Még egy gyerek?

Sok-sok örömkönnyet ejtettek a délutáni esküvőn, majd órákon át táncoltak az éjszakai bulin, de jól bírták az érzelmi hullámzásokat és a fergeteges táncokat is, hiszen a lányuk és a vejük ragyogott boldogságtól.

Hajnali három óra körül fáradtan, de elégedetten mosolyogtak egymásra. – Szerintem ropják tovább a fiatalok, mi pedig ballagjunk haza – mondta Ákos, mire a felesége bólintott. Szépen elköszöntek a násznéptől, megszorongatták a lányukat és a vejüket, majd egymást átölelve indultak el a közeli panzió felé.

– Megtettük magunkét, felneveltük a lányunkat, diplomát is adtunk a kezébe, most pedig férjhez adtuk – mondta Ákos önelégülten, mire Kata töprengve nézett a férjére.

– Igen, megtettük a magunkét, de a lányunkat nem férjhez adtuk, hanem férjhez ment annak ellenére, hogy manapság nem divat a házasság...

– De ahhoz, hogy számára fontos legyen a család, és rátaláljon erre a rendes srácra, jól kellett nevelnünk! És hogy ilyen szép legyen huszonnyolc éves korára, apait-anyait bele kellett adnunk, amikor... – felelte Ákos, de nem tudta befejezni a mondatot, mert Kata hahotázni kezdett.

– A lányunk esküvőjének éjszakáján is magadat dicsőíted? És azt a régi éjszakát emlegeted fel, amikor Siófokon megfogant a gyerekünk? Most is rólad szól a történet? – kiáltotta nevetve.

– Természetesen – bólintott a férje, majd magabiztosan folytatta. – A nagyfiunk is azért él normális házasságban, és azért lepett meg minket egy remek unokával, mert jól neveltük – nyilatkozta elégedetten, de Kata már nem válaszolt. Jól ismerte a férjét, akit a világ legrendesebb emberének tartott, de tisztában volt a korlátaival is. Például azzal, hogy ösztönösen hárítja el magától a konfliktusokat, és az empátiás készsége...?! Az bizony minimális, vagy inkább nincs is.

Ezen a gyönyörű tavaszi éjszakán az is eszébe jutott, hogy a harminckét éves fiuk – aki a húga esküvőjén a tanú szerepében tündökölt, és a lagzin jókedvűen táncolt a párjával – néhány héttel ezelőtt gondterhelten nézett rá, és szomorúan kérdezte. "Anyu, ti hogy tudtatok apával sok-sok éven át együtt élni? Hogy viselted el a hibáit mosolyogva? Én bizony rosszul tűröm a feleségem hülyeségeit, és ha nem lenne gyerekünk, akkor tán lelépnék..."

Kata nem mesélt a férjének e beszélgetésről, de az aggódás társává vált. Betöltötte a reggeleit, az estéit, vele volt a munkahelyén, vele volt főzés és takarítás közben. És amikor nála volt a négyéves unokája, annyi elfogadó szeretetet-kedvességet sugárzott rá, amennyit csak bírt.

– Mi, szülők, alig-alig tehetünk azért, hogy boldog legyen a gyerekünk házassága. Kicsi a hatalmunk, minimális a befolyásunk – mondta a férjének csöndesen, mire Ákos felcsattant.

– Örülnöd kellene, hiszen a fiunk boldog férj és apuka, a lányunk pedig férjhez ment! Te azért vagy most morózus, mert úgy érzed, hogy nincs már dolgod. Pedig van! Engem kell szeretned-kényeztetned, amíg élsz! – kiabálta jókedvűen. – Emberek, itt egy jó nő, aki fütyül a szuper férjére! – ordította, mire kinyílt a panzió egyik ablaka. "Gyerekek, kussoljatok már! Aludni akarunk!"

– Hülye vagy, úgy viselkedsz, mint egy piás tinédzser! – suttogta Kata, de Ákos csak nevetett, és diadalmasan folytatta. – Felmegyünk szobánkba, és csinálunk még egy gyereket! Oké? Ha nem sikerül, akkor örökbe fogadunk egy bébit...

– Akarsz még gyereket? – kérdezte Kata felvidámodva, de a válasz lehűtötte.

– Akar a fene, amikor végre felneveltük ezt a kettőt! De azt bizony akarom, hogy úgy ajnározz, szeress, és törődj velem, mint velük! – mondta Ákos, miközben lelkesen ölelte ámuldozó feleségét.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13 °C
Minimum: +3 °C

A felhős tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a gomolyfelhő-képződés mellett. Helyenként - nagyobb eséllyel nyugaton és északkeleten - valószínű zápor. Az északnyugati szelet a délnyugati és északkeleti tájak kivételével élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Napközben kettős fronthatás okozhat kellemetlen tüneteket az időjárásra érzékenyek körében.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra