téli sportéra hajaz, de nem kell hozzá vastag overált és meleg sapkát viselni. Megmozgatja a lábakat, a feneket, a törzset és a karokat is, kíméli az ízületeket, és segíti a zsírégetést. Nem bonyolult, mégis összetett mozgást igényel, melynek során össze kell hangolni az alsó és a felső végtagok mozgását.

Elégetett energia 30 perc alatt: 320 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: fenék, lábak, karok, derék, has + szív- és érrendszer, tüdőkapacitás

Evezőpad

Jellemzően a férfiak használják ezt az eszközt, főleg a kart, a hátat és a hasat erősíti. Nagy mérete miatt nem tartozik a legnépszerűbb otthoni gépek közé. Ha szeretnénk romantikus csónakázásra vitetni magunkat a párunkkal, rávehetjük a használatára, de így sem biztos, hogy érdemes saját evezőgépet venni.

Elégetett energia 30 perc alatt: 260 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: kar, hát, comb + szív- és érrendszer, tüdőkapacitás

Ugrókötél

Reneszánszát éli gyerekkorunk kedvence – nemcsak sima kötél kapható fafogantyúval, hanem olyan is, amely számolja, hányszor hajtottuk körbe a kötelet, és hányat szökkentünk. Az ugrálás remekül edzi a szívet és a keringési rendszert, villámgyorsan égeti a kalóriákat, és javítja az állóképességet – csak a nagy pattogás közben ne verjünk le semmit a kötéllel a polcokról.

Elégetett energia 30 perc alatt: 340 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: lábak + szív- és érrendszer, tüdőkapacitás

Fitball

A nagy sportlabda segítségével minden porcikánkat megmozgathatjuk, hiszen több száz különböző tornagyakorlat végezhető el a fitballon: has-, hát-, kar-, combizomgyakorlatok, fenékformáló, vádlialakító mozdulatokból válogathatunk, méghozzá gerinckímélő formában. A fitballal végzett mozgás minden korosztály számára ajánlott! Elégetett energia 30 perc alatt: 150 kalória (70 kg-os testsúly esetén) Mely testrészekre hat leginkább: használata során a mélyizmok dolgoznak

Step-pad

A step-aerobik elengedhetetlen eszköze kiválóan alkalmas a fenék, a comb és a vádli formálására, segíti a zsírégetést, és erősíti a szív- és érrendszert. Jól helyettesítheti a már említett taposógépet, hiszen hasonló mozgás végezhető a segítségével, bár ebben az esetben a padra való fellépésen van a hangsúly. Kis helyen is elfér, szétszedve aránylag könnyen tárolható, és bárhol használhatjuk, ahol elegendő helyünk van a fel-le lépegetésre.

Elégetett energia 30 perc alatt: 290 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: fenék, lábak + szív- és érrendszer

Bokszzsák

Egy plafonra szerelhető boxzsákot jövet-menet lehet püfölni, így stresszes életmódot folytatók könnyen levezethetik segítségével a feszültséget, emellett észrevétlenül erősítik karjukat és a felsőtestüket, formálják mell- és hasizmaikat. Használatához elegendő helyre van szükség, nehogy a váza vagy épp a párunk kapja a másikat. Aki nemcsak a kezével üti, hanem rúgásokkal is illeti a bokszzsákot, formálhatja a fenekét és a csípőjét is.

Elégetett energia 30 perc alatt: 300 kalória (70 kg-os testsúly esetén)

Mely testrészekre hat leginkább: karok, felsőtest, has, hát + szív- és érrendszer

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +2 °C

Délelőtt nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható, majd délutánra egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Az ország délnyugati és középső harmadán zártabb maradhat a felhőtakaró, ott valószínű a legkevesebb napsütés. Elszórtan - főként hazánk északnyugati kétharmadán - valószínű kisebb eső, zápor, néhol zivatar sem kizárt. A Dunántúlon az északnyugati, az északkeleti megyékben a délnyugati szél megélénkül, helyenként - záporok, zivatarok nyomán is - megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Az orvosmeteorológia terén kettősfronti hatásra kell készülni.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra