Spenót, másképpen

A friss spenót sokkal finomabb, mint a fagyasztott! A bébispenótot csak meg kell mosni, azután máris használhatják. A már "tinédzser", nagyobb levelűt megmosása után ki kell erezni, vagyis az erekről le kell húzni a leveleket.

Az alábbi étel ne püréből, hanem leveles spenótból készüljön!

Spenótos spagetti (4 személyre)

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 25 dkg friss spenót, 2 és fél dl száraz vörösbor, 10-10 dkg reszelt parmezán sajt és jó húsos füstölt szalonna (vagy szeletelt császárhús), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi kristálycukor, ízlés szerint só.

Előkészítése: A spagettit sós vízben megfőzöm, leöblítem és melegen tartom. Közben a szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom. A spenótot megmosom, lecsöpögtetem. A hagymát finomra vágom.

Elkészítése: A pörcös szalonnazsírra ráteszem a hagymát és üvegesre fonnyasztom. Belekeverem a paradicsompürét, majd ráöntöm a bort, és fedő alatt sűrű mártássá forralom. Sóval, csipetnyi borssal és cukorral ízesítem. Ekkor hozzáadom az összetépkedett spenótot, a reszelt sajt felét és a zúzott fokhagymát, majd még egy pillanatig forralom. Végül a mártásba forgatom a főtt spagettit, és átforrósítom. Tálaláskor ki-ki a saját adagját a megmaradt reszelt sajttal meghinti.

Húsos praktikák

Hogy ne érjen a vád, miszerint vegetáriánus vagyok (tudják, én mindent megeszem), néhány húsos praktikámat osztom meg Önnel:

A rántani való hús morzsájába egyharmad rész reszelt sajtot, vagy darált diót, vagy darált mogyorót, vagy darált mandulát keverek, mert ez nem csupán finom, hanem nagyon egészséges!

A hússzeleteket nagyon nem klopfolom, mert a hús leve kicsorog, és a megsült hús száraz lesz.

A marhapörköltnek mindig lábszárt veszek, mert az a legszaftosabb és a legízletesebb.

Vagdalt húsból készített fasírthoz vegyesen használok csirkehúst, sovány sertéshúst és sovány marhahúst, mert jobb ízű, mint az egyféléből készített. A hagymát és a fokhagymát egészen finomra vágom, és egy evőkanál olajon megfuttatom meg, így adom a húskeverékhez.

A húsféléket csak hideg vízben mosom meg, nehogy kiázzanak belőle értékes fehérjéi.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +21 °C
Minimum: +6 °C

Az átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett legalább több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, déli szelet élénk, helyenként erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható. Késő estére általában 12 és 17 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra